reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ja tylko na moment.Nasze slonce dzis bardzo dlugo nie spi od 10.30 ,a do teraz,usnela moze na 10 min.a potem wrzask,widze,ze jest padnieta,ale walczy ze snem.Przyzwyczaila sie usypiac na rekach i przy cycu i jak ja tylko odlozymy to po paru minutach sie budzi,juz sam niewiem co z nia robic.Taki szkrabik maly a juz nas probuje.Nie spi wogole w lozeczku , od tego tygodnia chce ja przyzwyczajac do tego,ale serce mi peka jak placze,az czasmi ma lezki w oczach.Wiem,ze zle zrobilismy nie kladac ja do lozeczka w nocy,bo sie przyzwyczaila spac z nam i teraz ciezko przestwic jej rutunke.Ale bedziemy probowac.Zmeczona jestem juz od bujania ja na rekach i placzu.Czasmi mysle ze nic innego nie robi jak nie spi tylko placze,a przeciez jest przebrana,nakarmiona,bo wypluwa cyca jak ma dosc,to chyba ze zmeczenia,bo kolek nie ma,zreszta juz sam niewiem czemu tak plakusia????????A ja z nia!!!!!!!Sa momenty,ze sie zaineteresuje czym na chwilke,pospiewam jej itp.ale jak nie jest bujana to po paru min lezenia placze.........
ok dosc mojego marudzenia........Czy wasze dzieci tez tak plakaly,wiem,ze kazde jest inne???!!!!!

A jak twoj Oskarek Izusia????Duzy chlopak z niego,jest sliczny i mam takie slotkie pucka,az do wycalowania ;D Ladnie na wadze przybiera,moja jutro idziemy zwarzyc wiec zobaczymy ile przybrala??!!W nocy wciaz ladnie spi,wiec to jest dobre bo sie wysypiam.
Tutaj Izusia mozesz znalesc pare odpowiedzi na rozne pytania:
http://www.goniec.com/dziecko2/

Ivonek Julcia jest urocza,uwielbiam jej usmiech jest cudowny tak radosna z niej dziewczynka ;D Dzieki,za spis apteczynyc preparatow,dobrze wiedziec co mozna z karju przywiesc ;D Dziekuje za komplementy ;)

Evoska milego pobytu w karju duzo slonca ;D ;D ;D

Maj towbie rowniez dzieuje za mile slowa ;)

A gdzie reszta kobietek,Anya,Martuska,Lwica,Malvina,Leedsana?????????A jak tam Beta,kochan daj znac jak wasze zdrowko??????
Bardzo ciucho tu u nas!!!!!!!!

ok uciekam zmienic tate,buja mala na lezaku,a ta nie chce zasnac,co za aparatka,walczy i walczy,ale to dobrze,ebdzie lepiej w nocy spala ;)

POZDRAWIAM GOROACO WSZYTKICH ;) :) ;D

reklama
Maxin-dziekuje ci kochana za link, bardzo mi pomogl.Musze zalatwiac wszelkie benefity jesli tylko mozna cos od tego panstwa wyciagnac na dziecko tym bardziej ze ja nie pracuje a wiec nie mam nawet macierzynskiego.
Biedna Natalcia,szkoda ze tak placze, ale choc dobrze ze w nocy ladnie spi, mozesz wypoczac i ladowac akumulatory na dzien.Na pewno troche was umeczy w dzien to ze ona nie spi i tyle placze, moze zapytaj o to lekarza, co moze byc przyczyna skoro nie kolka i wszystko inne jest ok.Oskarek w nocy spi, budzi sie co ok 2 godziny na jedzonko, ale nad ranem czasem tez moze godzine nie spac i ja wtedy prawie nad nim zasypiam.Tez jak Natalcia nasz maly spiz nami bo jest mi po prostu wygodnie go karmic ale nie wiem czy to dobrze bo sie przyzwyczai i potem bedzie maly problem z przeprowadzka do lozeczka.W dzien on je i spi albo lezy i grzecznie, patrzy i rozglada sie dookola az jestem w szoku ze jest taki grzeczny bo zarowno ja jak i michal raczej jestesmy niespokojnymi duchami, czasem cholerykami a maly taki grzeczny.Krzyczy strasznie tylko gdy jest glodny no i bardzo czesto ma czkawke.A wtedy jesli dodatkowo jest glodny to drze sie bardzo bo ja nie dam mu jesc jak ma czawke bo sie zachlysnie wiec musimy czekac az czkawka zniiknie a to tego czasu placze bardzo.Ale tak to raczej nie narzekam.Mam nadzieje ze u was sie poprawi i malenka bedzie spokojniejsza w dzien.Daj znac jak tam po kontroli wagi.
My dzis znowu zmykamy na dwor bo pogoda ladniusia!
buzki

Witajcie Mamusie:)

Maxin widze, ze masz nielada problem z Natalka...
Musze Cie pocieszyc, ze nie jestes sama. Moja Olivka do tej pory spi z nami w lozku, jak tylko ja klade do lozeczka od razu sie budzi i wstaje na rowne nogi jak oparzona, a usypia albo przy cycu albo jak ja lulam w nosidelku do samochodu niczym w chustawce i w nim spi dopoty, dopóki jej nie przeniose do naszego lozka. Jak byla mala to podobnie jak Twoja Natalka wogule mi w dzien nie spala... Zasypiala mi przy cycu i spala tak dlugo jak przy niej lezalam, jak tylko sie podnosilam momentalnie sie budzila, mialam wrazenie, ze laduje tylko bateryjki..., ale spala slicznie w nocy, budzac sie tylko na jedzonko.
Takze Twoja Natalka wypisz wymaluj moja Olivka;)
a lubi jezdzic w wózku? moja nie cierpiala, jak ja kladlam do wózka jak szlismy na spacerek to polezala gora 30 min i musialam brac ja na rece bo sie zachodzila od placzu... Takze ja nioslam Olivke a tatus pchal wozek. Gorsza sprawa jak szlam sama na spacerek bo musialam sobie poradzic i z wozkiem i z dzidzia...
Ale na szczescie ten etap mamy juz za soba, bo juz sie przeprosila z wozkiem, choc czasami np. dzisiaj jak jej cos nie spasuje to placze i chce isc do mamusi na raczki.
Rany ale sie spiaslam;)

Co do ostatniego spotkania: bylo super tylko moja mala byla taka jakas inna. Teraz wiem dlaczego: okazalo sie ze moje serduszko mialo goraczke 38.8 i nawet na mnie zwymiotowalo po powrocie ze spotkania. Juz sie zamartwialam, ze sie rozchorowala, albo cos jej barszczyk poszkodzil, ale nie to przez zabki, rosna jej dwie jedynki na gorze...
Nastepnego ranka pojechalismy z Lwica nad morze, a tu znowu wstretna goraczka sie pojawila 38.9, takze prawie caly swoj pierwszy pobyt nad morzem przespala.... A i w tygodniu byla marudna, biedne dzieci jak musza cierpiec przez to zabkowanie... ulge przynosi jej jedzenie lodow...
Ups. musze konczyc bo Olivka wlasnie placze, czas na cyca
Papapappapapa

czesc kobitki

maxin- ojej szoda ze malutka tak placze ale skoro jest wszystko ok to moze jest jej za goraco teraz sa takie upaly moze malutka to odczuwa ale nie wiem mam nadzieje ze juz nie bedzie plakala.

izusia- kozystasz z pogody nie dziwie sie szkoda mi troszke ze urodze w listopadzie bo pogoda bedzie jesienna, ale mam nadzieje ze nie bedzie tak zle ;D

magda- a taka byla spoojna olivka juz teraz wiadomo dlaczego mam nadzieje ze juz jest jej lepiej, sloneczko male buziaki dla niej przesylam

pozdrawiam was wszystkie napewno kozystacie z pieknej pogody ja tez oczywiscie pa pa calusy wielkie

hejka
ja tylko na chwilke
dziekuje za zyczenia milego pobytu - jest cudnie
Zielono naokolo jak to w Ladku Zdroju
piekna pogoda - wczoraj bylismy w Polanicy, Dusznikach, Kudowie i w lesie na gorskiej wodzie
kazdy dzien napiety he he he jak wroce to sie wyspie;)
Simone zachwycony - dogaduje sie na migi ze wszystkimi
usmiac sie mozna hi hi hi
pojechali z tata na masaz ;)

pozdrawiam Was najmocniej
buziaki z pieknej Polski

EVOSKA- jak fajnie ze sie odezwalas tak myslalam o tobie, superowo ze wszystko pieknie i pogoda dopisuje, zycze ci milego wypoczynku i pozdrawiam ps a jak znioslas podroz odczuwalas cos niepokojacego czy bylo wszystko w jak najlepszym pozadku, jeszcze raz pozdrawiam pa

hej dziewczynki!!!
witamy po krociutkiej przerwie :) nie odzywalam sie przez jakis czas bo wiadomo, pogoda ladna to i przed komputerem sie za bardzo siedziec nie chce, a ze lasek mamy pod nosem to czesto zesmy tam spedzaly czas w bardziej gorace dni (w przyjemnym cieniu) a w chlodniejsze dni u siebie w ogrodku- obydwie uwielbiamy przebywac na swiezym powietrzu!! no a poza tym u nas wszystko w porzadku, Maia rosnie zdrowo, coraz to wiecej sztuczek wymysla, bawi sie ladnie i to czym popadnie! najfajniejsze sa przedmioty domowego uzytku!! byle je mozna jakos do buzi wepchac ;) ;) ja ciagle karmie piersia, a z nowych pokarmow daje Mai tylko jabluszko(mmniam!), jabluszko z jagoda (jeszce wieksze mniam!!) i marcheweczke (tez wcinamy az sie uszy trzesa!! ;))
no a teraz jestesmy wlasnie na etapie wyciagania walizek, bo juz w srode lecimy do Polski!! i to na 2 miesiace!! (takze spakowac sie bedzie sztuka :mad:). bedziemy u mojej mamusi, no i troche u tesciow, oni maja domek letniskowy na Kaszubach nad jeziorkiem, wiec tam tez mamy byc tydzien lub dwa. nudzic nam sie na pewno nie bedzie!kolezanek tyle do odwiedzenia- w koncu bedzie czas odnowic stare dobre znajomosci! tylko za tatusiem pewnie zatesknimy- aon dolacza do nas po miesiacu i tez ma zostac na miesiac! oby pogoda dopisala na wybrzezu, to bedzie git!
postaram sie jeszce wpasc tu dzisiaj moze pod wieczor zeby popisac troche do was dziewczynki, a na razie zmykam bo Maia wlasnie wstala, wiec bedziemy szykowac sie do wyjscia!!
pozdrowionka i zyczymy udanej niedzielki!! :) :)

IZUSIA tylko sie cieszyc,ze Oskarek to spokojne dziecko
MAGDA przeczytalm twoj post i faktycznie nasze corcie podobne zachowania maja,mam nadziej,ze nasza w koncu do wozka sie przywyczai,bo nie chce ja caly czas nosic w nosidelu,bo moze to nie byc bardzo zdrowe na jej kregoslup.
EVOSKA swietnie,ze tak milo spedzasz czas,CIESZ SIE KAZDYM MOMENTEM ;D
MALVINA jak ci fajnie na tyle do Polski jedziesz.Maja widze juz samkolyki jej i rosnie zdrowo,juz niedlugo pol roczku bedzie miala,ale czas ucieka co???!!!!SLODKA LALUNIA ;)
MAJA no ja tez mam nadziej,ze malenstwo bedzie coraz mniej plakac,choc nie chce zapeszac ostanio podaje jej herbatki z hippo i chyba pomagaja,A jak w parcy sobie radzisz???pewnie coraz ciezej co??!!!!

A MY WCZORAJ BYLISMY W MILYM PARKU,RODZINNY SPACER,CUDNIE BYLO POSIEDZIEC NA SWIERZYM POWIETRZY,MALA POTEM SPALA 4H.ZALANCZAM FOTKE.OGOLNIE JEST CORAZ FAJNIEJ,CHOC NATALKA BUDZI SIE DZIENNIE O 5 LUB 6 RANO I NIE SPI PO DWIEGODZINY,ALE NIE PRZESZKADZA MI TO,POGADAM SOBIE DO NIEJ,POBAWIE SIE,A OAN TROCHE SIE USMIECHNIE,POROZGLADA I JEST FAJNIE.CORAZ CZESCIEJ PATRZY NA OTACZAJACY JA SWIAT,PRZY TYM FAJNIE MARSZCZY CZOLO,DOKLADNIE TAK JAK TATUS,HI,HI,HI.OK UCIEKAM SIE POLOZYC NA CHWILKE,MALA SPI WIEC I JA WYPOCZNE,BO PEWNIE ZARAZ TRZEBA BEDZIE NAKARPIC SZKRABA ;D
MILEJ NIEDZIELI ZYCZE
BUZIAK DLA WAS SLE I POZDRAWIAM MAMUSKI ORAZ DZIECIAKI
TO NASZ RODZINKA ;D
rodzinka11rs.jpg

A TO CUDNE OCZKA MOJEJ CORCI ;D
oczka18ey.jpg

I JESZCZE JEDNO SMIEJACEJ KROLEWNY ;D
smiejacakrolewna11jo.jpg

Maxin - no super z was rodzinka!! a Natalka sliczna perelka i jak juz urosla!!przykro mi ze plakusia, wiem ze ci ciezko to zniesc no bo najgorsze jak dziecku chcialo by sie pomoc a nie wiadomo o co chodzi. moja Niunia tez plakala ale to byly wzdecia wiec bylo wiadomo jak jej mozna pomoc...a moi znajomi, ktorzy maja 2-miesiecznego synka tez wlasnie ostatnie pare tygodni przezywali horror bo maly im plakal non stop, a oni stwierdzili ze pewnie ma taki charakterek i go zostawiali placzacego, byli juz bezsilni... mi to jednak nie dawalo spokoju bo szkoda mi bylo maluszka i uwazam ze takie maluchy nie placza bo lubia, ze musi byc jakas przyczyna. no i okazalo sie ze maly ma za krotkie wedzidelko (to pod jezyczkiem) i ze ma trudnosci z ssaniem i po prostu sie nie najadal. odkod zaczeli go dokarmiac butla jest o wiele spokojniejszy.nie sugeruje ci ze twoja Natalka tez placze z glodu ale moze cos ja boli, moze idzcie do lekarza , niech ja zbada przynajmniej sie uspokoisz ze jest zdrowa. a jeszce jak moja Maia plakala, to taki jeden lekarz pediatra z Polski poradzil nam zbadac mocz, zeby wykluczyc zapalenie drog moczowych, bo wtedy dzieci tez placza jak siusiaja to ich boli...oczywiscie  mam nadzieje ze u Ciebie jednak nic z tych rzeczy ze Natalka sie uspokoi i juz bedzie wszystko dobrze czego Wam moje kochane zycze!!
evoska- pozdrawiam Ciebie na urlopie!! fajnie ze trafilas na ladna pogode!!! uzywaj ile wlezie!! no a ze Simonowi sie podoba to bylo chyba do przewidzenia no bo piekny kraj mamy przeciez!! :) :) :) a i ludzie goscinni i zyczliwi szczegolnie dla tych zza granicy no nie?? ;)
magda- mam nadzieje ze Twoja Olivcia juz lepiej i ze zebiska juz jej sie wyrznely i nie nekaja wiecej malenstwa :) . ze tez to musi byc takie bolesne, biedactwa...ja tez z moja malenka spimy razem i musze przyznac ze sprawia mi to wiele przyjemnosci jak budzi mnie rano swoim gaworzeniem :) a potem bawi sie sama , kiedy ja sobie obok jeszcze drzemie ;). no a przede wszystkim jest to wygodne dla mnie bo nie musze w nocy wstawac zeby ja nakarmic, czesto nawet na lezaco pol-spiaca ja karmie a ona tez sie nawet nie wybudza tylko przez sen pociumka i dalej spi zadowolona! :) oczywiscie mam nadzieje ze wyeosnie z tego spania w naszym lozku, choc mysle ze dopoki karmie piersia to na razie niech spi z nami
izusiu- Oskarek jest super chlopczyk, slodzienki maluszek!! i wiesz ze nawet widac po nim ze grzeczny :) fajnie ze duzo nie placze a z tym nocnym wstawaniem to ja tez tak m ialam co 2  a nawet poltorej godziny wstawalam pierwsze 3 m-ce! jesli chodzi o child tax credit- to ja wzielam forme z e swojego lokalnego Inland Revenue i wypelnilam i wyslalm i dostalam odpowiedz chyba po miesiacu i od maja pieniazki juz wplywaja - 87 funtow miesiecznie takze nie tak zle :)
maju33- a jak ty sie czujesz?? jak brzuszek ?? podrosl juz? kiedy planujesz isc na maciezynski?
ivonko! - Julcia jak zwykle piekna ksiezniczka!! no ona naprawde jest przeurocza!!! taka dziewczeca, piekniusia!!! :) no i jak idzie pozbywanie sie pampersa??? :)
bata- mam nadzieje ze u Ciebie wszystko dobrze i fasoleczka rosnie duza a mamusia czuje sie juz lepiej! no i ze Tomeczek duzo nie rozrabia i pozwala mamusi odpoczywac :)

goraco pozdrawiam reszte mamusiek i ich pociechy: Are i Marcelusia,  Anye i Josha, Leedsanke i Sebusia, Martuske i Aleczka,Tamarunie i Hafsinke, Lwice i Oliwierka - dajcie znac co u WAS???? mam nadzieje ze nikogo nie pominelam, ajesli tak to wybaczcie! buziaczki!

reklama
Do góry