reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dzis bylismy u lekarza na mini kontroli....i jak ja lekarka zobaczyla ( a mnie kiedys leczyla) to spytala najpierw ile ma Nastusia , a ja ze 5 m-cy i 12 dni a ona ze ja chyba zartuje to moje dziecko wyglada na 9 m-cy !!!!! :szok::szok::szok: I slysze to juz nie raz :))))))) :sorry:

Wazy 8620g :-D no i jest dluga jak zyrafa hehehehehehe.
Byla zachwycona jest rozwojem motorycznym. Nastka juz sama siedzi, pieknie sie podciaga do siadu i nie daj boze ja polozyc. Jak jej powiedzialam ze ona nie przekreca sie z plecow na brzuch a ona ze nie mam sie czym martwic bo ona sie za bardzo rwie na siadu i tylko patrzec jak bedzie chciala na nogi wiec mowi ze widocznie turlanie ja nie interesuje. :-D

Buziaczku - troszke sie rozerwalam przy twojej opowiastce o Blance..i widze ze juz bujaczki "wprowadziliscie" :-)

dobra lece cos zjesc :-p

reklama
Buziaczku - hmmmmmm rozbawilo mnie opisywanie jaka rozkoszna jest Blanka, to raczkowanie za toba do ubikacji, to szczypanie za uszy , nos i wiele innych . Rozbawilo mnie to. No ale jesli nie mialo - to sorry. A jesli chodzi o bujaczki to mialam na mysli ze juz Blanka sie buja (sama nie moge sie doczekac tego momentu)
Moze czasem lepiej nie bede komentowac moich odczuc bo sa nie tak odbierane jak chcialabym.

PINKA - jest juz drugi zabeczek ? Kochaniutka jak tylko bedziesz miec pierwsza foteczke z widocznym zubolkiem - WKLEJ :sorry:

Mamuska - dla Krystianka calusek !!!! A nawet dwa !!!

Martucha - witam Cie serdecznie. Dzieki Tobie przypomnialo mi sie ze jeszcze Gastrolitu nie kupilam a niedlugo wracamy do Londka . Malemu napewno dawaj duuuzo pic.
Boze co sie dzieje, te dzieci w Anglii i w Polsce maja jak nie biegunki to wymioty... wszedzie to samo.

Mam skonczone 5 m-cy
Przeslodka jest Twoja NIUNKA ...i naprawde nie widac ze taka duza ;-)
Buziaczku - hmmmmmm rozbawilo mnie opisywanie jaka rozkoszna jest Blanka, to raczkowanie za toba do ubikacji, to szczypanie za uszy , nos i wiele innych . Rozbawilo mnie to. No ale jesli nie mialo - to sorry. A jesli chodzi o bujaczki to mialam na mysli ze juz Blanka sie buja (sama nie moge sie doczekac tego momentu)
Moze czasem lepiej nie bede komentowac moich odczuc bo sa nie tak odbierane jak chcialabym.
Oh kurcze Malagorzatko zle Mnie zrozumialas bardzo mocno Cie przepraszam:-(, ja poprostu nie zaczilam Twojego posta :zawstydzona/y::-D nie wiedzialam jak mam go zjesc :-D:zawstydzona/y:nie wiedzialam co to bujaczkowanie:-pehhe
Mialo rozbawic mialo, troszke rozmieszyc nasz watek...podzielilam sie wspolnymi chwilami naszymi:tak:
Lada moment i Twoja bedzie siedziala w szafce z bielizna i skarpetkami jak robi to moja :-D
Mnie zawsze komentuj tylko prosze prostszymi slowami ..wybacz...jestem nie kumata ostatnio bo te ciagle nie przespane zabki ...daja w glowe :-D:-D

hehe pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam wybaczysz :sorry:

U nas juz troche lepiej, ale sie wkurzylam na tutejsza sluzbe zdrowia:crazy: poszlam z malym bo juz bylo coraz gorzej i nawet wode zaczal zwracac, balam sie zeby sie nie odwodnil, przyjela mnie z wymuszeniem ze panikuje:wściekła/y::wściekła/y: zbadala go i mowi ze jak nie minie do 7 dni to mam przyjsc jeszcze raz:angry::angry::angry::angry::angry:
nie zapisalam mi kompletnie nic:szok:
cale szczecie ze mialam jeszcze SMECTE to mu podawalam i chyba juz lepiej:tak:

Madzia 8310 piekny ten twoj synus!! a co do szkoly to ja chodze do takiej w ktorej jest przedszkole(wszystko za darmo) i tam dzieci w roznym wieku sie bawia pod opieka pan opiekunek, to jest w tym samym budynku wiec sie nie martwie bo co chwila mozna zajrzec do maluchow ale to i tak 1,5 godziny dziennie dwa razy w tygodniu wiec polecam:tak::tak::tak:

mala-gorzatka28 super malutka, ale troche mnie przerazilas bo moj chudzielec wazy 9,100:eek::eek::eek: a ma 13 miesiecy :-:)-:)-( kurde mam nadzieje ze mial tyle na wadze bo na baby clinic bylismy dwa dni po jego glodowce z wymiotami:tak::tak:
zwaze go jak juz dojdzie do siebie. no ale w kazdym razie gratuluje bobaska, jak siedzi w wieku 5 miesiecy to super!!

Martuchaa nie przejmuj sie wagą...mój Fifi ma prawie 22 miesiace i waży 10.200...więc u Twojego szkraba jeszcze nie tak źle! :)
Życzę wam szybkiego powrotu do zdrowia.....
A z tą szkołą....jeśli będzie taka w Basingstoke...to byłoby naprawdę świetnie....:)))))))
Buziaki na dobranoc dla wszystkich

Dzieki Madzius, pocieszylas mnie z ta waga:tak::tak:
mam nadzieje ze znajdziesz taka szkole i bedzie ok:-)
szkoda ze do Cardiff nie przylatujecie:-D

witajcie babeczki ni wiecie co si dziej z (izka???) kurcze martwie sie o jej smyka a ona sie nie odzywa mam nadziej
ze zaczoł jesc:zawstydzona/y:
mala-gorzatko- waga rewelkai i ta lkarka z wikiem to ma racj duza z nij baba u mnie tez kazdy daje małej wiecej niz ma moze dlatgo ze jest taka długa tylko ciekawe za kim chyba za sąsiadem ha ha:-)

kochane drugi zabek juz sie przebija przez dziasełko lada dzien powinno byc go widac:-):-):-) unas pogoda cudnie wiosenna wiec cały czas na spacerki chodzimy choc kika we wózku to nie bardzo chce siedziec woli na rece hi hi
postaram sie wiecej wieczorkiem naklikac i foteczki wkleje a tymczasm buziaki pa pa

reklama
Czesc dziewczyny!u nas ostatnio tez ladna pogoda wiec codziennie spacerki...dzisiaj bylismy na plazy,ja zbieralam muszelki a Dawidek mi pomagal..oczywiscie jak znalazl jakas to zanim mi ja dal musial sprawdzic jej smak:-D...piasku tez sie najadl...a jaki byl szczesliwy jak widzial psy ganiajace po plazy...tak sie wybiegal ze zasnal w drodze do domu,nawet sie nie obudzil jak go rozbieralam i spi do tej pory(ponad 2,5 godz.)..:-).i znow wstanie pelen energii...ostatnio cos sie w nocy przebudza,przypuszczam ze to przez te wstretne zeby(czas chyba na 5),probowalam mu wczoraj sprawdzic ale jak mnie ugryzl...odechcialo mi sie...taki maly gryzon sie zrobil ze cos w tym musi byc...

pozdrawiam i uciekam-moze poczytam w koncu jakas polska gaetke bo tesciowa przywiozla a ja jeszcze do nich nie zajrzalam...

Do góry