reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Anyu - wybacz kochana tak krotkiego posta nskrobalam, bo chcialam Wam dac odpoczac:))))
wygladasz pieknie, mama zadbana i wypielegnowana to zawsze przemily widok
a Josh rosnie babelek jak na drozdzach, przekochany chlopak!
a zabki to cyba po wujku drakuli odziedziczyl hi hi hi gdzies Ty takiego smoka kupila????
zazdroszszcze Wam klimatu, jak urodze chetnie Cie odwiedze z malym;)))) kocham morze hmmmm

Ivonek - kochana nie martw sie - jakos sobie radze, w ten wekend ponownie mnie dopadlo ale
w lzejszej wersjii, no coz przz 4 m-ce nie odczuwalam ciazy
nie ma co narzekac, moj system trawienny sie troszke rozleniwil, a ja jestem ciagle glodna
wygladcie pieknie dziewczyny, Julia rosnie w tempie szokujacym i do tego jest taka delikatna
jak kwiatuszek, w koncu mam to po mamie prawda???;))

Maggusia - w sumie jak mace to zastepcze mieszkanko to nie musisz sie spieszyc i pchac w remonty
prawda? a wygodnie Wam tam?
jak malutki Brianek??? sciskam Was mocno, zycze zybkiego rozwiazania problemow.

Maxinka - jak Natala, jak sobie radzicie stokrotki, no i musimy Cie koniecznie zobaczyc niebawem:))))
nie moge sie doczekac:)

Majeczka - gdzies Ty sie podziala? jak tesciowie? daj znac ;)))

Izunia - co tam u Was???? mam nadzeje ze odpoczywasz skarbie;)

dziewczyny - czas sie okreslac na forum spotkanie - 03.06 czy 10.06???
lece do Polski w polowie czerwca - juz z tesknoty nie wyrabiam jeszcze tylko 3 tyg;)

a reszta mamusiek? pewnie spcerki im sluza;)))
pozdrowionka

reklama
Hej kobietki ile nadrabinia mam wszedzie,mala pochlania mi kazda wolna chwilke,dosc czesto je w ciagu dnia,glodomorek z niej niezly,co widac juz po niej,pucka sie zrobily i zmienila sie przez tydzien.A DZIS OBCHODZIMY PIERSZY TYDZIEN WSPOLNEJ, NOWEJ,RADOSNIEJ DROGI WSPOLEGO RODZINNEGO ZYCIA.Choc jestesmy zmeczeni to bardzo szczesliw.Maz jej dzielny nigdy nie mial stycznosci z dziecmi,ale zjmuje sie nia poprostu wspaniale,nie przebiera pieluszek,ale wszystko inne robi i pomaga jak moze.PRZYZWYCZAJAMY SIE DO JEJ RUTYNKI,od paru dni spi,potem palczac daje znac,ze jest mokra i gloda,oj powiem wam,ze nie lubi sie przebierac i myc,placze wtedy w nieboglowsy,a mi serce peka bo niewiem czemu tak bardzo placze.Czy wasze boabaski tez tak plakaly???Czasmi wydaje mi sie,ze duzo placze,ale to chyba dla tego,ze czesto sie budzi na papu,przwijanie.A wieczorkiem tak jak w brzuszku od 21.00-00.00 byla ruchliwa tak teraz rowniez poplakuje i nie chce jej sie spac.Mam nadziej,ze to sie unormuje,bo wczoraj az sie poplakala,ze tak sobie szlocha i nic nie pomaga.Stosujemy przed jedzonkiem infakol,moze maa koleczki,no niewiem juz sam,wszystkiego sie ucze.Pracowac z obycymi dziecmi przez 10h to cos innego niz miec bobasa 24h na dobe.Ale ciesze sie,ze w nocy spi i poitrafi,nie zapeszajac przespac 4-5h bez jedzonka ;)Ale sie rozpisalam,sorki.Jak znajde troszke czasu to opisze porod.Ma jedzie do Polski we wtorek w nocy,nie bedzie go troche,ale moja mama przyjedzie i bedzie u mnie spala.Na sptkanie chcetnie bym przyjechala,ale maz chcyba wroci dopiero 6.VI wiec nie bedzie mnie mogl zawiecs,a metrem z mala to jednak zadaleko na HAMMERSMITH,ale moze jak by byla pogoda ok,to w Regent`s Park mogly bysmy sie spotkac,tak chciala byam was juz zobaczyc. ;D ;D ;D
EVOSKA biedulko ty nasza,zycze abyc poczula sie duzo duzo lepeije i nic ci juz nie dolegalo ;)A jak w pracy,jak babajaga???Dla na luz???Juz niedlugo pojedziesz do kraju to odpoczniejsz i dasz sie porozpieszczac przez innych,masz wypoczac i nic nie robic,wiesz!!!
Anya cudowne fotki Joshua,nie moge uwierzyc jak sie szybko zmienia,ale patrzac na nasza Ntalalke widac jak dziec szybko rosna z dnia na dzien.Sliny z niego chlopak i tak rozkoszny.A ty moja droga wygladasz SLICZNIE,jak zawsze zadbana i laski ,ze ho
ho ;D
Maggusia dosc czesto was przenosza,ale masz racjie nie daj sie i jak cos ci sie nie pogoba to walcz o swoje,bez ogrzewania przez rok chceli dac wam mieszkanie to przeciesz kpiny.Powodzenia z nastepna oferta.A jak synek i ty po porodzie,jak sie czujesz i jak maly sie rozwija,moze jakies fotki byc wklila jak bedziesz miala juz kompa??!!
Ivonek na pewno Julcia sie bardzo cieszy i ty ,ze juz meza i tatausia macie spowrotem,ja z moim sie rozstaje na ponad tydzien i juz tesknie ::) A wy jak na nowym mieszkanku,gdzie dokladnie teraz mieszkacie???Kiedy Jucie bedziesz chcial wyslac do przeczkola???Bedziesz cgcial moze dac ja jakies grupy na 2h dziennie.Wydaje mi sie ,ze to fajna sparwa,ma kontakt z ruwiesnikami i jezykiem.Mowicie do niej tez po angielsku???
IZUSIA MOJA KOCHANA COS TAK UMILKAL???czyzy cos sie zaczelo???Daj znac bo sie martwie???Wiem,ze ci ciezko,ale jeszcze troche cierpliwosci i bedziesz juz niedlugo cieszyc sie waszym skarbem,pewnie bardzo ciekawa jestec co bedziesz miala!!!
Trzymaj sie cieplo,trzymam kciuki za ciebie.CALUSKI ;)

OK UCIEKAM,MAZ PRZWIOZL ZAKUPY WIEC MAM CZAS ROZPAKOWAC ZANIM MALA SIE OBUDZI NA CYCA ;D
POZDRAWIAM WAS BABACZKI GORACA

PS,ALE POGODA CO???GDZIE TO MAJOWE SLONECZKO,JA CHCE ISC NA SPACER.......ALE W TAKA POGODE NIE MA SZANS ::)

Czesc dziewczyny! A propos zdjecia Josha ze smoczkiem... to wlasnie odkrylismy dwa zabki na dole! WOW! Juz od pewnego czasu sprawdzalam mu dziaselka i byly twardsze, no i wydawalo mi sie, ze takie bielsze- jakby zabki przeswitywaly, no a dzis oficjalnie moge powiedziec, ze to ZABKI, bo juz my wybily! Ale mamy radoche! Swoja droga, ja mam w domu naprawde zlote dziecko, jesli Josh tak dzielnie przechodzi zabkowanie. Abym nie zapeszyla.
Ivonek- rzeczywiscie coraz wiecej ludzi mowi mi, ze synek to wypisz wymaluj mama. Gdy byl malusienki wiekszosc widziala w nim tate, ale widac zaczal sie upodoabniac do mamusi :-)
Evoska- co do smoka to ja bym swojemu dziecku takiego ochydnego nie kupila ;-) To pomysl tatusia. Jak sie dowiedzial, ze jestem w ciazy to byl to pierwszy prezent dla dziecka :-) A kupil go w sklepie w Brighton, niestety nie wiem dokladnie w jakim, ale jezeli chcialabys dokonac zakupu to sie dowiem ;-)
maxin- dziekuje bardzo za sliczne komplementy. Moja droga kazde dziecko jest inne i jedno placze wiecej drugie mniej. Ja sie powtorze znowu, bo z Joshem to mialam inne zmartwienie, gdyz nie plakal, ale on po prostu byl taki spokojniutki i cichutki. Teraz juz sie nauczyl plakac :-)

Czesc dziewuchy! Czy wiecie jak to jest rodzic w Polsce na angielskie ubezpieczenie? Dzwonilam do Narodowego Funduszu Zdrowia i powiedziano mi,ze w przypadku leczenia planowanego trzeba miec zgode angielskiego ubezpieczyciela. Czy ktoras z Was byla w takiej sytuacji?

Czesc Babeczki!
I mija kolejny dzien nadziei, ze w koncu sie zacznie.Juz wszystko chyba w domu zrobilam i nadal czekam a tu cisza:(
Maxin-dzieki za troske, na razie cisza, mam czesto skurcze, prawie kazdego dnia teraz ale tak szybko sie koncza jak sie zaczynaja:(Noga nadal boli wiec siedze w domku i nudze sie jak mops.Twoja mala jest urocza, dobrze zauwazylam ze pyzie jej urosly.Wogole wygladacie superowo cala wasza trojeczka.A mala pewnie juz nielugo ulozy sobie rytm dnia i nocy i nauczycie sie jej rozkladu dnia.Wszystko wymaga czasu :)Trzymajcie sie dzielnie:)
Anya-cudwonie, ze Josh nadal jest taki grzeczniutki, na zdjeciach wyglada sliczniusio.No i szybko zabki mu zaczely wychodzic:)
Evoska-co u ciebie, cos ostatnio mniej cie na forum, no no musisz sie poprawic:)
papa

bo pracuje ciezko!!
babajaga w ogole juz do galerii nie przychodzi
tyram sama;))))

dzisiaj mam dostawe obrazow - Izus trzymaj sie cieplo

pozdrawiam wszystkie mamusie;) i dzidziusie))
ps moj maly kopnal Simone po raz pierszy wczoraj, tatus taki wniebowziety ze juz rozmawia z synkiem hi hi

Dawno mnie tu nie bylo:):):)

czasu za bardzo nie ma na siadanie sobie przy komuterku:):):) #

od razu zaczynam od komlementow dla Anyi i gratualcji dla Maxin!!
Anya jak ty robisz ze jeses taka zadbana mamuska?Cyba twoj chlopak musi ci sporo pomagac??

Maxin Gratuluje Tobie oraz mezowi pojawienia sie napiekniejszego skarba w Waszym zyciu!!!Niech Wam Wasza Natalia chowa sie zdrowo!!Niech bedzue najwieksza pociecha!!!Gratuluje z calego serca!!

Ech a u nas wydarzylo sie tyle ze az chyba nie zdarze opisac, ale po krotce: Hfsunia ma wciaz zoltaczke , bylysmy w szpitalu, ale juz jest podobno lepiej, zapisalysmy sie juz do GP bo ma ropke w oczkach juz od 3tygodni, jest lepiej, ale ropkja wciaz jest, GP powiedziala zeby przemywac woda z...sola!!!wyobrazacie sobie?szok, ja sie nie odwazylam i przemywam woda tylko i czasem rumiankiem. GP wziela probke ropki do laboratorium i juz czekamy tydzien i nie ma wynikow!!!!! no i juz musze konczyc bo Hafsa sie obudzial i musze isc nakrmic malenka!!mam nadzieje ze juz niedlugo wpadne i pozdrawiam serdecznie!!!!!!

papa!!

ja na chwile zeby wam powiedziec ze izunia wczoraj za minute 17 urodzila synka :D maly ma 51 cm i wazy ponad 3800.
GRATULUJEMY Z CALYCH SIL.
Niech sie rozwija dobrze i niech nie daje mamie i tacie za bardzo popalic ;)

anya, przepiekne zdjecia Josha :D ja chce wiecej :D ty tez super wygladasz. sluzy ci macierzynstwo :D

reklama
Super nowinki IZUSIA 16h porodu to troche czasu,podobnie jak ja
;D ;D ;D GRATULUJE CUDOWNEGO OSKARKA ;D ;D ;D

TAMRUNIA DZIEKUEJ ;) Przykro mi,ze Hfsinka ma dalej zoltaczke i ropke w oczku,mam nadziej,ze sie nie meczy i jej nie przeszkadza.Moja mala mialam zotltaczke ale trawala na szczescie tylko trzy dni i byla bardzo lekkka ;)Niech mala wraca do zdrowka ;)

ja uciekam bo mala juz sie obudzila,tylko siadlam na kompa ::) ;D
BUZIAKI

Do góry