Izusia dzieki,ze pytasz u nas ok,mala rosnie jak na drozdzach nie moge uwierzyc,ze ma juz 4tyg ;D dziekuje ze mile slowa na nasz temat ;D w nocy jak na razie spi,budzi sie na jedzonko przewijanie i przy cycu na lezaco zasypia,bo jak ja karmie na rekach,przez te upaly klei sie do mojej reki i jak ja klade to sie budzi,wiec wpadalm na sposob i karmie ja na lezaco.Czasami budzi sie co 4h,a czasmi co 2h,w ciagu dnia badzo mal spi,moze nawet i 5h nie spac,troche sie porozglada,potem placze,usnie moze na 5-10min na rekach,ale jak jak odkaldam to sie budzi i jest placz,przytulac sie uwielbia i juz taka mala a robi z nami co chce,w lozeczku nie chce spac,ale musze powoli ja przyzwyczaja,tylko jak na razie jest moj tato i on spi u malej w pokoju bo tam tylko wchodzi pojedynczy materac.Ale ogolnie jest cudowan,zaczyna sie usmiechac i tak slotko to wyglada,obserwoje nasze twarze,wodzi wzrokiem jak przesuwam glowe,w piatek ide ja zwarzyc wiec zonacze ile przybrala,ale widze ze rosnie.
Co do paszportu to najpierw Izsuai musisz zarejestrowac dziecko tutaj,potem dostaniesz akt urodzenia,ktory trzeba w kraju przetlumaczyc,zarejestrowac malca w Urzedzie,gdzie wydadza Polski akt urodzenia i znim dopiero tutaj do konstulatu.Anya pisala:
Gdy bede w Polsce musze zarejestrowac Josha w Urzedzie Stanu ...
... jego akt urodzenia u tlumacza przysieglego i wtedy starac sie o ...
... kobiety sa tak glupie, ze same nie wiedza czego chca i o czym mowia i nie wiem ...
... dokumenty od Was zechca, dlatego wezcie najlepiej wszystko. ...
... , ze jedna kobieta musiala przyniesc jakies rachunki, aby potwierdzic miejsce ...
... zamieszkania. Ja tego nie mialam i nikt mi ...
... dwa- takze skrocony akt urodzenia), paszport (wzielam takze Grahama, gdyz nie byl ze ...
... ), list od Grahama ze zgoda na polski paszport- wlasnorecznosc jego podpisu ...
... przez adwokata (lub notariusza)- to tylko w wypadku, gdy partner nie ...
... byc z wami w konsulacie. Poza tym wzielam National Insurance Number ( ...
... moj jak i tatusia), 3 zdjecia dziecka zrobione ...
... profilu z odslonietym lewym uchem. Poza tym na miejscu juz wypelnilam dwa ...
... (wpisac trzeba tam dane osoby dla ktorej jest paszport, m.in jego wzrost ...
... dnia na dzien i dzis moze miec 55cm, a za tydzien to sie zmieni), wypelnialam ...
... . Jezeli chodzi o numer ewidencyjny dla dziecka to formularz o nadanie numeru ...
... dostepny w konsulacie i mozecie to zalatwic poprzez konsulat. Ogolnie to ...
... paszportu 10-letniego to troche zachodu, jesli ...
... sie za granica i wtedy zalatwia sie wszystko ...
... konsulat- dlatego zajmuje to tyle czasu. Wiekszosc ...
... najpierw paszport tymczasowy (wydawany na rok), a wtedy w ...
... majac wszystkie potrzebne dokumenty zalatwic juz ten wlasciwy. Musicie miec ...
... nie mozna placic karta ani czekami. Poza tym za oplata dodatkowych £4 paszport
A synus wyglada uroczo i faktycznie jak podrosl,zycze udanego spacerku.Zyrafki popularne sa,ja tez mam posciel w kremowe zytarfki,hi,hi,hi,ciekawa co jeszcze podobnego mamy,oj te strzelce,podobne gusta mamy
Evoska tobie rowniez dziekuje za mile kaplementy

Jeszcze 4dni i bedziesz odpoczywac w kraju ,super,oby pogoda ci dopisla.Odocznij sobie nalezy ci sie.JAK W OGOLE SAMOPOCZUCIE???
ALE CISZA U NAS NA FORUM,mamuski gdzie jstescie?????????
CIEKAWA JAK TAM BETA????Mam nadziej kochana,ze lepeij sie czujesz i fasolka rowniez,myslami jestem z Wami???Mam do kiedy zostaje???
Ok uciekam posprzatac w domku,a potem na spacer ;D
BUZIAKI
PA