reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maja - jestem zaskoczona tym ze az sa takie wymagania jesli chodzi o rozmiary fotki, bo my bylismy o paszport tymczasowy...i zdjecie bylo o o jakies 3 mm z kazdej stony za duze, nikt nic nam nie mierzyl, fakt jest ze poucinali i jedno ucho jest do jednego rogu zdjecia a drugie do drugiego...
Moze takie ostre wymagania sa przy 5-letnim...musze uwazac nastepnym razem :-)

reklama
:-DJuz po KOLEDZIE .... uffff.... nie wiem ale tego nie lubie. Jeszcze przyszedl nie ciekawy ksiadz, nic nie mial do powiedzenia...byl jednym slowem osowialy

czesc Mamuski!!!jak tam dzionek mija?ale piekna pogoda!dziewczyny macie jakies namiary na polskiego sprawdzonego pediatre w Londynie??????moj maly ma znowu caly policzek wysypany nie pojade do tutejszego lekarza bo powie znowu ze to egzemza i ze wszystko jest ok a maly wyglada okropnie nawet nie mozna mu dac nic innego do jedzenia bo nie wiadomo czy dobrze bedzie to tolerowal boje sie ze znow beda zaparcia a juz taka piekna kupka byla przez jabluszko od tygodnia.mojego brata corka mieszka w polsce i jak byla mala to miala to samo i to byla skaza bialkowa.jesli macie jakies namiary to bardzo prosze napiszcie.dodam jeszcze ze may w nocy obudzil sie tylko raz(sukcesssssss)pozdrawiam

Witajcie kochane!
Latam za moim urwisem z rybka :baffled:
W pl na badaniach wyszlo ze ten niejadek ma anemie,wiec juz wogule skoncentrowalam sie nad karmieniem....:sad:

Majeczko witaj!!!!!Buziaczki dla Martusi!

Mamuska-nie wiedzialam ze Krystianek ma miec operacje mozna wiedziedziec na co?Pozdrowionka dla was gorace!

Dla wszystkich tez i milego sobotniego popoludnia!!!!!!

moniIcolinek jezelli znow go wysypalo to moze byc alergia na ten kleik albo faktycznie skaza(na jakim jest mleku?) moj tez chyba ma skaze bo od malego ma szorstka skore i tyklo to zaleczamy masciami bo on eszystko co na mleku...warzywka tylko czasami-jeddynie ziemniaczki codziennie by jadl ale to po tatusiu:-)...wiec pozostaje mi liczyc na to ze z tego wyrosnie...ale jakby mial skaze to zaczelo by sie os suchych plam na nozkach i raczkach(najczesciej tak sie to objawia) wiec przypuszczam(ale to tylko moje zdanie-lekarzem nie jestem )ze to predzej alergia na cos-wiem to po sobie bo jestem alergiczka,na dodatek jezeli go to swedzi i jest bardziej zaczerwienione jak maly jest w cieplym pomieszczeniu albo cieplo ubrany to juz jestem prawie pewna...).najlepiej gon ajk najszybciej do lekarza, odstaw kleik i jabluszka porcje tez zmniejsz bo nie iwadomo co to moze byc...pamietasz ze niektore rzeczy moga uczulac dopiero po jakims czasie...(ja tak mam -po kilku latach uczulilam sie na moje ukochane kosmetyki do kapieli ijestem zalamana jak wychodze z wanny w ciapki jak jakas krowa:-)...maskara...musze zmienic...)
my na sucha skore dostalismy tu masc(czy jak to nazwac) w takim duzym pudelku 500g w skladzie to ma 2 rodzaje parafiny i cos tam jeszcze...
ale jak to alergia to sprobuj alantan jak masz albo linomag(tez polska masc-moze Ci ktos podesle), a jesli okaze sie ze to skaza to rewelacyjna jest masc Triderm(niedtety tez polska)

:tak::tak:OLCIA23-dzieki za powitanie:-), no widzisz a tu twierdza z dziecko powinno jesc kiedy cce moja mala ma 14miesiecy a wazy 8920gm ja twierdze ze malo ale dr mi powiedziala ze normalnie a przez trzy miesiace przytyla 420gm :-( juz nie wiemco myslec chociaz znow nie wyglada zle ;-)

MALA - GORZATKA- dokladnie jak mowisz do tymczasowego nie musza byc az takie dokladne a jk mieliscie wieksze to wlasnielepiej bo ucieli sobie jak chcieli, a do 5letniego musi byc dokladne chociaz twierdzila ze i tak dzieci do 5lat traktuja ulgowo:tak:,

nie wiem co na skaze bialkowa pomoze probowalycie oilatum sa kremy i do apieli plyny bardzo pomagaja:tak:, no i ja jest skaza bialkowa no to trzeba wykluczyc bialko z jadlospisu :baffled:, jest specjale mleko w sklepach lekarz przepisuje i jst za darmo:blink:

powodzenia

my dzis poszalalysmy na zakupkach bylo fajnie ladna pogoda milo bylo wyjsc na dwor

pozdrawiam:-)

Witam
u nas spacerek udany, zakupy zrobione ;-). Bąbel kilka razy już stał w łóżeczku, niestety musze go zaraz siadać, wyleczymy stópke i będzie stał ile będzie chciał :tak:. A do tego dzisiaj spał tylko raz popołudniu z 1,5 godzinki :szok:, cały czas się śmiał, gadał, grał na organkach( ruszając się przy tym jak by tańczył i krzyczał- to był chyba śpiew:-D) i robił gimnastyke - umie już siadać z czworaka :-). Jak go obserwuje to mam wrażenie że się zaraz połamie, a on myk i siedzi, myk i na czworakach, myk z jednego końca łóżeczka na drugi :-D, ach ten mój Szkrabek :-D

Olcia23 niestety Bąbelek urodził się ze skrzywioną stopą(stopa końsko-szpotowa), 5 dni po urodzeniu miał gips naprostowując stópke, tak przez 3 m-ce co tydz zmiana coraz bardziej przekręcana stopa. Niestety to nie pomogło, ścięgno przy pięcie jest za krótkie, więc natną je odpowiednio i rozciągną, będzie 12 tyg w gipsie, ale będzie normalnie chodził i biegał. Sorki że sie tak o tym rozpisałam ale często lubie to z siebie wyrzucić :sorry2:. Fakt że to się wraca, ale kończy się to wraz z rozwojem stóp. No to tyle:sorry2:.
MoniaIcolinek przykro mi spowodu synka, mam nadzieje że szybko znajdziesz przyczyne, trzymam kciuki.

papatki

TYGRYSEK235 on mial to juz zanim jadl kleik i jabluszko bo ma to od ponad 1,5msc i jak posmaruje taka silna mascia to po jakims czasie ginie a jak przestane to znowu wychodzi te krostki sa takie suche ze az mu sie skora luszczy my tez mamy ten krem z parafiny i do tego jeszcze masci i to nie ginie.kurcze chcialam isc do polskiego pediatry ale nie znam zadnego sprawdzonego.znajoma ma podzwonic i sie popytac bo jest szansa.malemu sluzy jabluszko i ten kleik tez mial straszne zatwardzenia i zielone kupki a teraz zolciutkie i codziennie.maly pije aptamil a Twoj maly jakie pil?bylas moze u polskiego pediatry?pozdrawiam serdecznie

reklama
MAMUSKA79 maly mial zaparcia od urodzenia dopoki nie zaczal jesc jablka no a teraz boje mu sie dawac cokolwiek innego chociaz to tak jak pisalam wczesniej to pojawilo sie zanim jadl mus jablkowy i kleik po ktorym nie ma zaparc.

Do góry