• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maja 33 - Mam taki sam wozeczek dla Blanki jak Twoja Martunia:tak:Tylko szaro-zielony. I jak sie spisuje? Jak Martunia i zdroweczko?
Maxin78 - Dziekuje za zoorganizowanie dostepu Mi do watku zamknietego.;-)
Ogolnie bardzo lubie spacerowac ale, po calym dniu siedzenia w domciu..to szczegolnie.
Fajnie po oddychac siwerzym powietrzem. Jeszcze dzielnica na jakiej mieszkamy jest bardzo ladna spokojna i zielona..:tak:
Podoba MI sie bardzo, a co do Tesciow:tak:, to Oni tu byli pierwsi(sa juz 5 lat) potem sciagneli Mojego(3 lata) a potem Ja(09.2006) dojechalam tutaj do Nich mieszkaja jakas mile od Nas - kupili Sobie dom.
Wpadaja Mnie odwiedzac czasem jak ma Tesc wolne:tak: bo Sama siedze popoludniami Moj jest w pracy.(13 -22,14-24zalezy od tygodnia):blink:
Tylko weekendy czasem ma wolne.:-(Chociarz tez dorabia..w soboty.Niedziele razem spedzamy. Na szczescie jutro ostatni dzien idzie do pracy i ma urlopik prawie miesiac.:-)Chyba ze polozna powie ze mam termin wywolania na nastepny piatek, i ja nie urodze wczesniej to przelozy Sobie.:-p
Jak tam Natalinka? Wklej zdjecie z Nowa grzyweczka. czekam :cool2:

Justyna - Mi sie juz znudzilo to sprzatanie:sorry::no:, czasami mam juz cholreni dosc a wszczegolnosci jak posprzatam rano a wieczorem znow mam to samo:wściekła/y: co rano i tak wkolko:sorry: -praca syzyfowa, pewnie jak sie Mala urodzi to nie bede patrzec na balagan:-D. bo nie bede miala czasu:-p, a Moj sie wezmie za codzienne sprzatanie, bo jak narazie to sprzata ale tylko czasem jak mu sie zechce,a jak juz zaczyna sprzatac to od gory do dolu caly dom :-D:-D Smieszny jest.

Olcia 23 - Jak Benus sie ma ? Co u Was nowego ??

Maggusia -Jak Synus sie ma ??Wspolczuje Kochana ale macie ciezki czas, jakis pech nad Wami wisi ..sio sio oby szybko sie zakonczyl ten okropny czas.
Nie martw sie u Nas tez sa spiecia - dzis bylo okropne M rozwalil telefon ze zlosci na Mnie..:-(:-(, ale sa spowodowane atmosfera jaka panuje i wytwarza sie przez porod - stres, zniecierpliwienie, cisza ktora dobija, kazdy mysli ze juz urodzilam , pisza i dzwonia by sie dowiedziec co tam a tu ciagle nic:no::-(:sorry:.
Martwimy sie dlaczego nic sie nie dzieje..po terminie to zawsze jest juz inaczej niz przed terminem.

Kama83 - Gratuluje ZABECZKA!! Jak tam w pracy ?? Jak Synek reaguje na to ze nie ma cie w domu? Ja tez jade do POlski za rok samochodem i juz dzis sie zastanawiam jak Mala to przezyje?

Mala-gorzatka - Kochana jak tam brzunio?Jak samopoczucie juz niedlugo bedziesz mialas maluszka obok Siebie..teraz to juz szybko minie do 37 tygodnia. Mialas juz to badanie? Na ta bakterie? I jak tam ??

Nafnia- Jak tam minal pierwszy miesiac Coreczce?Grzeczna?Zdrowa?
Gratuluje miesiaczka,;-):tak: sorki ze tak pozno pisze ale chyba nie zauwazylam przez to ze sama oczekuje swojej NIunki. Ja tez juz zapisalam sobie wizyte na grudzien w sprawie paszportu. ale nie bukowalam nigdzie czy tymczasowy czy 5 letni?:szok: a trzeba to jakos specjalnie bukowac na jaki paszport??:dull:

Toola - Jak tam u Was? Jak sie ma coreczka? i jak postepy w nauce czytania??Ja tez skorzystam z nauki jak juz Mala bedzie - wieksza :tak::-D

*Anetka* -Udanych wakacji zycze. My tez jak jedziemy do Polski to chcemy odwiedzic Zakopane kochamy z M to miejsce pieknie tam jest i odrazu jedziemy na Slowacje..Oh juz sie nie moge doczekac nastepnego roku-lata.

Olis- Jak tam u Was? Fajnie ze jedziecie na swieta do Polski ja chyba kolejny rok bede z Tesciami i z Mama - bo jest w Angli chyba ze pojedzie do Pl.

Pozdrawiam ..jesli ''kogos'' pominelam to przepraszam. Busiaczki dla Mamus i Dzieciaczkow narodzonych i nie narodzonych...

reklama
hej!!!

widze ze forum prenie dziala i dobrze

Maxin- nie nie zauwazylam nic aby mi sie dzialo tzn zalozyla mi jedna plombe (tak sie pisze?:eek:) i ma sie dobrze do dzis :-D to bylo w styczniu czyli niedlugo po porodzie :cool2:

Buziaczku-superasnie masz cala rodzinke przy sobie jeszcze tylko jeden czlonek rodziny :tak:
Kama- super Gratulujemy zebolka swietnie moja ma 8miesiecy i nic:-(
justyna17-sprzataj sprzataj:-Dfajnie spedzasz wolne chwile;-)

olcia-ja tez tak mam z tymi pozadkami 5min i to samo szok a co bedzie jak zacznie raczkowac, zuwazylam ze moja coreczka uwielbia wszystko wyzucac z lozeczka bardzo ja to cieszy jak wszystko laduje na podlodze i oczywiscie ja podnosze i znowu moze wyzucac:-D

My bylysmy dzis na 8miesieczny podsumowaniu oczywiscie poszlam tylko od tak bo przeciez juz mamwszystko zalatwione w szpitalu, w kazdym razie mala wazy 7185gm troche ponizej swojej normy i powiedziala ze jak za miesiac nie wzrosnie wystarczajaco waga to beda musieli jej zrobic badania krwi:eek: zdziwilam sie , ale za to dluzsza jest jak jej norma 69cm i ja mysle ze dlatego waga nie jest az taka duza bo jest dluga co tam jeszcze hm.... ogolnie bardzo milo mi sie z nia rozmawialo HV i jest bardzo przyjazna skierowala mnie na Sure start (pytalam sie Olis ostatnio o to;-)) i otrzymalam tel i adres wiec zamierzam tam sie wybrac:cool2:
popatrzyla na nia i powiedziala ze bardzo dobrze ze zwrocilam na Marte uwage ze cos jest ni tak bo teraz moglaby nawet nie siedziec jeszcze, stwierdzila ze marta troszke mnie robi rzeczy jak dzieci w jej wieku ale zebym sie ni przejmowala:happy:, ze jest na dobrej drodze do sukcesu.

to na tyle bo mala sie obudzila papap
pozdrawiam

Buziaczku-w tym momencie wlasnie probuje go namowic na kapiel ale on chce zebym wlanczala mu piosenke o autkach!Wiec temperamenciku mu nie ubylo.A u nas spokojnie szok za dwa dni jedziemy na dwa tyg a ja wogole tego nie czaje!Chyba w sob do mnie dotrze!I juz mysle ze ciezko bedzie po powrocie wskoczyc na obroty moja mama mnie i jego rozpiesci haha!Trzymajcie sie z Blaneczka Jak wrocimy bedziesz juz mogla wyslac jej zdjecia!Ale postaram sie w Polsce tez zajrzec !Pozdrowionka papapa

Maja 33 - Niom :tak:to rodzinka od strony Mojego partnera.
Od Niego sa wszyscy tutaj nawet Siostra z Mezem:-p, a ode Mnie:no:ma nikogo oprocz Mamy ktora mieszka godzine jazdy samochodem Northampton -Swindon, reszta w Polsce.
Szczerze...to Teskni Mi sie za rodzinka:-( a w szczegolnosci teraz..gdy jestem przed porodem i potrzebuje ich wsparcia i ciepla... Ale Mama ma przyjechac do Mnie na dwa dni jak sie Blaneczka urodzi.Strasznie nie moge sie doczekac..:-D

Gratuluje 8 miesiaczkow Martuni.
Przepraszam ze nie zauwazylam wczesniej, 8 miesiecy ale to pewnie przez to ze tak oczekuje Swojej Kruszynki.:-(:zawstydzona/y:
Oby Martusia przybrala na wadze teraz:tak:, wsumie nie ma sie co martwic duza z Niej Dziewczynka i tak jak mowisz zanika ta waga przy takim wzroscie..;-):tak:
Ja tez jak bylam malutka nalezalam do malusienkich Dziewczynek i jest OK. (wsumie dzis tez nie jestem duza 165cm he he :-p:blink:)
Ciesze sie ze wszystko idzie w pozytywna strone a Martusia robi postepy.:-);-):tak::blink:
Pozdrawiam Buziaczki dla Was.:cool2:

Buziaczku-w tym momencie wlasnie probuje go namowic na kapiel ale on chce zebym wlanczala mu piosenke o autkach!Wiec temperamenciku mu nie ubylo.A u nas spokojnie szok za dwa dni jedziemy na dwa tyg a ja wogole tego nie czaje!Chyba w sob do mnie dotrze!I juz mysle ze ciezko bedzie po powrocie wskoczyc na obroty moja mama mnie i jego rozpiesci haha!Trzymajcie sie z Blaneczka Jak wrocimy bedziesz juz mogla wyslac jej zdjecia!Ale postaram sie w Polsce tez zajrzec !Pozdrowionka papapa
:-D:-D:-D:-D:-D Smieszny ten Twoj Synio. he he ;-)
Udanego wyjazdu zycze-zazdroszcze Wam wyjazdu..:-)
Odpoczywaj ile mozesz i korzystaj z pomocy Mamuski.:tak:;-)Juz jak wrocisz napewno bedzie, zobaczysz Mojego Szkraba..ohh ile Ja bym dala oby te dwa tygodnie przyspieszyc...serio :-D:tak::-pi miec je za soba...uaaa:-D
Zagladaj do Nas i pisz jak tylko znajdziesz czas.

OLCIU porzadek zostaje gora przez jeden dzien, potem wszystko wraca do "normy":-D, ze tez sie samo nie chce sprzatac, cholinder jasny. Kurcze ale ci fajnie, wypoczywaj ile wlezie, za nas tez;-):-D.

MAJU no niestety ktos musi, glownie przebieralam rzeczy malego, bo kto to zrobi najlepiej?

BUZIACZKU jak bys chciala pare ciuszkow to mam jakies, na dziewczynke tez sie nadadza, bo kupowalismy neutralne, do konca nie wiedzielismy co bedzie, chlopczyk czy dziewczynka. Daj znac to ci wysle.

A jakas kobitka moze spodziewa sie chlopaka, jak tak to dawajcie znac, nie ma tego za duzo ale zawsze sie przyda.

Pozdrowionka, do uslyszonka.

BUZIACZKU jak bys chciala pare ciuszkow to mam jakies, na dziewczynke tez sie nadadza, bo kupowalismy neutralne, do konca nie wiedzielismy co bedzie, chlopczyk czy dziewczynka. Daj znac to ci wysle.
Jesli masz i nie sa Ci potrzebne to pewnie ze chce:tak:, napewno sie przydadza..;-)
Ja tez kupowalam neutralne zawsze moze byc chlopiec - psikus he he ..mam tam pare rozowych bluz i koszuleczek na dziewczynke.ale teraz mezczyzni tez chodza w rozowym he he moj ma koszule rozowa.:-D:tak:;-) a ile chcesz za ubranka?? od Maxin tez bede pewnie brala -ubranek nigdy za wile ,tylko Ona ma na 1000% dziewczynke:cool2:!

Troszke sie dzisiaj rozpisalyscie,ale to dobrze:tak:.Ja dzisiaj mam wolne,wiec caly dzionek z synkiem:-D.Pogoda taka sobie,ale chociaz nie pada.Mam nadzieje,ze jutro bedzie slonecznie i spotkanie sie uda.Rano poszlismy zrobic zakupy i kupilismy troche ubran dla Dominika,bo pomalu nie mam go w co ubierac:-D.Jak narazie nie marudzil,moze juz go tak nie boli to zabkowanie?Napiszcie jak wasze dzieci przechodzily zabkowanie,czy po przebiciu sie zeba przez dziaslo nadal boli?Czy przy kolejnych takze czy przy pierwszym?

Olcia23-Pracuje na caly etap,a Dominikiem zajmuje sie moja mama:tak:,wiec mam opiekunke darmowa(mozna tak powiedziec). Po wakacjach pojde na pol etapu albo sie zwolnie,zobaczymy jeszcze.Niestety wiem jakie tu sa opkiekunki,przedszkola drogie,wiec po skalkulowaniu wszystkiego nie oplaca mi sie wynajmowac kogos lub zapisac do zlobka:no:.
Maxim 78-Dziekuje za dostep do watku zamknietego:tak:.Zauwazylam ze pochodzisz z Jaworzna,moim miastem rodzinnym jest Chrzanow,a do Jaworzna chodzilam do szkoly:-D.W pracy mozna powiedziec ze jest dobrze,ogolnie atmosfera mila i pelen luz;-).Jestem jedyna polka i dziewczyna,ale nie odczuwa sie tego,jezeli chodzi o powrot po urlopie to nadal ciezko mi chodzic do pracy:-(.Dlatego nie moge sie doczekac wakacji bo wiem ze jak wroce to bede pracowac tylko na pol etapu:tak:.

Buziaczku-Dominik chyba zbytnio tego nie odczuwa,ze mnie nie ma:no:,Rano zdaze sie z nim pobawic,pozniej spedza dzien na dworze,wiec czas szybko mu leci.Ja wracam przewaznie 4-5 do domu,wiec caly wieczor jeszcze dla nas.Niestety gorzej ze mna,jak pomysle ze on spedza sobie czas z babcia :-(.Strasznie jestem zazdrosna o mame:zawstydzona/y: i zla ze musze pracowac.

reklama
Witam Mamusie! ponownie dzis:-)

Wlasnie wypluskalam Brianka i zajada kolacje maly brzdac wiec mam czas na odpisanie wam:happy:
Widzac ze niose talerzyk do jego stolika pobiegl szybko do pokoju innego po krzeselko oh z kazdym dniem mnie zadziwia:-)
Ostatnio pisze na raty :-p pierwsze co u mnie poniej odpisuje inaczej chyba bym nie wyrobila z BB a tak nie moze byc bo poprostu do moich najserdeczniejszych kumpelek musze zajzec:tak: obowiazkowo!

Buziaczek fajnie ze specjalizujesz sie we fryzjerstwie wiec mamy wspolny temat bo ja tez!:-)ostatnio posuzkiwalam tutaj kursow ale jak narazie nic z tego chyba niepotrzebnie sie uparlam na papier:-pbo liczy sie tu bardzo fach w reku.Wiele widze ogloszen u nas ze polska fryzjerka zrobi wlosy ale na dobra naprade trzeba trafic i taka ktora potrafi przyciagnac klijentow :tak:
Pytalam o przedluzanie wlosow poniewaz ja robie metoda warkoczykowa przedluzam i zageszczam wlosy nawet sama je nosze:happy:wlasnie mi odrosly i musze sciagac.
Moja mama to juz fachowiec w tym przedluza wszytskiemi metodami wlasnie czekam na nia zeby przedluzyla mi tym razem metoda paskowa ale chyba sie nie doczekam na nia bo nie moze sie okreslic:laugh2: kiedy przyjedzie:-(no i oczywiscie nauczylabym sie od niej nastepnej metody:-pmarzy mi sie wlasnie przyjmowac klijentki itd ale chce naucyc sie wszytkich metod ostatnio duzo dziewczyn tutaj sobie to robi:blink:

Co do chlopow to jacys teraz nerwowi sa:szok:
Moj ze ma ta reke w gipsie jest jakis dziwny za bardzo nerwowy.Brian natomiast zabkuje i nawet dzis jak wysiadlam na chwile z auta przeszlam sie po mleko sama bez nikogo odetchnelam:blink:zmeczona jestem strasznie!
A ty nie przejmuj sie telefonem bedzie nowy:cool2::-)aj faceci!niedlugo juz sytulacja sie unormuje i bedzie lepiej zobaczysz.
Trzymam mocno za was kciuki za dobre rozwiazanie nie stresuj sie:happy:

Toola naprawde mialas niemila sytulacje w tym biurze:no:oh co za wredna baba!:szok:szkoda ze tak o polakach mysla naprawde szkoda.Tylko nieltorzy sami daja swiadectwo o nas takie a sa to ludzie ktorzy wjezdzaja tutaj i wyjazdzaja nie zostaja na stale wiec to im zwisa:wściekła/y:szkoda slow!
Czasem sama widze jak polacy sie zachowuja i nie tylko faceci ale dziewczyny tez:dry:

Maja33 dobrze ze z Martusia juz lepiej a widzisz jednak HV przyznala ci racje:tak:swietnie ze tak szybko zadzialalas ;-)teraz wszytsko jest na dobrej drodze.
Gratulacje z okazji osmiu miesiecy dla Martusi! duzo zdrowka usmiechu na twarzy i wszytsko co ci sie kochana marzy:-)
11.gif

Maxin nie moglam byc wczoraj na gg bo nie bylo mnie caly dzien w domu ale jak sie spykniemy to chetnie porozmawiam bedzie mi bardzo milusko!;-)

Anetka swieta racja ze ci najlepsi przyjaciele zostaja:tak:

Mala-gorzatka o wlasnie takich "polaczkow" to tez znam a najlepiej jakby jeszcze mogli wyciagnac od ciebie a pozniej zero szacunku ani wdziecznosci:no:takich ludzi to najlepiej unikac.
Lecz wiadomo kazdna z nas chcialaby kogos zaufanego tu miec ja nawet jeszcze nie mam nikogo tu takiego zeby gdzies z M wyjsc w weekend wieczorem a malego zostawic a obcej niani sie boje jakos ;-)
To ze jestes nadwrazliwa to ja do tej pory taka jestem czasem jak widze piosenki dla dzieci potrafie sie na nich poryczec dziwne co?:blink:
narodziny to placze tak ze szok!:-p

Nafnia jesli chodzi o paszport istnieje taka przepsutka w jedna strone:tak:poznij musisz wyrobic malej paszport w polsce:-)

Kama ales ty zapracowana kobietka zycze duzo sily!:blink:gratuluje zabeczkow synusiowi:happy:
moze wam synus wytrzyma w podrzowy jak bedzie duzo mleczka zabaweczek chrupeczek i postojow hehe:-)
nie ma jak to zakupy co?odrazu nastroj lepszy;-)

Olcia zycze udanego pobytu w Pl i duzo wypoczynku oraz szerokiej drogi i udanej podrozy!:tak:

Widze z waszych opisow ze pogoda w Londynie nie za dobra a u nas sloneczko takie ze opalac sie mozna zachwalac nie bede bo jeszcze sobie pojdzie hehe:laugh2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry