reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maxim ja wiem ze to nie latwe ale sprobuj uzbroic sie w cierpliwosc,juz tak niewiele zostalo,lepiej pospij sobie jesli mozesz.Co do cwiczen to postanowilam jeszcze troszke poczekac,a jak narazie to zaczne pas nosic.

Anya obawiam sie ze Ci nie pomoge poniewaz ciuszki do chrztu przywiozla mi chrzestna z Polski,tam jest znacznie wiekszy wybor.

Izusia aie sie nameczysz przy koncu ciazy,a te oznaki ktore mialas to moze akurat zblizajacy sie porod czego szczerze Ci zycze.

Evoska to w takim razie moj Olivierek bedzie mial kogo uczyc w pilke grac.A jak tam Twoje samopoczucie?

Majeczka a co u Ciebie slychac,brzuszek rosnie?

Martusia pozdrowienia dla pieknego krolewicza Alusia i oczywiscie dla Ciebie rowniez.

Melanie,Aanes witam na naszym forum,mam nadzieje ze sie zadomowicie.

Widze ze pogoda kiepska to i nikt nie ma ochoty na pisanie,my wlasnie wrocilismy z zastrzyku,synek dostal BCG,ale trzeba przyznac ze dzielnie to zniosl,a jutro z kolei strzepioenie to naprawde jest straszne.
A ja mialam jechac do fryzjerki ale niestety musiala odwolac poniewaz zle sie czula a ze jest w 8 miesiacu ciazy to zrozumiale,wiec przenioslysmy wizyte na srode.Naprawde okropny dzis dzien glowa mnie boli chyba sie poloze poki synek spi.
Pozdrawiam pa.

reklama
Czesc Lasencje

No ja wreszcie pisze. Nie wiem jak to sie dzieje, ale czas mi ucieka tak szybko... ::)

Izusia piekne zdjecia i tak fajnie z mezem wygladacie w domku, wlasnie jak byscie juz czekali zuteskneineim na kruszynke :). No i foto w plenerze tez urocze :)
Ciebie mi zal okropnie z ta noga, to rwa kulszowa i moze sie kazdemu w ciazy przyplatac :( ja szczerze powiem, ze nie bardzo wiem jak z rwa nalezy postepowac w ciazy, oprocz tego, ze znosic bol. U niebrzuchatek to wlasnie jest rehabilitacja, tak jak Ci lekarz powiedzial i ja mysle, ze powinien byl cos wymyslic z cwiczen, co nie byloby dla Ciebie niebezpieczne, a pomogloby. No coz zycze Ci porodu juz szybciorem, bo wtedy i ucisk minie.

Malvinko Twoja cora to do reklamy sie nadaje, ma taka slodziutka buzinke, ze az sie czlowiekowi miekko robi :laugh: Lasek macie tez siwitny. No chcialby sie z wami spotkac na nastepnym spotkaniu :)

Ara Marcelek jest przekochany, taki całuśny pieszczoszek. No te malenskie dzieci sa cudne.
To samo sie tyczny pieknej czarnowlosej Hafsy Tamarunia. Coreczka jak malowana. Piekna ma twrzyczke, nie dziwota, z etat nie chce coreczki pokazywac, no ale nammusisz chyba :p Powiedz Tamarunia skad to imie, jakie ma znaczenie, bo ja pierwzy raz sie z nim spotykam. Domyslama sie, ze to imie typowo muzulmanskie, ale napewno ma jakies znaczenie :)

Evoska Twoj synus sliczny chlopczyk, jeju przypomnialo mi sie, jak sama zobaczylam Alka na usg, az trudno uwiezyc. no i gratulacje syneczka, fajnie, z esprawdzilo sie z przeczuciami :)
jak tam glowa kochana??? Tak mi sie wydaje, ze to takie bole migrenowe chyba. No i staraj sie jesc jak najzdrowiej, a jak bol nie przejdzie to pedz do GP.

Maxin moja droga. jestem myslami z Toba. Niech sie juz Natalka ulituje nad Toba. Oj wierzez, ze to czekanie okropne jest juz na tym etapie. Ja bylam zrozpaczona jak sie u mioe 39 tydzien zaczal a ja bylam nadal 2w1. No ale urodzilam 39 tyd i no wlasciwie 3 ale to juz po polnocy bylo :p Kochana niech olejek rycynowy pomoze (nawet nei wiedzilam, ze tu maja).

Evusia aaa co do wysypki, to nei wiem po czym to bylo, najpewniej po niczym ::)

No i dziekuje wszystkim za tak mile slowa na temat Alusia. Lwica z tym krolewiczem to mnie rozbawilas :laugh:
mam nadzieje, ze spotkamy sie wszystkie jeszcze raz niedlugo i dzieciarnia bedzie sie zaznajamiala ;)

Beta jak tam wakacje, odezwij sie zaraz jak wrocisz.
Leedsana ty nas z kims zdardzasz czy co 8)

Maggusia pozdrowienia./

Madzia buziaki dla Olivki pieknej pannicy.

No i witamy w naszym gronie Gosiaczka, Anes i Melanie.
Melanie jak milo, ze do nas zawitalas :D :laugh: Na lipcowkach juz dawno Cie nie bylo. I powiedz mi , czy Ty jesten number one na forum pod wzgledem ilosci postow?? ;) :laugh:

Dla wszystkich ktorych ne wymienilam buziaki slodkie :laugh:

Kochane!Wiadomosc z dzisiejszego dnia:Nasza Maxin urodzila dzis coreczke, porod trwal 12 godzin, malenka ma 50cm i wazy 3,842 kg:)Maxinka i maz sa bardzo szczesliwi:)
Maxin--Gratuluje z calego serca:)

No Izusia!! to jest dopiero wiadomosc!!! a wiec olej rycynowy pomogl!!!

Maxin- gratuluje najmocniej!!! Natalce duzo zdrowka zyczymy a Tobie szybkiego powrotu do sil!!
ale superancko!!! naprawde sie ciesze!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D Maxin juz ma coreczke!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D

kochane mamuski! ja mam do was takie pytanko: jak usypiacie swoje pociechy??? nosicie na rekach czy odkladacie do lozeczka zeby samo zasnelo?? pytam sie bo wczoraj zostalam straszliwie skrytykowana przez moja pewna znajoma, ktora zajmuje sie dziecmi zawodowo (znaczy pilnuje dzieci), wlasnie za to ze usypiam swoja core na rekach no i ze w ogole ja nosze!! ta znajoma byla szczerze zdegustowana moim postepowaniem, poniewaz ona stosuje zupelnie inne metody. a mianowicie jej dziecko(znaczy podopieczna, (ma 5 m-cy)) robi wszystko w wyznaczonych gdzinach: je, spi , bawi sie itd. ona pilnuje tego co do minuty, no i oczywiscie nie usypia jej, nie bierze na rece, nawet jak ja karmi to dziecko lezy w lozeczku!!! mocno starala sie mnie przekonac ze jej metoda jest jedynie sluszna i ze dziecko w ten sposob czuje sie bezpieczniejsze i szczesliwsze.robila w to w sposob troche zbyt natarczywy wiec mnie mocno wpienila, tak ze juz bylam bliska tego zeby wcisnac jej w rece piekny prezent jaki przyniosla i normalnie wypchnac za drzwi!!ale bylam zla na nia!!! przede wszystkim dlatego ze nie sluchala moich argumentow, glupia jedna!
ale wiecie co (wam sie przyznam - jej na pewno nie!!) ze dala mi jednak troche do myslenia, szczegolnie jesli chodzi o to usypianie na rekach...nie mam jednak odwagi sprobowac, bo wiem ze przy tym jest duzo placzu, a ja naprawde nie potrafie spokojnie sluchac jak moje dziecko placze!...generalnie z tym harmonogramem dnia to sie za bradzo nie zgadzam, no bo jak mozna dziecku kazac chodzic jak w zegarku??? co o tym myslicie mamy??napiszcie prosze!

Martuska- dziekuje za komplementy!! Alus rowniez taki chlopczyk malowany ze tylko go na modela dac! szczerze!!

lwico- przed nami tez jeszce tylko jedno szcepienie- ostatnie!! jak do tej pory Maia rowniez byla bardzo dzielna- obylo sie bez strasznego placzu!

Gosiacz3k, Aanes, Melanie - witajcie wsrod uk-ejowskich mamusiek! :)

Anya- jesli chodzi o sklepy z ciuszkami na chrzest to ja sie zaopatrzylam w Ilford (to tutaj w moich okolicach- na polnocny wschod od centrum Londynu). w Ilford w shoping center sa dwa sklepy , bardzo dobrze zaopatrzone musze powiedziec i widzialm tam garniturki dla chlopakow.

To znowu ja.Nadal chodze jak kaleka, ten bol w nodze jest nie do zniesienia, obijam sie o sciany w domu.Juz chce aby dzidzio sie urodzilo.Jestem zmeczona tym bolem, wogole nic nie moge robic, nie moge spac, mam problem zeby siadac, wstawac, chodzic...szkoda gadac.Na zakupy to juz nie wspomne ze nie dam rady isc chyba ze z michalem ale on mi pomaga wtedy isc.A powiedzcie co sie z tym olejem rycynowym robi to moze ja tez sprobuje?:)No i jak on sie nazywa po angielsku?Moze wiecie?
Papa ide odpoczywac choc niby nic nie robie wiec nie jestem zmeczona!
Juz sama nie wiem co pisze!
papa

Myslalam ze bede pierwsza ktora Was poinformuje o tym ze mamy nowa forumowiczke ale jednak zostalam uprzedzona.Maxim jeszcze raz GRATULUJEMY!!!!

izusia- wielkie DZIEKI za cudowne wiesci! No a Tobie maxin GRATULUJE z calego serca! Wreszcie sie doczekalas. Aby Natalka rosla zdrowo. No i aby mama szybko doszla do pelni sil :-) Buziaki dla Was x x

Malvina- juz sobie wyobrazam jak ta "dobra ciocia" cie zdenerwowala. Osobiscie uwazam, ze kazdy ma wlasne metody i jesli kolezanka chciala Ci dac dobra rade mogla to zrobic we wlasciwy sposob. Jezeli chodzi o nas to Josh, gdy jest zmeczony staje sie marudny i wtedy po prostu klade go do lozeczka i sam zasypia. Nie trwa to na szczescie dlugo- pogaworzy sobie i zasnie, ewentualnie podam mu smoczka badz tez zastapi go kciukiem :-) Ja obiecalam sobie nigdy nie bujac i nie nosic dziecka na rekach, by zasnelo, gdyz mialam lekcje, gdzie napatrzylam sie na mojego brata i jego zone, gdzie godzinami chodzili ze swoim synkiem az rece im opadaly i musieli sie zmieniac nawzajem, aby zasnal. Dziecko szybko przyzwyczaja sie do dobrego, dlatego ja od poczatku przyzwyczajalam Josha do lozeczka. No i na szczescie sie udalo. A jezeli chodzi o to, by dac dziecku wytyczne co i o ktorej godzinie robi to sie absolutnie nie zgadzam, ze jest to mozliwe z niemowlakiem. Pisalam juz predzej, ze Josh zasypia o 19.30 a budzi sie o 5 rano i nie moge mu przestawic tych godzin, probowalam go klasc pozniej do lozka i udalo mi sie go przetrzymywac do 21, ale i tak budzil siel o swojej 5 rano, wiec maluszki maja swoja rutyne. Mozna to wszystko odpowiednio przestawic z biegiem czasu oczywiscie, ale nie gdy dzieciaczki sa malutkie, bo ciezko im ustawic budzik o ktorej maja wstac, powiedziec kiedy maja isc spac itp. Jak Josh sie obudzi o 5 rano i chce sie bawic to nie wybije mu tego z glowy :-) A co do placzu Malvino to zadna mama nie lubi, gdy jej pociecha placze, ale z drugiej strony mysle, ze gdy bedziesz biegla do Majuni na kazde otarcie jej lez to zacznie to tak wykorzystywac, ze nie bedziesz miala czasu skorzystac z toalety :-) Moze warto sprobowac innych metod usypiajacych, jesli noszenie na rekach staje sie meczace. Ale to oczywiscie Twoja sprawa i Twoj wybor co robisz. To tylko moja osobista opinia. Dziekuje bardzo za informacje co do ciuszkow na chrzest. Ale garniturek na chrzest? Josh ma garniturek, bo w sobote idziemy na slub, jednak do chrztu musi nosic cos bialego.

Evoska- kochana pominelam tak wazne wydarzenie z Twojego zycia- USG i zdjecie malutkiego! Gratuluje Ci synka. A jak mialas KTG to nie slyszalas, zeby cos mowil? Bo w sumie po mamusi to spodziewalabym sie, ze bedzie niezle wygadany :-)

Dzien dobry babeczki!Cos slonce sie dzis pokazuje, i dobrze moze moj humor bedzie lepszy.Mialam taka ciezka noc ze szok.Najpier nie spalam do 1-szej, ryczalam juz z bolu tej nogi, potem wzielam paracetamol ale nie wiezialam jak lezec zeby nie bolalo.Usnelam prawie na siedzaco_Obudzilam sie o 5 i juz nie moglam spac.Noga troche jakby nad ranem przestala bolec ale paracetamol jest dla mnie za slaby wiec juz boli z powrotem.Ale nie moge nic silniejszego wiec kolejny dzien mordeki.
Dzieki dziewczyny za troske o mnie.Mam nadzieje ze wy macie sie dobrze i wasze pociechy tez:)
A i witam nowe babeczki na forum:)
Evoska, Maja-gdzie sie podziewacie?
Milego dnia!

reklama
Czesc Kochane.

Juz prawie nadrobilam zaleglosci w czytaniu.Ufff ale naskrobalyscie ;)

Przede wszystkim ogromne gratulacje dla MAXIN!!!Nareszcie macie juz swoja Natalke obok siebie :) zdrowka Wam zyczymy i usmiechu na buzi.Caluski od forumowej ciotki i Julci :*** i czekamy na pierwsze foteczki Natalki na naszym forum...

Uciekam na razie.Wieczorem cos jeszcze skrobne...Buziaki.

Do góry