• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maxin a nie zaproponowali podania kroplowki? Bo przy takiej biegunce dzidziol szybko sie odwadnia a mowisz zenie chce pic. Wczesniej wstawilam link o rotawirusach i metodach leczenia.

reklama
Maxin78 już wcześniej pisalam, że wlaśnie moja Ala po przyjeździe tutaj miala wirus rota i też lekarz nic nie przepisal powiedzial, że organizm musi sam zwalczyć tylko trzeba pilnować żeby dziecko się nie odwodnilo, bo wtedy niezbędna jest hospitalizacja. Ja wtedy podawalam też Ali po troszkę coca coli odgazowanej (tak poradzila mi moja pediatra z Polski do której dzwonilam) najlepiej odgazować coca colę lekko ją podgrzewając. No niestety ten wirus rota dosyć często ostatnio atakuje i doroslych i dzieci:-(. Jeszcze raz zdrówka dla Natalki. Trzymajcie się cieplutko.

Maxin - wierze ci ze moglas nie wiedziec o tej szczepionce bo tu trudno zeby ktos w sluzbie zdrowia puscil "pare z geby", ze mozna dziecko na cos takiego zaszcepic nawet jesli trzeba na to wydac pare funtow. Ja sama dowiedzialam sie o niej od przyjaciolki z Polski i bardzo doradzala mi zebym swoja niunie zaszczepila - ta szczepionaka jest na biegunki i odwodnienia. Dlatego poruszalam juz ten temat z polozna bo chcialalam wiedziec jak to wyglada tutaj w Anglii.
Ucaluj Natalke w nosek ... serce mi sie kraja jak czytam co przechodzicie.

Polecam goraco mamusiom ktorych maluszki nie ukonczyly jeszcze 6 miesiaca zycia szczepionke na rotawirusy.

hej!!
niunia to tak mocno kopie w tym brzuszku ze ostatnio to codziennie czuje jak mi pietke wystawia z boku hi hi ale to smieszne jest ja ją wtedy masuje to ona ja chowa a jak przestane to znów wyjmuje czasami az zaboli :-):-):-)
:elvis:tak samo robila...identycznie jak napisalas:-)

hej!!!

Buziaczku- ja tez uwielbiam jak moja mala jest ladnie ubrana i mam lekka schize na tym punkcie:-D, wiec jak chociaz troske sie ubrudzi zaraz ja przebiera ale wlasciwie nie dochodzi do tego bo zawsze ja opatule sliiakami jak je:-D, Boze ja chyba jestem pedantka:-D, uwielbiam wszystko poukladane w kosteczke:tak: szok moj maz to czasem sie smieje ze mnie jak na wszystko zwracam uwage chocby na kwiatki na poscieli zemusza byc w odpowiednia strone, ok juz nic nie pisze bo pomyslicie ze jakas walnienta jestem:-D
he he nie przejmuj sie Maju , ja mam tak samo, zwracam uwage na wszystko,bardzo jestem spsotrzegawcza i dokladna , a masz tak czasem ze jak sama czegos nie zrobisz to masz wrazenie ze nie jest zrobione . bo ja mam ... i czasem mam tego dosc he he

Maxin- biedna Natalcia dobze ze juz wiedza co to jest, ale jak pije to dobze biedna, jak powiedzialyscie nazwe to ja tez slyszalam ze wlasnie choc brzmi dziwnie to ze coca-cola dobze dziala poniewaz sa jakies zwiazki chemiczne w niej ktore pomagaja sie oczyscic oganizmowi z tego wirusa:-(, pwodzonka

Madeline GB - ogromne GRATULACJE:-)

Maja1980- gratulacje postepow supe ze mala tak swietnie sie rozwija

Tigge- no wlasnie moja mala to samo w nocy ladnie spi a w dzien az sie zanosi z placzu jak tylko chce ja polozyc spac mimo ze jest badzo zmeczona wiec staram sie jak najbardziej opanowac ja spokojem nie zawsze dziala, na spaceku spi a w domu nie chce moze za goraco , moze zeby, moze no nie wiem juz co napisz co ty robisz
aby Olivka zasnela moze sprubuje i ja:-)

Pinka- no teraz czekamy na ciebie i malenstwo bo pewnie juz niunia ma za soba porodzik:-), pewnie nie mozesz sie doczekac a pozniej tygodnie tak szybko uciekaja:tak:
Olcia-super foteczki:tak:

Olis- nie ma sie co dziwic ze zajeta jestes, a z ukochanymi to szybko czas ucieka:-(
Izus- och jeszcze choubsko sobie nie poszlo do mnie tez sie przyplatalo ale pije syopek na noc i jest coaz lepiej i tobie zycze zdrowka

Buziaczku- tak dokladnie najpierw nazekam mezowi ze mi nie pomaga a jak cos zobi to zaraz mowie ze och nie tak:-pstraszna jestem

pozdrawiam milej nocki

to tak w skrocie ...bo nie chce Mi sie pisac od nowa ...:zawstydzona/y::wściekła/y:
u nas nic:no: nowego z Blania:elvis: przesiedzialysmy caly dzien w domciu:zawstydzona/y: :baffled:
po poludniu ucielysmy sobie drzemke.:-)a wieczorkiem pobawilysmy sie:-)grzechotkami i na brzuszku sie posilowala :tak:smieszne dzwieki wydobywala z Siebie taki glosik ma cudny:-D,pozniej wymasowalam Blanie:elvis: zawsze po masazyku lepiej jej sie spi;-),noi kapiel nas nie ominela:happy2:...ale oczywiscie z placzem:sorry2::sad: bo nie nakarmilam jej przed bo by Mi ulala:baffled:, zreszta dzis juz to zrobila przez tesciowa ...ale zwymiotowala wszystko co zjadla, :angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo ta przyjechala wraz z siostra M dac jej-Blani sukieneczke rozowa z next - bardzo ladna na polarku z body i rajstopkami:tak::happy2:wszytko by bylo ok gdby nie chciala jej odrazu przymierzac ...a Blania byla ledwo ostawiona od cyska mowilam jej o tym ale ta nie:no: slucha nigdy tylko..jak najszybciej by przymierzyc i zobaczyc jak wyglada w tym ...przymierzala ..przykladala za chwile patrze a Blania:elvis: juz w to ubrana:szok::szok: i za chwilke ''chlust'' buzia i noskiem a ja sie zapienilam:szok::wściekła/y: noi sie patrze ...a Ona nie nie nic sie nie stalo ...ku***rde jak sie nic nie stalo dziecko ulalo- zwrocila cae mleko co zjadla:wściekła/y::angry:

ale przecierz nic nie powiedzialam...:no:tylko sie spojrzalam...:wściekła/y: ale jeszcze raz jak sie cos takiego zdazy to juz nie bede trzymac jezyka za zebami...i sie poklucimy:oo::rolleyes2::unibrow:
no to tyle ...zmykam cos zjesc i czekam na M - mam obiecany masaz dzis dostac :-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry