• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny maly problemik
synek po kazdym jedzonu wymiotuje , no prawie po kazdym , czy to normalne?
Wydaje mi sie ze tak , bo przeciez zaczyna sie dopiero uczyc jesc no i widze ze troszkie zalapczywie ssie. troszkie to mnie martwi bo nie wiem czy tak powinno byc po kazdym karmieniu?:-(

pinka jak tam dzis w taki upalny dzionek?

reklama
dziendoberek:-)

u nas troche pochmurno ale cieplo to dobrze:tak:

Agnes2606 miec wiecej dzieci to nie takie straszne:szok:i napewno dalabys sobie rade:tak:, czasami tylko masz ochote uciec:-D ale to sie nie czesto zdarza na szczescie;-)
niunka19-82 wymiotuje czy tylko mu sie ulewa? jezeli to sa niewielkie ilosci no to normalne ulewanie i tak jeszcze moze potrwac, no a jezeli to sa naprawde wymioty to poobserwuj go jeszcze i zglosc sie do lekarza, bo czasami zdarza sie tak -nie chce cie tu straszyc- ze u niemowlaczkow "klapka" od zoladka sie nie domyka i dlatego nie trzyma jedzonka, ale mowie czasami i nie stwierdzam ze tak jest z twoim synkiem:no:, przewaznie wszystko reguluje sie kolo 6 miesiaca, dlatego obserwuj i zawsze mozesz isc do lekarza i sie dowiedziec tylko nie wiem jak oni tu do tego podchodza, z pewnoscia wszystko jest w porzadku tylko badz czujna no i nie zostawiaj go samego spiacego na pleckach , bo moze sie zaksztusic ja tak mialam z moim synkiem:szok:

Pozdrawiam

dziekuje wszystkim za zyczenia:-)
u nas powolutku, za 10 dni do Polski jedziemy i nie moge sie juz doczekac!!:-)
Oliviencja rosnie, pewnie juz z 8 kilo wazy (3 tygodnie temu bylo ponad 7,5:-D)
nie wiem juz , co mam z nia robic bo sie przemieszcza w tempie niesamowitym- wczoraj ja przylapalam na tym, ze podpelzla do lozka i probowala sciagnac koc:-D
slodka jest i bardzo gadatliwa - pewnie po tatusiu...;-)

:tak::-Dwitajcie kobietki

witm serdecznie widzę ze cichutko tu dzis na forum pewnie kazdej pogoda dzis dopisuje:-):tak: u nas znów żar z nieba leci:tak:;-) lubie słoneczko ale w tym stanie takie upały sa troszke kłopotliwe:tak::-D

od dwóch dni zauważyłam ze wydobywa mi sie bardzo duzo białej wydzieliny tak duzo ze czasami myslałam ze wi wody sie sączą czy to mozliwe ze juz blizej do porodu niż dalej?:szok::szok:
no i mam straszny ucisk na dole brzucha tak jakby mała sie tam skulała:tak::tak:

odzywajcie sie kobietki

miłego słonecznego dzionka zyczę

Witam Mamusie!

U nas piekne slonko
1.gif
juz raniutko bylam na spacerku z Briankiem.
Uwielbiam taka pogode wszytsko chce mi sie wtedy robic.
Wczoraj pojechalismy do ikei chcialam zobaczyc" na zywo "mebelki ktore wam kiedys pokazywalam do pokoiku Brianka i poprostu sie w nich zakochalam!:happy2:sa tak piekne ze ani ja ani synek nie chcielismy stamtad wyjsc swietnie dekoracje za niewielka cene:-)i juz zdecydowalam sie napewno beda to te mebelki.
Oczywiscie musialam malemu cos kupic dostal duzego pluszowego krokodyla lazil z nim po calym sklepie a ludzie sie smiali i zaczepiali go bo krokodyl wiekszy niz on na dlugosc:laugh2:i ciagle go glaska i przytula nawet z nim spi:-)

Evosiu haha jak zawsze pogodna babeczka z ciebie.
Fajnie wiedziec o takich cwiczeniach popytam tylko ze health visitor juz dawno do mnie nie przychodzi a powinna?
po za tym wczoraj zalamalam zasade i najadlam sie w KFC filetow z kurczaka z salatka:-pale dobre byly haha!
Pamietam pamietam te twoje akcje w ciazy ciekawe jak bedzie tym razem:rofl2:widze ze czujesz sie dobrze to rewelacja!
zycze popwdzenia na skaniku i pisz pisz kogo nosisz pod serduszkiem.

Pinka jesli jest taki sluz to mozliwe ze to czop tylko ze czop moze on sie stac z zcasem rozowawy lub czerwony wyczekuj kochana juz niedlugo!:-)i pisz pisz ciagle do nas.

Tigger spoznione ale bardzo szczere zyczenia:
Wszystkiego najlepszego spelnienia marzen duzo milosci radosci i zdroweczka!

Niunka jesli tylko ulewa to nic ale jesli wymiotuje i brzuszek go boli to trzeba do lekarza!zycze powodzenia
:tak:glowka do gory.

Iskierka no wlasnie podobno takie akumulatory i tego typu rzeczy wywozi sie na zlom tylko trzeba ten zlom znalesc:happy2:

Izusia no wlasnie te prace w ogrodzie mnie czasem do szlau doprowadzaja jak mozna tak ogrod zapuscic:szok:no szok!
i takie tam smieci trzymac teraz ja o musze sprzatac bo bedzie balagan jeszcze wiekszy:nerd:no coz mam nadzieje ze uwine sie z tym szybko:-)
a jak tam twoj maluszek?

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Witam Was Dziewczyny ja doslownie na momencik, bo nie mam czasu dzis wogule!!
Wczorajsze zakupy 100% udane ale nie byly one dla Mnie tylko dla Mojej mlodszej Siostry:-)z Pl, podaje jej paczuszke z ubraniami itp. Tescie jutro wyjezdzaja do Polski to podadza, a wrocilam zmeczona jak nigdy..kondycja spadla strasznie po ciazy:szok::zawstydzona/y:masakra, padlam jak scierka, ale Blania za to wieczorem miala bardzo duzo sily i nie chciala usnac az do polnocy sie wiercila i plakala...wiec postanowilam ja zabrac do nas do lozka i dopiero wtedy sie upokoila i zasnela.
Dzis rano bylam u lekarza z Blanka na 6 tygodniowym przegladzie i ze Soba / bo cos zle sie czuje ostatnio...Noi dostalam antybiotyk, i za 10 dni mam zobaczyc poprawe zobaczymy jak to bedzie,oby bylo dobrze. Dostalam tez tabletki anty ale nie cerazzete. z Blania jak najbardziej wszystko Ok rosnie zdrowa i okragla pyzka. pieknie sie usmiechala do lekarki az bylam dumna ze tak potrafi :happy2::-D:-) Ok laseczki trzymajcie sie do uslyszenia za jakis czas najpredzej napewno za dwa tygodnie , bo dzis sie wyprowadzam do tesciow pilnowac im domku i pieskow.:-)a Im odlaczyli chyba dzis rano internet cos mowili wiec nie wiem jak to tam ....(zmieniaja firme )Ok BUska pa pa ;-)

O faktycznie pustki dziś. Jak tam dziewczyny spotkanie? Na pewno bylo świetnie:tak:

My byliśmy w Oxfordzie polaziliśmy sobie, poszliśmy na jedzonko, potem zahaczyłam o primark kupilam torbę ciuszków dla Ali, potem jeszcze kawka i lody i do domku wróciliśmy po 18 , fajny dzień:tak:

Buziaczek wracaj szybko od teściów

Maggusia no wlaśnie nie mam pojęcia gdzie takie zlomowisko czy coś w tym stylu.

Pinka25 no napewno bliżej jak dalej do porodu trzymaj się Kochana:tak:

Niunka19-82 tak jak Renata uważam, ze jeśli tylko ulewa się to jest to normalne u takiego maluszka, ale jeśli wymiotuje to chyba niezbędna jest konsultacja u lekarza.

Renata to doczytalam, że mamy teraz dwie Kornelie na forum dużą i malą:tak:

Agnes2606 no pogoda byla piękna i liczę, że jutro będzie tak samo i wybierzemy się na basen z Alą:-)

Milego wieczorka dla Wszystkich:-)

Iskierka - e to Ty Pani chrabianka - ja na kawe to dre do kuchni 7:05 he he he u nas nie bylo dzis tragicznie, nie padalo a to sukces ale nie bylo slonecznie w sumie bylo ok, mam nadzieje ze spacerek sie udal??
Niunka 19 - ja mialam podobny problem ale to z mojej glupoty jak Rocco kweknal to ja cyca mlody sie przejadal I tez zwracal, karm go w okreslonych porach a nie na jego zyczenie to wtedy zobaczysz, moze to byc wieksze ulewanie bo ta mala klapeczka moze sie jeszcze nie domykac w gardelku wiec po karmieniu potrzymaj go do 10 minut w pionie albo…moze to tez byc objaw lekkiego przeziebienia maly zoladek tak moze reagowac, jak widzisz ze zbiera mu sie troszke wody w nosie albo kicha czesto podaj mu do nosa wode morska ona pieknie wyplucze zarazki I malemu szybko przejdzie a choroba sie nie rozwinie
Ale jak masz obawy to porostu idz do HV I juz oni go zbadaja I powiedza co I jak
Pinka - rozwiazanie sie zbliza malymi krokami
Maggusia - ja tez lubie rzeczy z Ikea I w ogole to lubie tam spedzac czas he he he no I ten krokodyl jest boski widzialam go he he he
Health visitor przychodzi do domu tylko raz lub do dwoch ale u nas w clinice GP jest HV I w kazdy wtorek mozna pojsc I tylko pogadac o tym czy o owym , przy okazji dostaniesz zabawki szczoteczki do zebow czy nawet bajki dla smyka idz sie dowiedz bo warto!!!!!!! + te grupy bezplatne gdzie zawsze milo kogos poznac
Akcje zapominania I sklerozy ciazowej wracaja poszlam dzis po kawe bez portfela hmmmm scanik byl dzis malenstwo cudnie sie rozwija I jest bardzo ruchliwe kopalo jak bylam badana dlugimi chudymi nogami he he he laski na Spokaniu stwierdzily po obejrzeniu fotek ze to bedzie dziewczynka I ze podobna do mamy he he he he wiesz ja uwielbiam KFC I to nic zlego ze sie czlowiek czasem nazre ale wazne to abys byla w ruchu ja jutro ide na silownie po 4 tygodniach urlopu he he he 3maj za mnie kciuki ;)

pozdrawiam Was wszystkie pa pa pa

Hej!!!
i ja tez do was cos skrobne wieczorowa pora:-)

zrelaksowalam sie dzis maxymalnie bylo bardzo fajnie na spotkaniu oby takich wiecej:happy2:

Evoska-super ze malenstwo sie pieknie rozwija Rocco jest przeslodki i brucholeczek tez:tak:
Pinka-ja mysle ze to juz czop pamalutku ci odchodzi takze pewnie juz niedlugo bedziesz tulic malenstwo:-)
Iskierko-nie ma to jak zakupy co nie;-), ja niedlugo tez wyruszam moze jutro :-)
niunia-ja tez zgadzam sie z opinia dziewczyn
Tigger-ja tez spoznione ale szczere zyczonka wszystkiego naj naj:-)
Maggusiu- pozatkuj ogrodek bo to swietna sprawa a mebelki tez mis ie bardzo podobaly Brianek bedzie mial sliczny pokoik:-)
Renata- a jak ty sie czujesz przy trzeciej ciazy inaczej niz w dwoch poprzednich czy tak samo?
Agnes-ciekawe danie mialas na obiad bardzo pomyslowe:tak:
Buziaczku- mileg spedzania czasu przez te dwa tyg i oby Blaneczka pieknie ci spala:tak:
DLA RESZTY LASEK SERDECZNE POZDROWONKA :-)

reklama
Witam tradycyjnie dzierżąc ogromny kubas kawy porannej:-)

maja33 to prawda uwielbiam zakupy, ale wczoraj byl z nami M., a on jest z tych facetów co mają cierpliwość do zakupów umiarkowaną, stąd też nie wyszalalam się tak jak zrobilabym to będąc tylko z Alą;-) ale nadrobimy od wtorku M. wraca do pracy, a my z Alą pojedziemy same do Oxfordu tylko na zakupki:tak:
Super, że spotkanko udane, zresztą nie moglo być inaczej:tak:

Evoska dlaczego hrabianka?;-) Ja najczęściej sunę do kuchni po kawę półprzytomna kolo 6, ale teraz mam promocję wakacyjną od Ali;-):-)

u nas pięknego slońca dziś ciąg dalszy, ale chyba z basenu nici, bo Ala mówi, że boli ją gardlo i ma zatkany nosek, chyba jest lekko przeziębiona:no:, ale może jakiś picnik chociaż w parku sobie urządzimy:tak:

Milej Soboty dla Wszystkich:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry