reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej Dziewczynki!
Oj ciezki dzien mialam dzisiaj.Nie wiem, moze z powodu pogody ale strasznie boli mnie krzyz i od krzyza bol promieniuje mi do nogi, nie moge na nia wogole stanac.Bylo ok, bylismy dzis w bardzo ciekawym muzeum kultury i cywilizacji i ten bol nasilil sie po wycieczce.Masarka, czuje sie jak polamana.No i odczuwam lekkie bole brzucha.Tak bardzo chcialabym aby dzidzi urodzil sie troche chociaz wczesniej:)Juz nawet spac bardzo nie moge, kazda pozycja jest niewygodna.Ale narzekam co???
Maggusia-super, ze dostaliscie mieszkanko, jak je wyremontujecie to na pewno bedzie sliczne i przytulne.My dostalismy czesciowo wyremontowane, sami je wykonczylismy i powiem, ze dobrze sie w nim czuje, jak w domku.I powiem ci, ze my mielismy wszystko nowe w lazience oraz wszedzie okna nowe, ogrzewanie, nowe drzwi:)No i nie ma wilgoci co tez jest dla mnie bardzo wazne.A i dzielnica okazala sie w porzadku, cicho i spokojnie, az czasem sie dziwimy , ze to counil:)Takze u was tez bedzie ok:):):)
Tamarunia-super, ze mozecie juz wychodzic na spacerki, zwlaszcza ze ostatnio pogoda ku temu sprzyja:)A wiesz, ja tez bardzo czesto czuje , ze moje malenstwo ma czkawke, zobaczymy co bedzie jak sie urodzi:)
gosiacz3k- witaj na forum:)
lwica-nio nam juz niewiele zostalo, a nogi puchna niezle, dzis po wycieczce do muzeum musialam lezec z nimi w gorze.A jak tam twoje malenstwo, moze jakies fotki wrzucisz?:)
Maxin-jak sie trzymasz, juz tak niewiele ci zostalo:)
Evoska-jak sie czujesz, jak brzucholek?:)
Pozdrawiam pozostale babeczki:)

reklama
Witam kobietki ;D pogoda caliek fajna,bark sloneczk,ale przynajmniej cieplo.Ja sie ciesze,ze pierwsza nocke od dawna przespalam,bez meczrni,ale rano zas wstalam cala polamana.Wybralismy sie do mamy na kawke,milo bylo posiedziec w ogrodzie.
Izusia nie przejmuj sie ze narzekasz,ja nic innego nie robie juz od dluzszego czasu,sam z soba nie moge wytrzymac ,a co dopiero otoczenie.Wspolczuje opuchlizny i bolesci,obwaim sie ,ze dopiero po porodzie poczujesz sie lepiej.Ja takie bole mam juz od dwoch tygodni i kazdy tak jak i ty mysle,ze moze to juz to....ale guzik,to chyba wszytko powoli sie przygotowuje do tego wielkiego dnia.Jak przygotowania kacika dla malenstwa???

Tamarunia zazdroszcze spacerkow z mala.Milo wyjsc na spacer,no i jak wozek sie spisuje???A ty jak sie czujesz po CC???Mala juz pije meczko bez problemow,a jak w nocy czesto musisz wstawac???

Anya twoj partner jest super,milo,ze tak duzo ci pomaga,a ty masz czas na wszystko,silownie,domowe obowiazki,imprezy.A Josh,no coz coraz starszy i pocieszny,prawda,duzo juz sobie gaworzy???A jak grupy dla dzieci,dalej chodzicie????A jak sparwa z domem,macie juz cos na oku???

Lwica dzieki za info,na pewno kupie to cacko,tak na wszelki wypadek ;)

Maggusia super,ze macie juz mieszkanie,na pewno szybko sie zadomowisz i urzadzisz po swojemy i bedzie milusno ;D Jak synek,karmisz go piersia???

Maja a ty jak sie czujesz???Na spotkaniu wygladasz bardzo kwitnaco i promieniujesz radoscia tak jak Evoska,wiedzialm,ze z nia bedziecie miec wesolo,ona taka pocieszna jest ;)

Gosiacz3k witamy na forum i GRATULUJE BOBASKA,moze napiszesz cos wiecej o sobie???O mieszkanku cunsilowskim przelec nasze forum,tutaj laski juz dosc duzo na ten temat mowily,wiec na pewno znajdziesz odpowiedz ;)A co do diety to wiesz roznie z nia bywa,Ja uwazam,ze to indywidualna sprawa.Niektore kobiety jedza wszystko i dziecko na tym nie cierpi wogole,a inne laski moga miec problem i powoli z swojej diety eliminuja produkty,aby sie przekonac co szkodzi.Powinnas jesc tak jak przed karmienie,Na pewno nie poleca sie samrzonych rzeczy,kapusty,fasola,czosnek,kalfior.A same juz karmienie piersia powinna spowodowac,ze waga spadnie ;)Moze bardziej doswiadczone mamy dodadza cos wiecej ;)

uciekam zjesc jakos kolacjie ;)

pozdrawiam was goraco????

Ara cudna fotka!!!!!!!!!! ;D ;D ;D
Marcelek taki spokojny,a kociach niezle sie wpatruje w nowego domownika.WElasnie jak zareagowaly koty na dziecko?????

ojejku - produkcja krajowa!!!

spotkanie - bylo cudne - ja juz czekam na nastepne!

Ara - Marcelek ma piekne usteczka - tylko calowac chyba go calusny nazwiemy;)
no wiesz chyba tu jakies utrudnienia robia z tymi zdjeciami
bo ja nie prosila nikogo o specjalne uprawnenia;)
sle na e-mail... 8)

Tamarunia - pokaz malutka wiecej, nie wiem czy juz Ci mowilam ze starsznie
do mamusi podobna i te kozackie oczeta ah!
Kochana a jak karmienie cycem? radzisz sobie, a jak mezus? pomcny troszke?
mamcia z Wami czy juz pojechala? no pisz wiecej i jak tam malutka nadal zmarzlaczek
czy juz przeszlo - no i czy juz sie usmiecha do Ciebie - taka jestem ciekawa ::)
no i jak po spacerku sie macie?

Malvinko - z Cebie to baba zuch! Kobieta w pelnym calu - i dzieciem sie zajmie i ugotuje
i ogrod wypielegnuje - jestes moj Idol!!!! ale obiecaj ze sie troszke oszczedzisz
i nogi do gory wywalisz troche - moje girska to w pajeczynach przekrwionych a to dopiero 16 tyg hmmm
piszesz o zbednych kilogramach, ze nie widac u mnie - wiesz jak na wysoka osobe zawsze zbednik sie zgubi:)
poza tym z miseczki malej B przed - wylewamy sie juz z C - to chyba w cycuszki no i brzusio poszlo ;D
Majeczka - slicznisia kobitka i taka wytworna dama w tym kapelusiku i piknym zapleczu parkowym dostojnym
jak w Polsce zielono!!!

Maxinka - piszesz ze poszlas na zakupy ale pochwalic sie co kupilas to nie laska ( a jesli to byly zakupy
typu chlebus to przepraszam;0)
Dzielna jestes mimo wszystko - marudz jak masz ochote a co tam...;)))
pewnie marzysz juz o 'PO' jak tam podekscytowana?
ja zaraz zaczne marudzic bo jak widac to dopiero 16,5 tyg a gdzie 40??? buuuu auuuuu bleeee pleeee mleeeee;)))))

Izunia - kochana a Ty to zdjecia klapek nie zalaczysz chalipietko??? a ja ide w sobote na WIELKIE zakupy z Maja
na nasze brzusiaczki he!
Dbaj o siebie i nie laz na dlugie spacery bo Ci nozki bardziej spuchna - od[poczywaj, chlodne pryszniczki
na opuchniete nozie;)
Ja mam sie dobrze ale powiem sekrecie za ciane mam dis majtki imaly(a) mi szaleje od wczoraj mialam pukanie do brzucha
to takie smieszne,,,,, a teraz to mnie wali pewnie za te majtki ale jeszcze tylko godzina i w ogole chyba pojde prosto do lozka , bo w nocy nie za dobrze spalam - rodzilam we snie wszystkimi porodami dostepnymi o jakich slyszalam
nie spalam iec za dobrze - obiecalam sobie ze walne sie na wyro zaraz po pracy:)))
Fasolek sie domaga - poza tym jutro scan hip hip hurra - jutro Wam powiem co nosze;)
jestem cala podniecona..... ;D

ps Max i Iza - co to bol na @ na malpe czy co? nie rozumiem;)

oj Maggusa - Ty to jestes szalone dziewcze - gratuluje rozwoju syuacji, nie martw sie
urzadzicie sie szybko i milusio - a grzybowpoki co nie wymyslaj ktorych jszcze nie ma ;)
i napisz cos o malenstwie - i ogolnie co slychac, bo nic tylko o chalupce piszesz:)

Gosia - witaj na forum - wczytaj sie w pare kartek wstecz dziewczyny pisaly (Izusia - Maggusia)
o tym jak sie zmagaly (ja) w poszukiwaniu, zalatwianiu itp powodzenia tym czasem :)

Anya - dzieki wielkie za szczegolowy opis - no nic tylko skarge na te abska napisac - z czego
wynika tutaj brak jakiego kolwiek zorganizoania sie - powinna byc lista doc - i wyjasnienie
ale co tam tu Panie biurwy jak za starej komuny widac, a w ogole to one po polsku czy po angielsku gadaja?
Gratuluje uczynnego partnera - sobie samej tez - widac Graham z moim Simonem by sie zgrali
dobre chlopaki - ale w koncu rodzic to nie tylkomama - prawda?????
no i jak tam z kacem? poszedl szybko w niepamiec? ponoc mocna kawa z cukrem pomaga
ja to mialam zawsze papierosoweo kaca bardziej niz alkoholowego - ale rzucilam fajki w walentynki na wiesc
o potomku;) i chyba juz nie wroce do tego smierdzacego nalogu e fuj!!!

Lwica -jak tam moj idolek Olivierek - humorek mu przeszedl taki byl moodniasty przez 10 min i
klanal, no dziecko aniol - no i z tmi przepisami to ja juz zakladam nowe forum - bo widze ze bedziemy sie cudnie wymienialy przepisami;)))
aha no i masz racje z tym syropkiem na wzdecia - pycha!! hi hi hi
Piekna z Ciebie mamunia - i tak mlodziutko na buziulce;)))

Martusiek - gdzie jestes - jak Aluniek moj ukochany:)

Majeczka - szykuj but wygodne na sobotu - bo ja z puta trba nie wracam!!! he he he

Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamunie Ivonek, Leedsana, Cela i wszstkie mamy na swiecie!!!
papatki

Czesc dziewczynki !
korzystam z czasu ze malutka spi:)
Hafsa jest naprawde slodka i robi przecudowne miny!!!Moj maz niera mowi, zebym jej nie pokazywala nigdzie na zdjeciach :laugh: zeby nie zapeszyl ktos :D to jest coreczka tatusia!!!
Moj cyc troszke popekal, tzn nie cyc ale brodawki, ale nie jest chyba najgorzej bo jakos karmie:) ogolnie najtrudniej jest chwycic cyce dla malej. bo wielka! i leci z niej strasznie tak ze az nieraz krztusi sie!potem odpoczywa sobie , nieraz zasnie przy cycu i musze ja rozbudzac. Ogolnie mala budzi sie po dwoch godzinach spania jak w zwgarku, przewijanie i karmienie trwa 1-2godzin :)i tak w kolko ;)

najgorzej jest w nocy bo wtedy mala nie spi np 3godziny i spi 2godziny i znowu bodzi sie na 3godziny, dopiero nad ranem budzi sie na 1,5 i znowu 2 spi. Jeszcze ja poznaje!Piznaje jej nawyki, np dzis sie zorientowalysmy, ze ona jak jest juz przewinieta i nieglodna, to musi polezec w lozeczku bez dotykanie je j i musi byc opatulona w kocyk!!!musi byc jej cieplo inaczej nie zasnie i bedzie miala czkawke. Ma tez czkawke jak jest najedzona mocno!!Tak wiec widzicie dziewczynki ze juz troszke sie zapoznalysmy ze soba!!!

Tatusia probuje nie budzic, ale dzis po 3godzinach juz wymieklam i godzine przed tym jak mial i tak wstawac do pracy zbudziilam go zeby zajal sie swoja coreczka:)

Aha wczoraj bylam pierwszy raz odlaczona od Hafsy!!!!!Zostawilam 80ml mleka w butelce, sciagnietego of course, nakarmilam przed samym wyjsciem i pojechalismy do mothercare po zakupy bo brakowalo nam kilku rzezczy(mala ma wszystko za duze!!!!!) a poza tym mojego meza najlepszego przyjaciela zona urodzila synka wiec musielismy kupic prezent.MAla sie spisala na medal przespala 2godziny i zjadla 20ml mleczka i wiecej nie chcaial!!poczekala az mama z tatusiem przyjedzie!!!i wtedy dalam jej cyca!!!

alez jestem spaica zawsze o tej porzez mnie morzy, ale nie ma co isc spac bo mala zaraz sie obudzi!

Aha a wozek rewelka!!jestem bardzo zadowolona, juz rozpracowalismy go!!Aha tylko nie wiem jak sie amortyzacje reguluje!!!!!!Lwico!!!Pomocy!!!

No to ja juz zmykam!!!!!Maz przyszedl z pracy i trzeba korzystac z okazji!!!pogadac i poromansowac(jak to moja mama mowi :laugh: )

To papap1!!

EVOSKA ty aparatko,znowu sie usmialam jak cie czytalam.Jutro skan ale fajow nie,zaraz napisz co i jak???Moze bedzie juz widac co nosisz w brzuszku ;D ;D ;DA ja na zakupach bylam,ale w sumie nic nie kupila,poczkekam jak troche zrzuce po ciazy,jednynie co to kupilam rybaczki sportowe ;D A malpka: @ oznacza okres(miesiaczke) ;D
Tamrunia dzielna mama z ciebie,minki takich maluszkow sa swwietne,wlasnie ogladalm ukryta kamere i sie tak usmialm,ze az brzuch mnie boli z tych malych szkarbow :D TATUS MOWISZ ZAZDROSNY O CORCIE!!!A na bezsennosc to chyba kazda mam na poczatku narzeka,bo dziecko tak czesto sie budzi,no ale juz niedlugo jej sie unormuje ;)

A ja dzis zastanawiam sie jak co dzien kiedy mala nas zaskoczy,juz wymyslam co tu zrobic aby ja pospieszyc,zartuje,sama wie kiedy wyjsc,ale tak bym chcial JUZ,JUZ,JUZ sorki,ze tak marudze,ale czlowiek nie moze sie doczekac ::)A co z ta pogoda sie stalo,deszczowo i tak pochmurnie....

Ivonek gdzie sie podziewasz,a Dorotka,Beta?????Co z wami???!!!!

ok ide na BB poczytac co tam na majowkach
buziorki :D

Hejo babeczki!
Dzis tragedia, bol okrutny, nie moge stanac na prawa noge, w nocy nawet z boku na bok nie moglam sie obrocic, nie mowiac o wstaniu do lazienki.Boli mnie od kregoslupa cala noga, chodze podpierajac sie o sciany i meble.Tak wiec zarejestrowalam sie na jutro do mojego gp bo boli okrutnie, a martwie sie bo to moze dzidzai jakos gdzies uciska, zobaczymy jutro:)
Evoska- ty zawsze mnie rozbawisz swoim postem.No tak koniecznie musisz isc na zakupki zeby nie uciskac dzidziunia.No i cudownie, ze jutro scam, czekamy na info czy to chlopczyk czy dziewczynka:)A w ciazy to sny sa takie dziwne, czasem zabawne a czasem straszne, ja o swoich nie wspominam, hehe czasem byly bardzo glupie.Ale to podobno normalne w tym stanie.Trzymaj sie cieplo:):):)Aha zaraz zrobie fotke klapeczkom to wrzuce:)
Tamarunia-jak juz sie pozna co dzidza lubi, jej nawyki i przyzwyczajenia to chyba jest latwiej, wiadomo czego sie spodziewac i ile czasu na dane czynnosci przewidziec(choc wiadomo, ze roznie to czasem bywa).A wiesz, ja bardzo czesto czuje jak moja kruszynka ma czkawke, czasem mnie to martwi ale mam nadzieje , ze wszystko jest w porzadku:)
Maxin-hm tak sobie mysle o tobie ale widze,ze jeszcze jestes na forum czyli jeszcze 2 w 1.Ja juz nie daje rady i wogole kazdy bol to ja juz mysle, ze to to.Wiec wyobrazam sobie jak ty sie czujesz.A wiesz moj suwaczek jest trzy dni spozniony bo ja mam termin na 25 czyli dokladnie 2 tygodnie po tobie:):):)Ja juz wariuje powoli i mowiee juz do maluszka zeby szybko wychodzil:)
Ara-Kochaniutki jest Marcelek no i jakiego ma opiekuna:)
A gdzie reszta dziewczynek?
Pozdrawiam was cieplo!

Ara- Marcelus jest super chlopczyk! slodki jak miodzio! a kot naprawde go pilnuje? u mojej mamy tez byl kot i raz go przylapalam tak samo jak stal na d spiaca Maia, ale ja sie wystraszylam w sumie bo nie znam kotow za bardzo (nigdy nie mialalm) i go przepedzilam. pomyslalm ze moze jest zazdrosny i cos jej zrobi...
Anya- Evoska- dzieki za troske i wsparcie! nie jest tak zle jak wyglada! moj maz tez mi pomaga ale ostatnio po prostu jest tak zawalony robota ze jeszce po powrocie z pracy musi sleczyc nad komputerem po nocach i nawet spi mniej ode mnie ...ale juz nie dlugo to sie ma skonczyc - mama nadzieje!! zreszta ja mam tak po mojej mamie- 5 min na tylku nie usiedze, a wiadomo w domu zawsze jest cos do zrobienia. zreszta wole ciasto upiec niz sie nudzic ;D . ale spoko teraz juz zwalniam tempa  :) :) :) i czasmi gary leza w zlewie! a co!niech czekaja na lepsze czasy! ;D ;D ;D

reklama
witajcie babeczki

budzi mnie Szymek dzis rano i mowi ( a wygladal tak dziwnie...) Snily mi sie nasze dzieci
a ja na to co Ty opowiadasz, to jdnak beda blizniaki? (jeszcze na pol spiaco - chyba mi sie wydawalo ze to scan;))
a Szymek ze nie wie, ale snilo mu sie ze byla dziewczynka i chlopczyk - ale dziewczynka byla troszke wieksza

po 5 minutach dopiero wyb uchlam smiechem - bo to bylo smieszne
i przypomialo mi sie ze dzis mamy scan wiec mj Szymcio to tez przezywa
i nie tylko baba w ciazy ma koszmary he he he;)))

Malvinka - ja tez tak mam nogi spucniete ale jeszcze poprasuje, ale
na szczescie mimo tego ze Szymek tez ciezko pracuje - wyrecza mnie troszki
a ja nie oponuje - garki i odkuracz to jego rola
czy to za duzo???? chyba nie

Maxinka - Izunia - moje baloniczki - wszystko bedzie dobrze i glowa do gory
blizej niz dalej macie - i marudzcie nam tu ile wlezie - potem ja bede zawodzic to
mi nie bedzie glupio;)

Wszystkie Was goraco pozdrawiam - wybaczcie musze konczyc
bo dzis dzien dostawy- a ja ok 3.30 zmykam na scan
a jutro o 10.40 GP i o 12.00 Polozna - i tak mi sie zwalilo na glowe mnostwo wizyt;)
3majcie sie cieplo - wroce z newsami
milego dnia
ps ubralam dzis spodnice na lewa strone - wracam do domu
ulana lazmi smiechu a moj Szymek nawet nie zauwazyl he he he
pa

Do góry