• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

laski czuje sie jak nowo nadodzona,oczywiscie nie chce za duzo mowic aby nie zapeszyc.Natalcia przespala cala noc :tak:.Wogole ostatnio juz zauwazylam,ze jej wieczorna rutyna sie zminia,po kapieli juz nie chce mleka,spac jak pojdzie ok 20.00 lepiej spi.Wiec przechodzimy na dorosly system.Kapanie,kolacja,spanie:tak:wczesjniej bylo na odwroy,kolacja,kapanie spanie
dziecko wyspane od razu lepije wyglada,wstala radosna.Katarek ja meczy,ale zdroko juz ok.Za tydzien na szczepienie,a ja w piatek do lekarza,pogadam na temat spirali,moze sie zdecyduje:baffled::rofl2::baffled:

Moja kochany tez mialm przejsca z wojskiem,mimo,ze byl wymeldowany,wszytsko przychodzilo do domu W.ale mam nie odbieral,mowiula,ze syn tu nie mieszka,Nawet kiedy byla policja.Sprawa sie zakonczyla tak,ze trzeba bylo dac w lape i sparw zakonczona,och ten nasz kraj.......:no::wściekła/y:

reklama
Buziaczek – jak przeczytalam ze masz bole miedzy nogami, ze sciegna cie bola i nie mozesz chodzic…. to az sie przestraszylam, bo jam am to samo od 2 tygodni!
Bol miedzy nogami i sciegien jest tak mocny, ze nie moge chodzic :-( troszke to potrwa az “rozchodze” ale zanim to nastapi chodze jak “pokrzywdzona”. Oprocz tego mam bole w dolnej czesci podbrzusza caly dzien… I nie wiem czy to normalne, czy dzidzia sie tak ulozyla,czy moze powinnam isc do lekarza ?

Kasiulka0901 – Bardzo cie przepraszam, jesli urazilam cie mowiac z 99% wojskowych to...no wiesz... ponadto wiem ze WKU to nie bajka, ale czasem trzeba “wychodzic jednymi drzwiami a wchodzic drugimi drzwiami” zeby cos w Polsce zalatwic – chociazby przyklad niedawno opisywany, zaszczepienia dziecka na zoltaczke w Polsce, w jednej przychodni upieraja sie ze nie masz praw, musisz isc do innej, a nawet do NFZ zeby domagac sie swoich praw. Podobnie jest z wojskiem. Napisalam tylko jak my to zalatwilismy i z tego wynika, ze wojskowi maja rozne zdania na zalatwinie sluzby wojskowej, dlatego tez proponuje zadzwonienie w rozne miejsca. Podobnie jak ty jestem za stworzeniem zawodowej sluzby wojskowej bo w koncu bedzia mogli chodzic tam ludzie ktorzy chca, ktorzy uwazaja to za zaszczyt, a nie ludzie ktorzy sie bronia rekoma i nogami zeby tylko tego uniknac, bo maja np rodziny. Jeszcze raz cie przepraszam, jesli cie urazilam.

mała-gorzatka nie ma problemu, ja osobiście nie cuzje się urażona, ale nie lubię uogólniania.
w WKU czasami są nie doinformowani a czasami liczą na to,ze petent jest neidoinformowany, dlatego uważam,że dobrze jest wiedzieć. Aha i polecam żądanie wszystkiego na piśmie:tak:np. to,że potrzebne wykazanie braku dochodów. Czasami nie piszą takich światków, bo wiedzą, że niewiedzą do końca i sprawa zamknięta.
A jak coś to masz napisane,ż eten i ten coś tam chciał;-) albo coś innego.
Czasami ta metoda działa, zwłaszcza jak jeden drugiemu zaprzecza
pozdrowionka

Witam Mamusie!

Dzis z rana dostalam ogloszenie i zadzwonilam do opieki nad dwu-letnia dzwieczynka.Okazalo sie ze to jest 11mil od mojego domu to sporo prawda?:baffled:
No ale musialabym dojezdzac jeden dzien w tygodniu reszte by mi ja przywozili do domu lecz pojawia sie nastepny problem:crazy:ze dziewczynka ma ospe!no i nie wiadomo czy za tydzien jej przejdzie:confused:
no bo ja musialabym jezdzic z Brianem a wiadomo nie chce zeby maly sie zarazil.I stad moje pytanie czy taka choroba jak ospa znika po tygodniu czy jeszcze ma w sobie te bakterie i zarazki ze moje dziecie moze ja zalapac:confused:bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi.Zalezy mi na tej pracy chce ruszyc sie z domu wreszcie i do dzis wieczor mam dac odpowiedz.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

P.S.wszytskimj odpisze pozniej bo teraz ide do ogrodu z moim malym brzdacem scinac zywoplot:-)

widze, ze tutaj goracy temat sluzby wojskowej:-)
przepisy sa takie, ze jezeli mieszka sie na stale za granica, to NIE MAJA PRAWA TAKIEJ OSOBY POWOLAC DO WOJSKA, oczywiscie trzeba sie z Polski wymeldowac (urzedy moga czasami robic problemy, bo w Polsce istnieje obowiazek meldunkowy i kiedy sie wymeldowujesz musisz podac nowy adres - wtedy trzeba tylko okazac karte rezydenta, umowe o prace, WRS, czy inny dokument swiadczacy o tym, ze mieszkasz na stale w UK)
kolejna sprawa, ze to n ie jest dowolnosc - MASZ OBOWIAZEK POINFORMOWAC WKU O TYM, ZE MIESZKASZ ZA GRANICA - jezeli ich nie powiadomisz grozi ci grzywna (do 5 tys zl jesli dobrze pamietam) i moga cie scigac i np. zatrzymac na granicy (oczywiscie to tylko teoria, w praktyce rzadko sie to zdarza)
i to by bylo chyba na tyle:-)

Maggusia - ospa jest zarazliwa zanim jeszcze pojawi sie wysypka do momentu kiedy krostki zasychaja, potem juz dziecko nie zaraza:-)

Tigger odkad Pljest w Uni nie ma obowiazku meldunkowego. Juz dawno sie wymeldowalismy i nie trzeba bylo podawac nowego adresu tylko dobrowolnie przyczyne wymeldowania. A zeby wojsko dalo spokoj wystarczy podac jako przyczyne emigacje.

Tigger odkad Pljest w Uni nie ma obowiazku meldunkowego. Juz dawno sie wymeldowalismy i nie trzeba bylo podawac nowego adresu tylko dobrowolnie przyczyne wymeldowania. A zeby wojsko dalo spokoj wystarczy podac jako przyczyne emigacje.
no to tym lepiej:-)
moj maz tez chcial sie wymeldowac, ale nie moze, bo wtedy nie dadza mu w PL kredytu...wiec dalej bedzie smacznym kaskiem dla wojska

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry