reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

ty to masz zlote dziecko wiesz Izusia ;D ;D ;D
a herbatke podaje hippa z kopru wloskiego,mam zapas z kraju,ale mysle,ze w polskim sklepie dostane ja rowniez,bo mamy koncowke.
nie ma jak przyzwyczajac do rutuny,dzieci to uwilebiaja,wiedza co je czeka ;)
dobranoc

reklama
alescie nastukaly duzo!!!!!

dzis bylysmy na szczepieniu, jej znow malenka plakala, az szkoda mi jej bylo, malo sama sie nie poryczalam! ale juz spi i moze juz zapomniala o bolu, mam nadzieje, mamcia przyjechala, wspominamy dziadka i wo ogole sobie rozmawiamy:)

Maggus a jak ty zrobilas to jabluszko?dusilas z sokiem czy po prostu starkwalas na metalwoej tarce????????
no i pyt do doswiadczonych mamusiek i nie tylko: jak mam nauczyc Hafse pic cokolwiek innego niz tylko piers? ona nie chce butelki, lyzeczki!nic!

no to koncze bo chce sie spaaaaac. ech...

Maxin-dzieki za info, a powiedz mi jeszcze jedno, czy ty dosladzasz te herbatke?
I wogole to musze kupic malemu parasol do wozia ale sie zastanawiam czy ma znaczenie kolor, w sensie ze czy czarny nie bedzie przyciagal za duzo slonca, albo czy czerwony bedzie lepszy?Moze wy cos mi poradzicie?
Milego weekendu!
sciskam was!
pa

Izusia ja nie dosladzam herbatek,mala lubi takie jakie sa ;D A co do parasola ja mam czarny i jest ok ;)

Tamarunia ja zawsze gotowalam jabluszka i potem widelcem je robijalam na papke ;) A co do picia laski na Majowkach podaja ze szczykawki picie,dziwny sposbu ale dziala na maluch ktore nie chca butelki ;)

papa

maxin-sliczne te nowe zdjecia,twoja mala jest bardzo pomyslowa jesli chodzi o sposob gryzienia swoich lapek wyglada to naprawde super
evoska-ty to zabawna dziewczyna jestes, zawsze rozbawisz i humor odrazu lepszy-dzieki
maggusia-widac na zdjeciach ze jabluszko smakowalo,sliczny malec
izusia-jesli chodzi o parasol to raczej niema znaczenia jaki kolor
tamarunia-fajnie ze masz przy sobie mamae i jest z kim pogadac ja narazie codziennie dzwonie i moja mama sie smieje ze juz czasami niewiemy o czym rozmawiac
dobrze ze juz po szczepieniu ja pamietam ze przezywalam kazde szczepienie patryka i zawsze chcialo mi sie plakac jak on plakal

nie moge sie juz doczekac jutra i zakupow dzidziulkowych trzymajcie kciuki zeby sie udaly

sciskam wszystkie mamusie ktorych nie wymienilam

Witam Mamusie!
Dzis Brian jet taki marudny ze nie mam prawie chwili wytchnienia obudzil sie z calym zaropialym oczkiem az nie mogl go otworzyc premywam rumiankiem zobaczymy czy ustanie??????

Tamarunia kupilam jabluszko w sklepie takie slodziutkie i starlam na tarku niewielka ilosc na poczatek.Bylam tez w aptece rozgladnac sie za takimi papkami w sloiczku ale stwierdzilam ze to dlugo nie polezy a narazie Malenstwu nie bede mogla dac calego sloiczka bo dopiero zaczol to jesc wiec stwierdzilam ze lepiej swieze zetrzec poniewaz zdrowsze.Pewnie kiedys przyzwyczaje sie do takich gotowych.

Dorcia o jejciu zakupy to takie ekscytujace prawda?
Przypomnialo mi sie wlasnie jak kupowalismy wszytsko dla Briana nie moglam sie na to pozniejniej napatrzec.Wyobrazalam sobie Nasza Kruszynke.Teraz jak chodzimy na sklepy i kupujemy cos Brianowi to sprawia mi to taka ogromna radosc jeszcze wieksza niz mialabym sobie cos kupic.
Trzymam kciuki za zakupy napewno beda udane ;)

Dziewczyny ja podaje malemu herbatke rumianek lub koperek i daje jedna lyzeczke plaska na cala butelke.

P.S.Wysylam nasze zdjecia.Pozdrawiamy i slemy duze ciumaski.

Maggusia pisze:
Pandorka witaj:) zycze rowniez powodzenia ty mieszkasz w U.K????????to dlaczego nie siedzisz na forum rodzinki za granicy Mamy z U.K????????
Nocka masz racje lekarze tu sa dziwni i wogole oni maja jakas inna technike tego wszytskiego bo ginekologow tu raczej nie ma mieszkam wlasnie w U.K i wiem jak to jest nawet tu rodzilam wiec troche przeszlam swoje.

hop i juz jestem ale tak na prawde to siedze na watku "staraczek" ;)

Hej Babeczki!Uf, gorac nadal straszny ale to dobrze, wole upal niz deszcz:)U nas ok choc dzis rano Oskarus tak plakal, nie wiedzielismy juz co robic, noszenie, lulanie, kolysanie, jedzonko, nic nie pomagalo.Dalam mu wiec pierwszy raz herbatke z kopru i chyba pomoglo bo usnal.Tak wiec przypuszczam ze bolal go brzusio.Teraz jest juz ok, spi sobie slodko caly dzien, bylismy na zakupkach i maly tez cale dwie godziny smacznie spal.Chyba zmeczyl go ten placz.Ale mowie wam tak plakal ze ja sie razem z nim rozplakalam bo tak mi go bylo szkoda, juz prawie glos stracil tak sie darl, wszyscy sasiedzi go slyszeli.No ale na szczescie jest juz dobrze.Od jutra zaczynam powoli przygotowywac rzeczy bo w piatek juz wyjezdzamy:)Nie moge sie doczekac, za tydzien o tej porze bedziemy juz w Polsce, mad morzem.Chyba musze kupic jakas chuste na biodra bo tak w samym stroju kapielowym to nie bardzo, jeszcze z 5 kilo mi zostalo ale wygladam przynajmniej dla mnie stanowczo za grubo.Jeszcze zle sie czuje w swojej skorze,mam nadzieje ze w koncu kiedys wroce do swojej wagi.
Maggusia-Brianek jest taki cudny i wogole pieknie wygladacie razem:)
Dorcia-zakupy dla dzidziusia to super sprawa, ja uwielbialam lazic, ogladac i kupowac takie malenkie rzeczy.No i nadal lubie i tak jak Maggusia pisze wole kupic cos malemu niz sobie.Oj jak nasze dzieciaczki potrafia zawrocic nam w glowach:)
Nio to zmykam bo pogoda sprzyja spacerkom:)

Maggusia u nas tez caly czas ropieje oczko od urodzenia a lekarz powiedzial mi ze tak moze byc do 6-go miesiaca zycvia i nic nie przepisal :(
a co do stalych por kapieli i spania to ja przyzwyczailam moja Zuzie juz od 2-go miesiaca i tak ok 20.30 jest kapanko , potem jedzonko no i potem ok 21 godz juz zasypia. i tez udalo mi sie przyzwyczaic ja do samodzielnego zasypiania ;)

reklama
aaa i jeszcze zapomnialam
ja tez przemywalam rumiankiem oczko ale od 2 dni na zewnetrznym kaciku oka pojawilo sie podraznienie i mysle ze to wlasnie od rumianku ( bo czytalam pare postow na BB ze rumianek podraznia i wysusza) i zaczynam przemywac przegotowana woda i sprawdze czy to wlasnie jest od rumiankyu

Do góry