reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Evoska-ale sie usmialam z twojej spodnicy, nielze zaczelas dzionek:)No a wogole to czekamy na newsy:)No i niezly ten sen, kto wiem, kto wie moze cos w tym jest:)
Trzymaj sie cieplo:)

reklama
Czy sa na forum jakies mamy z Croydon z pociechami w wieku ok. 2 lat?? Niedawno przeprowadzilam sie wraz z mezem Anglikiem i 20-miesiecznym synkiem do Addiscombe k. Croydon i poszukuje mam na babskie pogaduszki w towarzystwie maluchow :) Czekam na oddzew!! Pozdrawiam!!

czesc dziewczyny

tamarunia- pieknie poznajecie sie z coreczka i bedzie jeszcze fajniej kazdego dnia

izusia- jak mi cie szkoda z tymi bolami mam nadzieje ze to nic powaznego i malenstwo troszke szybciej przyjdzie na swiat  ;D

evoska- ja juz czekam z niecierpliwoscia na sobote i ciekawa jestem jak bedzie na scanie i czy dostniesz zdjecie i czy bedzie 3D  ;D

aro-ja niestety nie widze zdjecia  :-[

malvina- to z ciebie super babka ciasto pieczesz zazdroszcze taletu ;D to wielka sztuka pysznosci robic

gosiaczek witam na forum serdecznie

maxin- mozesz sobie marudzic ile tylko chcesz a my zawsze cie wysluchamy i na pewno malenstwo juz nie moze sie doczekac spotkania z mama i bedzie o czasie  ;D

wszystkie mamuski pozdrawiam serdecznie olivierka olivke i alusia mocno caluje bo juz sie znamy osobiscie a wszystkie maluchy ktorych jeszcze nie poznalam caluje wirtualnie  ;D

pogoda piekna tylko isc na spacerek  ;D

To znowu ja!
No i potwierdzilo sie to co podejrzewalam.Lekarz powiedzial mi, ze dzidzio uciska na nerw i dlatego tak mnie boli noga.Powiedzial ze gdybym miala ten sam bol a nie byla w ciazy to skierowalby mnie na fizjoterapie a tak to nic nie da sie zrobic, moge lykac paracetamol i spac na twardszym podlozu.Powiedzial, ze jak urodze to bol minie, niezle pocieszenie co?Czyli mam czekac moze dwa tygodnie albo dluzej a poki co nie moge sie ruszyc.A wlasnie teraz przydaly by sie spacerki.No i pogoda taka cudna:(Mh moze jakos to przejdzie, cho wzielam jedna tabetke i boli dalej.
Maxin-co u ciebie?jakos mniej cie tutaj ostatnio.
No a reszta babeczke?pewnie korzystacie z pogody?!:)
A weicie co mam takie jeszcze pytanie:Jak juz urodze to kiedy moge zaczac sie smarowac kosmetykami antycellulitowymi(no wiecie jakimi), bo jak chce karmic piersia to czy wogole moge w tym czasie?
Papatki

Maggusia-ciesze sie ze macie problem z glowy, zobaczysz mieszkanko bedzie super:)Nie ma jak swoj kat i maly tez tak jak mowisz poczuje sie lepiej, bezpieczniej i wogole nikt obcy nie bedzie brudzil ani balaganil, jak sobie urzadzicie i posprzatacie to bedzie super!:)
maja33- no jak pisalam w moim przypadku spacerki odpadaja, noga tak strasznie boli, nawet w domu neiwiele moge zrobic.A ty jak sie czujesz, jak brzusio???
no dobra to na razie tyle:)

witam najpiekniejsze mamusie;)

Magdalik - witaj - Martuska jest z Croydon....... 8) i jest bardzo fajna mama ;)

Martuska - gdzie sie chowasz? Jak tam Alusio (po wysypce?) znalazlas klucz bez problemu?

Maxinka - leniuszku - skrobaj troche do nas

Izusia - klamiesz kozo - gdzie te zdjecia klapeczkow:)))))))
a z ta spodnica to jaja byly ide juz na dol po schodach i zauwazylam wielka biala metke po boku fruwajaca
wyobrazasz sobie mnie w metrze tak ubrana? smialabym sie na glos z samej siebie -
tato ja wariat kup mi samolot;)
niestety nerwik ucisniety bedziesz miala do porodu - wiem ze boli ochydnie
jedyne co mozesz zrobic, masuj wytrwale - czasami dobrze wymasowany miesien
(i tu nie myslec mi o glupotach!!!!) uwalnia zatrapowanego nerwa, rob oklady na przemian zimne i cieple
jakies ziolka pomagaja kurka nie pamietam jakie - sprawdze! oklady i masaze, bo sie wykonczysz
pozatym popros mezulka o masaz pleckow nad pupa to tez ukaja bol
poza tym Martusiek powinna sie tu pochwalic wiedza - ja to zawsze na intuicji jade
z plcia bylo tak samo;)
3maj sie cieplutko Miska!

Majeczka wlasnie Simone zadzwonil i prosil abym przesunela spotkanko - bo chcialby mnie zabrac do Brighton na grillowanie z jego znajomymi kuszaca propozycja tymbardziej ze Simone to pracoholik i zadko co stakiego sie przydarza, hmmmm spotkajmy sie jutro po mojej pracy - co Ty na to? masz czas? a jak nie to w niedziele - wiekszosc sklepow otwarta -wybaczysz kwiatuszku?
A jak sie czujesz? Mi sie po flaczkach caly dzien odbijalo - a jadlabym je codzien takie byly pyszne

Beta - a Jak tam w Polandzie? hallo Polska odbior?????? Tomcio na bacinej diecie wroci double;)

Lwica - a Ty to znowu pewnie pichcisz dla calej armii! Odezwij sie pieknosci i zarzuc jakims przepisem
na nowym forum Przepisy Babuni;)

Magdusia - przekaz to prosze Lwicy bo ona nas olewa;) jak tam Olivka? no i kiedy braciszek?????

a teraz jesli pozwolicie - cos co u mnie, o mnie, we mnie;)

USG - wczoraj (W KONCU) mielismy pierwsze usg
Simone mnie sciskal za reke z wrazenia - a mnie jak zwykle bylo ciagle do smiechu:)
ale....jak zobaczylam tego zabolaga - chyba dzieciak sie domyslil, ze go rodzice ogladaja
bo to byl istny popis - skakal chyba z radosci - glowka walil o (no o co?) o lozysko :laugh:
raczki - nozki - wygladalo to jakby dziecko lezace na kocyku bylo radosne i wiezgalo pogodnie
no i smiech mi minal i lzy szczescia poplynely
bo ja glupia sie martiwlam ze to ciaza urojona;)))))))
no zaczal gadac, mla mla mla - i kciuka do buzi - no i nie usiedzi to na dupce bo wierzgalo jak
szalone - zapytalam o plec - a babka (przesympatyczna) na Simone a on zesztywnial
wiec ja za niego i za siebie podjelam decyzje - pokazuj co tam mamy miedzy nozkami - zagadnelam
Simone byl poproszony o zamkniecie oczu na wypadek gdyby nie chcial wiedziec -
ale jak juz mowilam zesztywnial:))))))) patrze a moje dziecko nogi sciska madralina
wiec poprosilam grzecznie abu sie nie wstydzilo i pokazal w calej okazalosci pisioraka wielkosci pinezki hle hle hle
Simone zaraz zadzwonil do wszystkich pochwalic sie synkiem - a taki tatus byl dumny
ze hej az mu zasztywnienie przeszlo
wybacznie za tak szczegolowy opis - relacje - poprostu niesamowite przezycie - inaczej sie nie da
emocje emocje emocje - synus zdrowy, duzy - rosnie prawidlowo - a serducho bilo mocno i zdecydownie oh oh oh
zal pics

dzisiaj rano byla wizyta u GP - spoko - potem polozna - zwalilo sie wszystko na kupe
spotkanie z polozna bylo najmilsza niespodzianka jaka mnie do tej pory spotkala jesli chodzi o wizyty tego typu,
kobieta o niesamowicie wielkim sercu - do tego taka jajcara ze hej
spotkanie zamiast 1 godz trwalo 1,5 godziny a ubaw przy tym byl ze hej
pobrala 5 buteleczek krwi, opisala co trzeba opowiedziala co trzeba
nie umialam sie powstrzymac aby jej powiedziec ze juz ja bardzo lubie i
blagam o odbior porodu gdyz jej bardzo ufam(???? chyba zglupialam ale tak czyje)
nie mogla mi obiecac na 100% ale.... zobaczymy co sie da zrobic powiedziala
Kobita cud (chineczka;)) a ja tak uwielbiam chinszczyzne (nie powiedzialam jej tego no co Wy?;)))

jestem bardzo szczesliwa - no i teraz imie dla syneczka trzeba wybrac, moj Simone zachowuje sie
jakby go ktos mlotem walna - ale to tylko emocje - przejdzie mu;)))

caluje Was mocno i sciskam
Majeczka odezwij sie pilne;)))

Kochane:)
Najwazniejsza sprawa:dostalam wiadomosc od Maxin, jest od wczoraj w szpitalu bo znowu cisnienie jej skoczylo, mieli jej wywolywac porod zelem a jak to nie pomoze to przebijac wody ale cisnienie sie obnizylo wiec jest na obserwacji, jutro bedzie miala scan aby sprawdzic dzidzie i wtedy zadecyduja co dalej.Co kilka godzin mierza jej cisnienie i podlaczaja do ktg.Wierze, ze bedzie dobrze, trzymajmy za nia i za malenstwo kciuki.
A u mnie bez zmian a raczej gorzej, dzis jak wstalam mialam nadzieje ze bol bedzie mniejszy a tu sie okazuje ze juz wogole nie moge chodzic.Nie wiem jak w piatek pojde do poloznej, wogole nie wiem co tu robic.Lekarz nic nie pomoze dal mi paracetamol ale to wogole na mnie nie dziala.Wiecie co to tak cholernie boli ze czasem to nie wiem co robic.A dokladnie to boli biodro i promieniuje to calej nogi:(
Evoska-skarbie gratuluje, niech syneczek dobrze sie rozwija, dbaj o siebie.Ja sie nie dziwie ze Simone chodzi jakby go ktos mlotem walnal:)Ale ja tez plakalam jak zobaczylam nasza kruszynke pierwszy raz.A maluszek wyglada slicznie i jak wyraznie go widac:)Cieekawe jakie imie wybierzecie, polskie, wloskie a moze angieskie?:)
Co do klapeczkow to wybacz ale naprawde chodze jak kaleka po domu i zupelnie o tym zapomnialam, ja nie moge usiedziec w miejscu a z drugiej strony nic nie moge zrobic:(
Kobitki gdzie sie podziewacie???
Pozdrawiam was wszystkie:)

reklama
ale tu smuno dzisiaj buuuuuuuuuu
:mad:

Maxinka - trzymamy kciuki ::)
Izunia - odpoczywaj kochana tylko tyle mozesz zrobic skarbie;)))

cmokasy

Do góry