reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witajcie kochane!O ale naskrobalyscie, ze nie wiem kiedy nadrobie zaleglosci.Nie bylo mnie tyle bo komputer nam sie zawirusowal i najgorsze jest to ze wirus po usunieciu rodzi sie na nowo.Wiec dzis jakos sie udalo ale teraz nie wiem kiedy bede nastepnym razem na forum.U nas ok, dzis bylam u poloznj, dzidzia wazy ok 3 kg a moj brzucholek jest w sam raz,ani za maly ani za duzy.No i wszystko jest  ok.Teraz mam wizyty co tydzien.
Maxin-wyprawka juz prawie gotowa, jeszcze pieluszek nie kupilismy ale poza tym juz wszystko_Ostatnio non stop pralam ubranka i wogole przygotowywalam szafki dla dzidzi itp.Dzieki ze pytasz o moje zdrowie, mam nadzieje ze u ciebie tez wszystko w porzadku.No u ciebie to juz moze sie zaczac akcja lada dzien:)A co do opuchlizny to mnie tez zaczely puchnac stopy i dlonie, no i boli mnie krzyz i piecze skora tam gdzie malenstwo kopie.Smaruje sie ile sie da bo boje sie rozstepow.Mam nadzieje ze juz sie nie pojawia skoro teraz ich nie ma.
Dziewczyny sliczne macie fotki i sliczne dzieciaczki:):):)
Pozdrawiam was wszystkie.

reklama
Witam Was kobietki po nieco dluzszej przerwie. Troszke sie rozpedzilam i nie moglam sie zatrzymac, ale oto moj przystanek :-) Chcemy wlasnie kupic dom, ale ceny sa tak wygorowane w Brighton, ze chyba nie damy rady kupic nic w centrum, blisko morza. Moglibysmy gdzies nieco dalej, ale ja mam swoje wymagania i rozgladamy sie za oferta, ktora by nas zainteresowala. Moglibysmy sobie pozwolic na mieszkanie, ale mi tak bardzo marzy sie ogrodek i basen dla dzieci... Juz widze zielona trawke i piekne duze kwiaty, bujaczki, zjezdzalnie... no juz wszystko rozplanowalam :-) Coz, na wszystko przyjdzie czas. Poza tym niewiele u nas nowego. Josh rosnie... chlopak duzy i zdrowy, a to najwazniejsze. Ma swoje lepsze i gorsze dni (i noce HIHI). Cos mi sie wydaje, ze bedzie z niego niezly lobuziak, bo juz teraz ustawia sobie rodzicow jak chce i jestemy pod jego dyktando :-) W nastepnym tygodniu wybieram sie do Londynu zalatwiac nieszczesny paszport dla malego. Dzisiaj dzwonilam do konsulatu w Londynie zeby sie zorientowac co i jak... Jakie tam 'mile' panie udzielaja informacji to az cisnienie skacze. Na sama mysl o spotkaniu ich robi mi sie niedobrze :-) Poza tym zauwazylam, ze od 3-ech m-cy (czyli jak zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne) hormony zaczely brac gore i niezle szalec dzieki czemu stalam sie bardzo bojowa i drazliwa, wiec wlasnie je odstawilam. Nigdy nie bralam tabletek i nie bede tego robic (nie wiem po jakiego diabla dalam sie skusic w ogole...), implanty i zastrzyki tez nie wchodza w gre, mam dosyc hormonow. Bywaly dni, ze buty lataly po moim mieszkaniu jak Graham ich nie zdjal w domu... ;-) Po prostu wszystko mnie denerwowalo WRRR. Mysle, ze teraz buty beda juz na swoim miejscu :-)
Ivonek- nie wiem jak ja to napisalam, ze takze Martuska zrozumiala, iz sie zareczylam. Otoz my udalismy sie na impreze zareczynowa znajomych. To wszystko jeszcze przede mna moja droga ;-) Twoja mala ksiezniczka jest prawdziwa slicznotka. Na zdjeciach widac oczywiscie po kim! Nie myslalyscie o wystartowaniu w konkursie Miss Matki i Corki? ;-)
Maja33- wygladasz przesympatycznie na zdjeciu. Widac, ze taka spokojna dusza jestes i jak sama napisalas nie masz w sobie nic z wojownika :-) No i widac, ze brzusio rosnie... pokazuj nam na biezaco jak fasolka sie rozwija.
Maggusia- synek jest bardzo przystojny, naprawde piekny chlopak. A gdzie dumna mama na fotkach? Mam nadzieje, ze sie ujawnisz!
Pozdrawiam cala reszte dziewczyn... Nie mam niestety szans napisac nic wiecej, bo zaraz wychodzimy z Joshem do jego kumpeli... ;-)
A tutaj aktualne zdjecia mojego synka!

Josh z mama
joshzmama.jpg

Moja ulubiona zabawa- w kangurka. Moge skakac caly dzien...
slina.jpg

To ja po kapieli
kapiel.jpg

Jak dorosne bede pilkarzem
pilkarz.jpg

dziewczyny napisalam dlugi lst i mi skasowalo
zycze milego weekendu
zalaczam brzusio
papatki do poniedzialku

Ivonek,ale z was gwiazdy,Julcia rosnie jak na drozdzach,jest sliczna,zycze milego pobytu w karju,oj jak ci zazdroszcze,tez chcetnie bym pojechala ;D
Maja brzusio coraz bardziej widoczny,fajnie tak sobie ogladac jak rosnie,ja bardzo to mile wspominam,nie moglam sie doczekac,aby byl zauwazalny,a teraz to jest co najperw brzuch idzie,a potem ja sie tocze :D
Anya Josh jaki slotki chlopczyk juz nie wyglada jak niemowlak,chrakterek z niego powiadasz wychodzi,cieszy mnie ze duzo radosci wam sprawia.Zycze powodzenia w znalezieniu domu twoich marzen,to powazna decyzjia wiec nie ma co sie spieszyc.Co do konsulatu jak sobie pomysle,ze bede musiala zalatwiac te sparwy z takimi warjatkami to juz mnie trzepie,no coz.....A po tabletach mowisz taka nerwowa sie stalas,ja wlasnie sie zastanawiam co zrobic pozniej,jaka metode zastosowac????
EVOSKA znam ten bol z kasowanie,ostatnio cos BB cienko u mnie chodzi,strony czasmi nie chca sie ladowac.A twoj brzuszek mozna juz podziwiac,pewnie dumna jestes m,ze tak ladnie go juz widac ;D

Ja wrocilam wlasniez zakupow,jak wspominalm mezulek obchodzi 30-tke wiec w sobotnia noc bede przstrajac pokoj aby zrobic mu rano niespodzianke,baloniki,szarfy,pyszny trocik z swieczkami,z prezentem bylo ciezko no ale wybralam,tylko szkoda,ze nie moge tak dawno zaplanowanego striptizu mu zrobic ;D w wersji ciazoowej nie bedzie on najseksowniejszy,bylo by kupe smiechu :D :D :D
ale bedzie i tak milo ;)
ide cos gotwac
Do uslyszenia babaeczki ;)
buzka pa

Maggusia synek faktycznie wyglada jak by za kare go w koncie posadzona,hi,hi,hi, jest rozkoszny i jak pieknie juz glowke trzyma,oj rosna te wasze chlopy.Naliczylam,ze na forum mamy 9 chopakow i tylko 2 dziewczynki,no ale juz niedlugo dolacza panny,moja i Tamaruni,ciekawa co nosza pod serduszkiem Izusia,Cela,Gwiazdeczka,Kallusia,Evoska,Dorcia????????

Lwica no mile zaskoczyl mnie koles,juz myslam,ze nie ma gentelmenow ;)Jak Oliwierek z jego humorkami,pokazuje swoj chrakterek co.....?????????A mialam pytac,mozesz podac mi nazwe tego cudenka na kolki,Colif czy cos takiego sie zwie???!!!

witajcie!!!!

dziękuję wam za miłe słowa na mój temat

maggusia- twój synek bardzo mi się podoba szczególnie w łóżeczku jest boski

anya- powodzenia w wyborze domu i josh jest świetny a po kąpieli jest taki słodki, z tydzień będziesz w londynie? może 29 kwietnia bo my akurat mamy spotkanie jakbyś miała czas?

ivonek- a wy jak dwie modelki, piekne dziewczyny z was ;D

evoska - no no brzuszek pierwsza klasa

a ja byłam na pierwszych zakupach mam już spodnie ciążowe świetne jestem taka szczęśliwa ;D

pozdrawiam wszystkie mamusie

izusia- cieszę się że wszystko w normie tylko tak dalej

Tyle dziewczyny tu nastukalscie ze zanim przeczytalam to minelo troche:):):):

Ogolnie: Jestem pod wrazeniem figury lwicy i anyi.

Brzuchy mam poczatkujacych(ta wielce doswiadczona sie odezwala hehehehhe) z fasolkami w srodku -Extra!!!!

Maxin!A ty siebie patrz i swoje rodziny i fasolki a z tata co najwyzej pogadaj, kurcze dobrze dziewczyny pisza ze to nie dzieci.

Dobra za 6dni rodze:)

Witam Mamusie!
Wiecie juz nie moge doczekac sie internetu w domu no ale hehe jak tu miec neta w domu jak sie nie ma jeszcze wlasnego mieszkania...
Znow jestem w caffe zeby troszke odreagowac od codziennosci.Dzis znow mam zly nastroj a to chyba dlatego ze tyle spraw na glowie nam siedzi.Na dodatek ten pokoj jeden(cztery sciany) i ci ludzie we flacie WRRRRRRRR.

Maja 33 wlasnie ja zaluje ze tak nie zrobilam przed wprowadzka tutaj ze nbie wynajelam sobie studio-flatu.Chcielismy zaoszczedzic kase i przeprowadzic sie.Jednak zaczelismy sie starac o mieszkanie z concilu itd ale to dlugo trwa w ciagu tygodnia mieli nam cos znalezc ale nadal nic bo nasz landlord powiedzial im ze mozemy zostac a zalezy mu wiadomo na kasie i dlatego tak mowi na nasza niekorzysc.W ciagu tygodnia ma nam przyjsc list na spotkanie do HOMELESSU ale nie wiem czy warto sie tam wprowadzac??????sama nie wiem jak to wyglada po za tym takim sposobem prawdopodobnie mozna dostac szybciej swoje mieszkanie.

Dziewczyny dziekuje za mile opinie na temat NASZEGO SYNECZKA! :laugh: ciesze sie ze podobaja wam sie zdjecia za niedlugo i ja sie ujawnie.

JEJU!!!!!!!!!! jestem pod wrazeniem figury ANYA a twoj syneczek sliczniutki wooooooooow :)

Lwica ja tez zaluje ze nie przywalilam tej pielegniarce ale nie bylo jak hehehhehe:)

Nie moge wiecej napisac bo czas mnie goni!znowwwwwww wrrrrrrrr nie lubie cafejek hehe :mad: bo trzeba wszytsko robic szybko.POZDRAWIAM MAMUSIE I SLE CIUMASKI!

Witajcie mamuski te juz i te wkrotce.

Nie wiem czy uda mis ie wszystko napisac tak jak chce, bo duuuzo tego, a czas mnie nagli. Maxin Twoj moaz ma jutro urodzinki a moj dzisiaj :laugh: No i w zwiazku z tym koncze torta robic. Jak przyjdzie z pracy to bedziemy jedli. Niestety swieczek brak.

Maggusia pieknego masz syneczka, taka slodka kruszynka :) No i czekamy na Twoja odslone ;) Z mieszkaniem zycze powodzenia. Prawda jest ze z tego hotelu dla osob nie majacych wlasnych mieszkan, szybciej mozna dostac mieszkanie. No wiadomo nic przyjemnego tam nie bedzie, ale chyba lepiej niz w tym flacie z ludzmi ::) Sama nei wiem.

Maja piekny brzusio no i zdecydowanie widac, ze rosnie. Ani sie mignie i bedziesz miala ponad 100 cm w pasie. Ale jakie to 100 slodkie bedzie ;) :)

Evoska, dobrze, ze mezus sie zrehabilitowal sprobowalby nie :p ;) W koncu ciezarnej denerwowac nei wilno. Twoj brzuszek nieco wiekszy niz Maji. Teraz juz bedzie go widac na calego, bo wiosna i nie chodzi sie w grubych kurtasach, ktore zakrywaja wszystko :laugh: ;)

Lwica laska z Ciebie ze ho ho. Synus sliczniusi i jak dla mnie ta waga to kolosalnie duza 8) Niedlugo mojego Alka dogoni :laugh: No i maz (jak to Twoj maz na zdjeciu) przystojny, a siostrzenice piekne panienki. Fajnei z wujkiem wygladaja no i z kuzynem :)

Anya Ty to szesnastka jestes normalnie, a Josh rosnie na calego. Co dopiero pamietam jak wklejalas zdjecia takie po porodzie a tu prosze, ani sladu po tej krusynce. Zycze powodzenia w poszukiwaniu idealnego domku. My narazie kupilismy dzialke, ale w Polsce, ogromniasta bo az hektarowa i tam pewnei nie jeden basen by stanal, ale jakos ja o basenie nei pomyslalam ;D

Ivonek Julka to takie zywe srebro chyba. Mnie sie ona wydaje pelna pomyslow i taka akrobatka :laugh: Ty jestes sliczna mamusia, no co tu duzo mowic ::) Wypoczywaj w Polsce ile sie da. ja lece 22 maja ale na tydzien tylko. No i dzieki za odpowiedzi. u nas Alek ma narazie 6 zabkow. Z podstawowych 8 brakuje mu jeszcze dwoch dolnych dwojek. W nocy budzi sie jeszcze i nawet nad ranem laduje w naszym lozku, co nei jest najlepsze ::)

Izunia dobrze, ze sie pojawilas :) Ty juz tez na finiszu jestes. Kurcze jak sie posypiecie dziewczyny to pokoleji. Nogi puchna powiadasz, dobrze, ze to nei lato, bo wtedy dopiero puchnac moga. ja odpukac nawet nie mialam z tym problemow, ale kolezanka puchla jak balonik dmuchany,a maz smial sie z jej nog i mowil, ze ma jak hobbit ;)

Tamarunia, ale fajnie, ze juz teraz to porod na dniach :) To takie wspaniale uczucie jak patrzysz na lozeczko i wiesz, z ejuz za pare dni bedzie w nim spalo Twoje malenskie, niewinne bezbronne szczescie :) Zycze Ci, zeby ten ostatni tydzien uplyna Ci jak najprzyjemniej. Zrob sobie jakas przyjemnosc, moze jakies maseczki, manicure itp. Potem na takie rzeczy bedzie malo czasu ;)

Beatko, Ty nas cos zaniedbujesz kochana

Reszte dziewczynek goraco pozdrawiam i oddzywajcie sie!!!! jak tam wasze skarby w brzuszkach i w lozeczkach????

reklama
witam kochane mamuski i ciezarowki!!!

my jeszcze w Polandzie- uzywamy ile wlezie- sloneczka, spacerkow no i dobrego jedzonka!!!
swiata i chrzciny zaliczone i udane, teraz wydaje mi sie ze to juz wieki temu bylo, tak ten czas tu szybko plynie a moze tyle po prostu sie dzieje!
Majeczka ma sie swietnie- widac ze klimat ojczyzny jej sluzy, a raczej moze liczne towarzystwo: rodzinka, znajomi, sasiadki - wszyscy chca ogladac moje dziecko! :) :) :) Maji jak najwyrazniej to pasuje, zaczyna sie juz coraz bardziej "rozgadywac" i coraz wiecej chwytac i sie bawic, wszyscy chwala ze taka spokojna i pogodna :)
bylismy rowniez u polskiego pediatry (takiego co to ja jeszce do niego chodzilam jak bylam mala!) na kontroli i tak dla swietego spokoju (bo ten lekarz to taki strasznie chuchajacy na zimne) zrobilismy badanie moczu i krwi - Majeczka jest zdrowa jak ryba!! waga tez w porzadku - 5700 czyli tak w sam raz.
dziewczny!staralam sie przebrnac przez wszystkie stronki i wiele chcialabym kazdej z was z osobna napisac ale nistety nie mam tu stalego lacza wiec nie chce mamci mocno na koszta naciagac...
Ivonek, Anya, Maggusia - bede sie powtarzac ale tu nic innego powiedziec nie mozna jak tylko to ze wasze dzieciaczki sa cudenka! Julcia - istna ksiezniczka, sama slodycz! Josh to juz kawaler(moze jednak chce sie poznac z Majeczka ;), Brian slodziutkie malenstwo!
Tamarunia, Maxin, Cela, Izusia- wy juz na finiszu, wiec zycze wytrwalosci na te ostatnie pare dni/tygodni!! i powiem wam cos co mam nadziej doda wam troche skrzydel na ten najtrudniejszy etap ciazy: bycie mama to strasznie cudowne uczucie, nieporownywalne z niczym!! pomyslcie ze juz niedlugo bedziecie najszczesliwszymi istotami na ziemi! bo wasze kruszynki uczynia was takimi niezaprzeczalnie!
maja, evoska - fajnie sie was czyta dziewczyny i ciesze sie ze jestescie!! i zazdroszcze bycia w ciazy - tez bym chyba juz chciala jeszce raz!! ;D ;D ;D

pozdrawiam serdecznie pozostale mamusie : Martuska, Lwica, Leedsanka, Ara, Beta!!! oraz cala reszte drogich forumowiczek! do uslyszenia lub zobaczenia wkrotce!

Do góry