reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Bardzo dziekuje za powitanie i slowa pocieszenia...;-) Zbilam prolaktyne a teraz jestem na Duphastonie - od przyszlego cylku CLO ...Ale tak naprawde to mam nadzieje ze dostane od losu ten najpiekniejszy, wymarzony prezent pod choinke i zostane wreszcie mama...W przyszlym tygodiu testuje i jestem dobrej mysli... Mam nadzieje ze na dobre do was dolacze i sprawy ciazowo-dzidziowe beda mnie dotyczyc bardziej niz dotychczas....

Pozdrawiam goraco..

reklama
czesc dziewczynki!!!

pewnie juz kiedys o tym rozmawialyscie.... powiedzcie mi czy w UK dostaje sie jakis grosz na dzieciaki???? jaks dodatek czy cos w tym stylu?

pozdr,

Hej dziewczyny, zastanawialam sie czy te z Was, ktore juz maja swoje pociechy w UK mowia do nich w dwoch jezykach- polskim i angielskim? Ja planuje mowic do swojego dziecka wylacznie po polsku, a moj chlopak po angielsku, tylko zastanawialam sie czy taki malec, ze tak powiem nie zglupieje??? Zalezy mi na tym, aby dziecko bylo dwujezyczne.

Witajcie :)

Beta dzieki, ze o mnie pamietasz. Jak tam Tomusiowi idzie jedzenie solid food? Ja zamierzam karmic do 6 miesiaca tylko cycem i potem zaczac od warzywek i owocow. Jak chcesz to przesle Ci ksiazke kucharska dla dzieci, bo dostalam od jednej z dziewczyn z watku lipcowek, gdzie tez sie udzielam. Podaj tylko maila ;)

Witam dwie nowe forumki, piszcie jak najwiecej :)

Maggusia co do ciacia bo cos czytalam to jestem tego zdania co Beta. Jak nie trzeba to po co ciac.
Kurcze dzidzia moja sie przebudzila i musze przerwac ::)

witam wszystkich
dlugo nic nie pisalam ale czytam was prawie codziennie caly czas staram sie o druga dzidzie i mam nadzieje ze wkoncu zafasolkuje
majeczka ja tez w przyszlym tygodniu robie tescik trzymam kciuki zeby sie udalo

pozdrawiam papa

Dorcia ,Majeczka zycze z calego serca zafasolkowania ja wiem najlepiej co znaczy czekac na malenstwo,jak wiecie u nas trwalo to dosc dlugo,zdecydowanie za dlugo.Ale najwazniejsze ze sie udalo i juz niedlugo bedziemy w trojeczke.Na badania z reguly trzeba czekac dosc dlugo,ale to zalezy od szpitala.POWODZENIA!!!

Anya to napewno by pomoglo,byle nie za duzo zeby byl w stanie zawiez Cie do szpitala :).A co do jezykow to my zamierzamy uczyc malca po polsku,bo angielskiego nauczy sie w przedszkolu lub szkole.Mam znajoma ktora byla jak Ty w sytuacji gdzie tatus mowil po angielsku a mamusia po polsku,ale musze przyznac ze latwiej jej bylo mowic po angielsku,po polsku mowi rzadko. :(

Martuska witaj po przerwie,jak juz dzidzia jest na swiecie to nie ma sie az tyle czasu,rozumiemy i pozdrawiamy.

Buziaczki dla Was wszystkich.

lwica- no wlasnie ja mam taki dylemat jezykowy, bo latwiej jest mi mowic po angielsku, gdyz tutaj w ogole nie romawiam po polsku (nie znam nikogo z kim moglabym sobie pogadac w ojczystym jezyku) i glupio, ze tatus nie bedzie rozumial co do malego mowie /jeszcze pomysli, ze go obgaduje ;) / ale to jedyny sposob, aby moj dzieciaczek nauczyl sie troche polskiego, gdy odwiedzimy rodzine w PL. Mam tylko nadzieje, ze bedzie to dobry sposob, nie bedzie platal jezykow itp. (...)
Dzisiejszej nocy obudzilam sie o 3:40 (zupelnie jak poprzedniej!) i nie moglam spac do 8 rano! Co za koszmar. Czyzby wstepne przygotowania do braku snu, gdy urodzi sie maluszek? :laugh:

CZesc dziewczyny. Jestem nowa na tym forum.
Zdecydowalismy sie na dzidziusia i jestem w 8 tygodniu ciazy a termin mam na 13 lipca 2006.
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie

reklama
o tym ze chcemy drugie dziecko zdecydowalismy w pazdzierniku, a starania w listopadzie, wiec to moj pierwszy tak oczekujacy tescik
ale nerwy takie ze ojej jak juz sie w koncu zdecydowalam to chcialabym od razu taka jakas niecierpliwa jestem i pelna obaw zupelnie inne podejscie niz z pierwszym dzieckiem(wtedy wszystko bylo takie proste)
pozdrawiam was cieplutko  papa

Do góry