reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

mamuska79 swietnie ze malemu to nie przeszkadza-skoro tak bryka to trzeba sie cieszyc...a babcie to wykorzystuje,oj wykorzystuje:-D...z reszta sama bierze malego,bawi sie z nim,bierze go na barana i rozpieszcza...a ja?obiadek ugotuje tylko,ogarne w domu i obijam sie az wstyd:-)...

madzia8310 moze na poczatku bedzie Ci troszke dziwnie ale szybko sie przyzwyczaisz...tu jest fajnie,tylko rodzinki brakuje...ale dacie rade... z reszta zawsze masz nas-forumowiczki!

weekend nam szybko minal...troche spacerowalismy..niestety nie moglismy pojechac nigdzie za miasto bo w piatek bylismy w gorach i jakis kamyczek polecial nam na przdnia szybe i pekla:-(...taki pech,nowy samochod...mam nadzieje ze nie bedzie caly czas pechowy...
pozdrawiam i zaraz mykam sie kapac...

reklama
Madziu 8310 ja tez tak sie martwilam przed wyjazdem jak to tutaj bedzie, ogolnie z ciaza, jak sobie dam rade z tym slownictwem medycznym itd. A jak przyszlo co do czego to bylam w tym ekspertem hehe :) poznalam dwie polskie polozne a porod odbierala mi mieszkajaca juz tu 20 lat polozna Gosia:-D:-D:-D:-D
poza tym przynajmniej u nas jak w przychodni czegos nie rozumiesz to daja ci taki telefon i masz na lini polskiego tlumacza:-p wiec nawet w naglych przypadkach dasz sobie rade! a poza tym sa teraz tanie linie lotnicze, ja latam do PL co 2 miesiace, tutaj tez chodzimy do pediatry a kosztu biletu nawet nie odczuwamy:tak:
trzymam kciuki za was i nie martw sie!
Buziaczki dla Filipka i jego serduszka:-)

hej dziewczyny !
Pinka-milo ze pytasz o nas!U mnie goscie dopiero co pojechali tescie,a teraz jest moj brat....pozdrawiamy goraco
mamuska-super ze Krystianek dobrze to znosi !!!!:-D:-D:-D

madziu8310-witam na forum i w anglii juz wkrotce!

milego dnia wszystkim!

witajcie:happy:, jak zwykle piję kawke, rodzinka wyjechała pozwiedzać troszkę, mąż w pracy, Karolinka spi, no cóż sama zostałam :rofl2:, dobrze, że Wy jesteście, bo nie lubię sama kawji pić:-D

Olcia Tobie to dobrze, zawsze ktoś u Ciebie jest:happy:

Tygrysek to faktycznie mieliście pecha z tym kamyczkiem:baffled::tak::tak:

Pinka gratuluję ząbka :happy::happy::happy:, wydaje mi się, że forum to nie jest mój jedyny nałóg :-Dhe he jeszcze coś by się znalazło, może kawka?

Mamuśka cieszę się, że Krystianek dobrze zniósł pobyt w szpitalu:tak: i że operacja się udała:happy:

pozdrawiam

Witam Mamusie!
oraz nowe forumowiczki:-)

Dawno tu nie pisalam jakos sie znieralam i nie wiedzialam od czego zaczac:sorry:i nawet co komu odpisac bo nie moglam sie wdrozyc jakos.
To moze zaczne od tego ze ochrzcilismy narezscie Brianka byla moja mama i mile spedzilismy wszyscy razem czas:-)
Duzo mi pomogla i nawet Brianek dostal od Babci mebelki do pokoju (szafe i komode).
Ja chodze do szkoly -ucze sie angielskiego takze kuje i kuje.
Niedawno tez obchodzilam swoje urodzinki
xtort.gif

Pogoda zaczyna byc bardzo ladna a wiec dzis wybieramy sie na spacerek jak skoncze porzadki male domowe.
Mam plan w tym tygodniu umyc okna i mam nadzieje ze mi sie uda:-D
Brianek jest bardzo ruchliwy czasem w miejcu nie usiedzi pokazuje mi nawet swoje rozki ale i tak kochay jest!:-)Dobrze ze ta pogoda taka ladna przynajmniej dziecko sie wyszaleje.
Duzo zaczyna mowic i zaczol bajki ogladac z zaciekawieniem.

Agnes ja tez nie lubie kawki sama pic :tak: a czasem z mama rozmawiam przez skype to sobie pijemy i widzimy sie przez kamerki jak dobrze ze ktos wymyslil internet!
a jaka kawusie najlepiej lubisz?
bo ja nescafe 3 in 1 pyszna!
xkawa.gif

Martucha swietnie ze mialas polozna polke wiele dziewczyn pewnie by tak tutaj chcialo;-)szczesciara!

Madziu8310 mysle ze dacie rade tylko wszytskie te papiery z choraba dzieciaczka najlepiej przetlumaczyc jakby co tak mi sie wydaje:sorry: a na wizyty do polski napewno wam sie uda jezdzic bo czasem mozna trafic na niezle promocje bileto lotniczych!:-)

Pinka zycze powodzenmia w zabkowaniu podawaj malej Calpol i jakis preparat w zelu na zabkowanie to pomaga!:-) a na jaka okazje dostalas ta sexi bielizne?

Mamuska a co twojemu maluszkowi sie stalo?:szok:

Dziewczyny przepraszam ze nie odpisze kazdej z ososbna ale nie moge naprawde sie polapac jak widac.
Pozdrawiam i sle ciumaski!

Maggusia dzieki za powitanie:-D wiem ze z ta polozna to mi sie udalo, do tej pory jej mowie ze z nieba mi spadla:-) jeszcze kilku kolezanka od nas odebrala porod:tak:
kurde dziewczyny ja jestem zla bo mi sie Nikus wczoraj rozchorowal, wymiotuje i juz sama nie wiem co robic:no::no: zaraz pojdziemy chyba na baby clinic bo i tak dosc dawno nie bylismy to sie zapytam tyle ze jego objawy to glownie wymioty wiec nie wiem czy cos mi na to poradza.dobrze ze kupilam w PL GASTROLIT przeciw odwodnieniu to mu podaje bo wszystko co je zwraca:wściekła/y::wściekła/y:co za dzien ehhh, a zapowiadal sie tak pieknie:-:)-(
a wy dziewczyny tez zaopatrzacie sie w Polsce w leki, bo ja zawsze mam pelna apteczke takich bez recepty ale skutezcnych:-) bo mimo ze tu sa za darmo to jakos tak wole byc zabezpieczona hehe

Maggusia powiedz mi jeszcze odnosnie kamerki jaka kupic bo ja dopiero zaopatrzylam sie w kompa hehe i nie wiem bo widzialam tez takie zwykle tanie ale czy to bedzie dzialalo?

Maggusia Krystianek urodził się ze skrzywioną stopą do wewnątrz tzw stopa końsko-szpotowa. Nastawianą miał ją różnymi metodami ale niestety nie pomogło, ścięgno przy pięcie było za krótkie i musiał mieć operacje- przecięcie i przedłużenie ścięgna, przez 6 tyg będzie w gipsie, potem okaże się czy jeszcze 6 tyg czy już specjalne buciki.

później napisze więcej

Mamuska79 ojej biedny maluszek oby szybko wrocil do zdrowka i juz sie nie meczyl z gipsem:tak::tak::tak:
bedziemy trzymac kciuki za Krystianka i jego powrot do zdrowia:tak::tak::tak:
Pozdrawiamy!!!

Witajcie :)
Fajnie tu na tym wątku....:-)
Ja właśnie uczę się angielskiego. Narazie na własną rękę bo podstawy ze szkoły już mam, ale planuję jak się uda też isć do szkoły językowej już w Anglii...tylko czy znajdę na to czas przy moim maluchu :szok:.....oby!!!
Martuchaa- dzięki za info o przychodniach....jak i w tym miasteczku gdzie sie wybieramy tak będzie to rewelacja!!!!

Maggusia- wiem o papierach-napewno przetłumaczymy....tylko nie wiem czy to powinien zrobić tłumacz przysięgły czy wystarczy zwykły :unsure:...hmmm.. Trochę tej dokumentacji medycznej mamy-tym bardziej ze z serduszkiem filipka jeszcze nie wszysko jest ok. Nadal ma zwężone tętnice płucne, które narazie do obserwacji, ale mogą być jednak zakwalifikowane znowu do zabiegu :-(

A chciałam jeszcze zapytać czy któraś z was orientuję sie czy w Londynie jest jakaś klinika kardiologii i kardiochirurgii dziecięcej? Będę musiała znaleźć tam dobrego kardiologa dla mojego skarba.
A tak poza tym....to chcę wam pokazać mojego skarba....w końcu trzeba się przedstawić skoro będziemy tu częściej bywać :tak:
Pozdrawiam Magda i Filipek

Załączniki

• S5001295+.JPG
    S5001295+.JPG
    265,9 KB · Wyświetleń: 26
reklama
Witam Kobietki wybaczcie ze sie nie udzielam mimo ze Was czytam ale nie mam czasu ostatnio i jakos sily brak ...

Napisze w kilku zdaniach co u nas , a wiec Blaneczka mala rozrabiaka sie zrobila na maxa a jeszcze dwa tygodnie temu lezala na brzuszku i sie kiwala lub raczkowala czasem do tylu a dzis ....:szok::szok: Mala tromba powietrzna , gdzie sie pojawi wszystko zrzuca, przerwaca , wyrzuca, rozwala..roznosi po calym pokoju, zadne zabawki juz ja nie interesuja, jeste atomowa bomba energii,,,,a jak chce sie ja przytrzymac to sie silnie wyrywa, krzyczy i wkoncu zaczyna plakac by ja puscic ...jak mowie nie wolno to jeszcze bardziej to robi nie zwraca uwagi na moje uwagi.,nie chce lezec w lozeczku jak tylko sie tam znajdzie lapie sie szczebelek i chop na nogi i stoi oczywiscie okolo 3 min a pozniej robi bachhhh:szok: i uderza glowka:crazy: , o lozeczko jest wielkkki placz :-(...ale zaraz powtarza to samo:-D mi moze jeszcze lza po policzku plynie z ostatniego uderzenia.:no:nie atrzyma jej nic:eek:
raczkuje niesamowicie szybko chodzi za mna do ubikacji, a wieczorkiem jak zobaczy ze niose wanienke to idzie sama w strone lazienki a jak za nia nikt nie idzie to sobie smiesznie przycupa na puldupku i patrzy za siebie czy ktos idzie i krzyczy aaah aaahhh:-D:-D:tak:, ostatnie jej wyczyny to wspinanie sie po lezaczku i wchodzenie po kalryferze na parapet bo tam jest kwiatek i doniczka od ktorej ona sie odbija (tkj.lustrzana).zainteresowanie naszym jedzeniem jest wielkie, wtedy daje jej ciasteczko i smiesznie patrzy na nas jak jemy i je swoje ciasteczko, czestuje bucikami tatusia,by jadl jak ona...a co najsmieszniejsze :-D:-Dto rano jak wstanie to nie zacepia MNie tylko meza zmeczonego po pracy, wyrywa mu wlosy z klaty, szczypie sutki, mizia mu we wlosach haahaa:tak:szczypie za uszy nos, a wkoncu wklada ucho do buzi i robia aaaaaa:laugh2::laugh2:ostatnio nawet usiadla na niego (na twarz)by sie obudzil.jest taka msieszna madra i nie wiem skad ma tyle energi i sprytu jak na 7 miesieczne dziecko , wszyscy jestesmy w szoku ---uufff to chyba nie kilka zdan :-p:eek:sorry zmykam spac :sorry2:buziaczki papa

witam nowe mamusie :happy:

Do góry