reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maxin-myslalam wlasnie o tobie, o tym jak sobie radzicie, to cudownie, ze masz mame przy boku no i ze tatus zajmuje sie Natalcia.Cudne zdjecia oczywiscie, slicznie wygladacie razem.Mam wrazenie, ze Natalcia juz sie zmienila patrzac na te zdjecia ze szpitala i te teraz.Jakby pyziczki jej urosly:)Jest sliczniutka.A ty odpoczywaj ile mozesz a jak znajdziesz czas to czekamy na opis porodu.Caluski!
Malvina-olejek caly czas za mna chodzi i sie zastanawiam ale glownie dlatego, ze bol nogi jest nie do wytrzymania i dlatego juz chcialabym urodzic.A jak ma sie twoj skarbeczek?:)
U nas bez zmian, czekamy i czekamy.A ja z dnia na dzien mam sie gorzej bo bol nogi zamiast ustepowac to z kazdym dniem mam wrazenie ze jest silniejszy.Dzis w nocy to juz wogole nie wiedzialam co mam zrobic i jak sie ulozyc na lozku bo kazda pozycja wywoluje okropny bol.A nie mowiac juz ze boli mnie miednica a dzis wyjatkowo bardzo krzyz.Ale marudze cio?Mam nadzieje, ze sie nie gniewacie i nie usyiacie czytajac mojego posta!!!
A gdzie podziwa sie reszta babeczek???
Sciskam was wszystkie, papa!

reklama
Dziewczynki moje kochane dziekuje Wam za te przemile slowa pod adresem mojej corci....Uchhhhh bym Was wszystkie teraz usciskala :)

Matko jakie sliczne te maluchy Wasze!!!Poprostu CUDA!!!!Ara ale masz kawal chlopa w domu!!!Fiu fiu...Ale wiesz moja corcia w pierwszym miesiacu przytyla 1,5 kilo i tez wygladala jak taki maly paczek...A dokarmiasz malego czy tylko cycus bo juz nie pamietam???Ale sliczny Marcelek jest...Slodki bardzo....

Maxin kochana piekna z Was rodzinka :) i Natalka jakos inaczej wyglada na tych ostatnich fotkach.Przytyla czy co?ale w dwa dni???Sliczna masz corcie.Jeszcze raz gratuluje...A tak niedawno pamietam jak byly pocztaki twojej ciazy a tu popatrz juz tulisz swoje malenstwo....Piekne to jest....

Evoska ty jak zwykle pamietasz o wszystkich!!!Kochana jestes!!!I absolutnie nie mam nic przciwko twoim referatom...Wrecz przeciwnie.Pisz kochna, bo dobrze ci to wychodzi.A tak na marginesie, to czy ty nie myslalas o tym zeby jakas powiesc napisac?Komedie moze???Bo talent to ty na pewno masz....

Martuska milego pobytu w Polsce.Mam nadzieje, ze traficie na taka pogode jaka my mialysmy.Slonce i nic poza tym....Wypopczywajcie i najedzcie sie na zapas ;)

Malvinko dzieki za mile slowa :) ucaluj Maje od nas.

Izus ale szkoda mi ciebie :( Ale juz blizej niz dalej.Trzymaj sie dzielnie.I nie daj sie tym bolom.Ale tak to niestety czasem bywa pod koniec ciazy, ze wszystko dokucza....Ale jak tylko urodzisz to wszystko odejdzie jak reka odjal...

Dziewczyny a co sie dzieje z Aniabania?Pamietacie ja?Mama naszych jedynych bliznieczek na forum...Mam nadzieje, ze u nich wszystko ok....

Uciekam.Ogladam jednym okiem Eurowizje ale jakies nudy....Ide sie wypluskam i spac....Pozdrawiam wszystkie mamusie.Dobrej nocki wszystkim...I czy ktos wie kiedy slonce tu sie w koncu pojawi....Wrrryyyy......

EVOSKA pisze:
Aanes - Melanie - WITAJCIE:)))

Melanie - gratuluje aktywnosci - mnie to chyba order dadza a najdluzsze posty
czy jest taka opcja :-)))

witaj :)

faktycznie , nie widziałam jeszcze takich długch postów ::) ::) ::)
tylko książki są takie treściwe ;D ;)

Witam Mamusie!
Wreszcie zarejestrowalam Briana do lekarza.Dostal szczepionke i wiecie pierwszy raz spotkalam sie z mila murzynka tak swietnie zabawiala mojego maluszka jak go badala ze sama sie smialam.Byla taka mila nie zadna rasistka jak to bywa zwykle.Nawet po szczepionce jak czekalam na poczekalni przyszla do mnie i zapytala sie czy bardzo plakal(taka opieka to mi sie podoba).
No ale znow bede musiala zmienic lekarza bo znow bedziemy sie przeprowadzac tylko nie wiem kiedy.

Evoska- zostalismy na mieszkaniu tymczasowym poniewaz wczoraj poszlismy ogladac dom i w srodku nie byly sciany pomalowane wszytsko obdarte nawet podlogi wiadomo jakos bym sobie to wyremontowala bo wiedzielam ze z concilu nie mozna dostac rarytasow i wcale tego nie oczekiwalam ale wyobraz sobie ze tam nawet nie bylo ogrzewania!!! :mad: tak sie wkurzylam ze szok bo pani ktora pokazywala nam to mieszkanie powiedziala ze to jest nasza jedyna oferta ja sie jej zapytalam czy mam sie wprowadzic do takiego mieszkania z niemowleciem i przy nim malowac sciany itd???? a ona na to ze tak ze to dziecku nie szkodzi wiec zaczelam walczyc o to ogrzewanie a pani powiedziala ze dopiero zaloza nam za rok wyobrazasz to sobie?????????
Wiec dzis nie zaakceptowalismy tego mieszkania powiedzielismy ze za zadne skarby sie tam nie wprowadzimy! i ze moga nas sila moca z tymczasowego wyciagac wiec chyba nie maja wyjscia i musza szukac cos dalej(mam nadzieje).

Izusia-ty to mialas szczescie z tym mieszkaniem.

Maxin-sliczna coreczka!!!!!!!!!!!!

Ivonek-fotki Briana dam nastepnym razem bo nie mam przy sobie teraz aparatu.

Pozdrowienia dla wszystkich Mamusiek.

EVOSKA- ale zes dlugiego posta strzelila...! Niepodobne do Ciebie :-)

Ivonek- no widzisz, wszystkie moje zdjecia, ktore dotychczas zamieszczalam na forum zostaly wykasowane, jako ze wysylalam je sposobem Grahama- jest dosc skomplikowany do omawiania, aczkolwiek laczylam sie wtedy przez serwer w Manchester, ale Graham kazal mi zaprzestac, bo jego strony internetowe sie kasowaly przy tym i dawalam mu dodatkowa robote. Wiec teraz nie wiem jak bede zdjecia wklejac :-( No moze pozniej cos wymyslimy... No, a Wy moje drogie wygladacie jak zwykle bezkonkurencyjnie, piekne dziewczyny.

maxin- slicznie razem wygladacie, taka szczesliwa rodzinka! A coreczka kochaniutka. Jak bedziesz miala czas opisz nam porod i napisz ile Natalcia wazyla. No i oczywiscie na biezaco nam pokazuj jak rosnie :-) Jezeli chodzi o film In The Womb, o ktorym kiedys pisalam to kolezanka wreszcie wrocila z Ameryki, miala czas sie ze mna spotkac i moglam spytac o dvd. Film ten jest coprawda do sprzedazy, ale jak sie dowiedzialam nie jest dostepny indywidualnym konsumentom. Na razie prowadzona jest sprzedaz na internecie wiekszym firmom, stacjom telewizyjnym itp. Z biegiem czasu z pewnoscia pojawi sie na rynku dostepny dla kazdego.

ara- Marcelek jest boski. Widze, za do najchudszych to tez nie nalezy hihi- jak moj Josh. A te faldki to tak ciezko sie myje :-) Przekochany bobas.

Ivonek- czego to ja dla Ciebie nie zrobie :-) Zagonilam mojego chlopaka i wykominowal inny sposob wklejania zdjec. A wiec mala porcja fotek...

W sloneczne dni opalam sie na plazy...
plaza.jpg

Z determinacja cwicze samodzielne siadanie
siedzenie.jpg

Tak sie usmiecham na widok mamy
usmiech.jpg

Gdyrodzice nie maja juz sily w rekach, skacze tu...
bouncer.jpg

Zabkowanie przeszedlem bezbolesnie i szybko :-)
zeby.jpg

No a ta pania to znacie...moja mama!
Ania.jpg

Hahahahhahaha Anyu ale rozbawily mnie fotki Josha :) a to z tym fajnym smokiem to poprostu SUPER!!!!Ale Josh jest do ciebie podobny!!Jejus jak skore sciagnal :) A ty Anyu jak zwykle pieknie wygladasz.Az trudno uwierzyc ze piec miesiecy temy urodzilas ::) i swietne masz kolory w mieszkaniu.Takie pastelowe.Super.Musi byc bardzo przytulne mieszkanko :)
Dziekuje ci za foteczki sa sliczne.A Josh jest juz taki duzy...Jak ten czas leci szybko...Jejus....A kiedy lecisz do Polski Anyu?I gdzie bedziesz w Polsce?

Evoska kochana dobrze sie czujesz?Przerazila mnie taka krotka notka!!!Ja tu pisze ze uwielbiam twoje posty a ty piszesz chyba najkrotszego posta w historii tego forum!!Fakt, ze mily ale kochana wole jak piszesz dllluuuuogooooo :) Tobie tez zycze milego weekendu...
MAggusiu wklej wklej foteczki, bo takie maluchy pulchne to najslodsze co moze byc :)

Uciekam.Jutro maz wraca z Kanady i juz sie nie moge go doczekac :) Tyle czasu sie nie widzielismy :) Pozdrawiam Was wszystkie moje kochane.I caluski dla naszych maluchow :) Dobrej nocki.

czesc dziewczyny
ja co prawda nie stad - mieszkam wlasciwie jedna noga w polsce, a jedna w irlandii, ale w najblizszym czasie zamierzam spedzic dobe w londynie i w zwiazku z tym mam do was pytania:
1. czy lotniska luton lub stansted sa baaardzo daleko od centrum? jak dlugo i czym mozna na te lotniska dojechac? dojezdza tam metro? autobusy miejskie?
2. ile kosztuje bilet nautobusy/metro na wszystkie strefy na malzenstwa z dzieckiem (dobowy)?

z gory bardzo dziekuje
i pozdrawiam
marianka

reklama
Marianeczko - odpowiadam na Twoje pytania:

Luton - bilet na Victorie 16£ - jak wykupisz w dwie strony taniej, 50 min trwa dojazd autobusem (czekac na autobus mozesz do 40 minut!!!) z lotniska do miasta, nie polecam!

Stanstead - 30 minut i jestes na Liverpool station (centrum) kupic bilet mozesz w pociagu konduktora
kupuj od razuna cala rodzine i to w 2 strony koszt 50% taniej (pociagi co 15 min jezdza z lotniska)
czasami nie sprawdzaja biletow hi hi hi ;)))

jak dotrzecie juz do Londynu - Liverpool czy Victoria - zalezy jakaopcje wybierzesz, stan w kolejce do ticket assistant
i kup bilet na 2 dni na cala rodzine - popros o nakjorzystniejsze rozwiazanie, jak dostaniesz karte oyster
popros o nia - masz znizki na np london eye a warto skorzystac jak ladna pogoda, zapytaj w okienku;)

jak bedzie to weekend - masz znizke wekendowa na tansport dla rodzinki;))) milego pobytu

Do góry