reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

współczuję takiej przychodni :no:

Wsadzasz swojego malucha do chusty :szok: Ja bym się bała :sorry: A to nie za wcześnie?? Mi rehabilitant ogólnie odradził wszelkie takie rozwiązania, no ale moja niunia z napięciem mięśniowym więc może dla tego :tak:
zapewne dlatego, bo ogólnie to ortopedzi bardzo polecają, zwłaszcza na stawy.
Ja tez motam, ale na razie kiepsko mi idzie i wkładam tylko na chwilkę, bo nadal kiepsko przy główce się układa i nie najlepiej trzyma.

reklama
Wszystkiego dobrego dla Michałka z okazji skończenia 1 miesiąca życia! :-D (właśnie zauważyłam suwaczek :-p).

A my byliśmy w przychodni i moje 8-miesięczne szczęście waży już 10,610 kg i ma ponoć 74 cm wzrostu.

Do tego wyskoczyły małemu czerwone krostki w miejscu gdzie pieluszka dotyka ciała i nie wiem czy to potówki, czy uczulenie?? I co z tym robić??
próbowalas zmienic pieluszki? w sensie kupic innej firmy.. czy moze przeszło? :-)
Co myślicie na temat uspakajania dziecka smoczkiem?
ja bardzo powazam smoczek. niestety moja mala nie nauczyla sie smoczka ssać :shocked2: nie umie go złapac, luzno jej lata w buzi i wypada. Ale moi starsi ssali chetnie i łatwo później rzucili ten nałóg :tak:
A co myślicie o podwójnym pieluchowaniu? Dziś była u mnie położna i ona uważa, że powinno sie to robić profilaktycznie! Ja nie mam zdania póki co!
ja mam inne zdanie niz ta położna :tak:
Nie chce podwazac zdania Twojego pediatry, ale ma podejscie rodem z lat 80.
Teraz nie faszeruje sie malucha "na wszelki wypadek" D3 bo jej nadmiar przynosi wiecej szkod niz pozytku. Powinno sie zrobic badania krwi i moczu i sprawdzic stos. wapnia do kreatyniny. .
to nie jest podejsci pojedynczego pediatry, tylko 99,9% służby zdrowia... nikt nie robi takich badan, bo nie ma na to kasy. Jeszcze wiecej szkody przynoszą antybiotyki dawane na slepo, bez wymazów i antybiogramów, i tez nikt sie tym nie przejmuje...
moim zdaniem popyt na witaminę K jest sztucznie napędzany przez koncerny farmaceutyczne, tak samo jak popyt na szczepionki przeciw swinskiej grypie i szczepionki w ogóle :confused2:

A poza tym dzis jak wyszlismy rano z domu całą gromadą i okazało się, że muszę jeszcze oskrobac szyby w samochodzie, to już do końca ręce mi opadły... nie cierpie zimy :confused2:
i rzadko ostatnio bywam na bb, bo uczę się hiszpańskiego - mam zaległości z całej ciąży :sorry:

Wszystkiego dobrego dla Michałka z okazji skończenia 1 miesiąca życia! :-D (właśnie zauważyłam suwaczek :-p).

A my byliśmy w przychodni i moje 8-miesięczne szczęście waży już 10,610 kg i ma ponoć 74 cm wzrostu.
Dziękujemy bardzo :-)
my się wczoraj wążyliśmy i mamy już 4680g

IzaBK a na spacerek dasz się kiedyś wyciągnąć?

Ja dziś mam wizytację księdza, zawsze jakoś od naszego bloku zaczynają.

Smoczek i ja próbowałam, z pierwszym poszło bez problemu i przyzwyczajenie i odzwyczajenie a Ignaś pluje nim, nie chce załapać, a ostatnio próbuje sobie smoczek z piersi zrobić.

IzaBK a na spacerek dasz się kiedyś wyciągnąć?

Ja dziś mam wizytację księdza, zawsze jakoś od naszego bloku zaczynają.

Smoczek i ja próbowałam, z pierwszym poszło bez problemu i przyzwyczajenie i odzwyczajenie a Ignaś pluje nim, nie chce załapać, a ostatnio próbuje sobie smoczek z piersi zrobić.

spryciarz mały z Ignasia :-DTy to masz sie z tymi synkami :-DJak Ignacy będzie taki żwawy jak Krystian, to nieźle będziesz miała :-D
jutro jedziemy do pracy, więc ze spacerku nici :confused2: ae fajnie było Cię przynajmniej w sklepie spotkać :-D

Malina mam chustę wiązaną elastyczną. Też to moje początki i czasem Olaf źle mi się układa, ale generalnie bardzo spokojny w niej jest i blisko serduszka. Przy okazji super się odgazowuje :)))
Kurcze z tymi witaminmi już sama nie wiem. Olaf ma małe ciemiączko 0,5x0,5 a w przeciwwskazaniach do stosowania D3 jest właśnie małe ciemiączko!
Smoczka jeszcze nie kupiłam, ale kupię avent.
Podwójnie pieluchowac jednak nie będę, wystarczy ta pozycja na żabkę w chuście i kładzenie małego na brzuszku! Dzięki dziewczyny za info!

IzaBK bardzo miło było :-D, a co do Krystiana to on od początku taki był, można by rzec, że od życia płodowego, bo go w 12tc radiolog zmierzyć na USG nie mogła i powiedziała, że jeszcze tak szalejącego dziecka to nie widziała :cool2:.

A Iguś na razie to przeciwieństwo brata, prawdziwa ostoja spokoju. Tylko mamusiny się robi. Jak poszłam na andrzejki do starszego to nie zasnął mężowi, bo mamy nie było. A mi od razu zasnął :eek:. Ale on nawet nie płacze za bardzo tylko marudzi no i kontaktowy jest, śmieje się do nas, obserwuje wszystko bacznie, Krystian taki nie był, ale był bardzo wysportowany, na 2 miesiące to już mi się kręcił dookoła- z pleców na brzuch i z brzucha na plecy a Igi nieznosi leżeć na brzuchu, głowę dźwiga ładnie, ale przekręcanie to na razie na boki.

Krystian to jest diabeł tasmański :cool::sorry:. Szczególnie po przedszkolu, bo w przedszkolu jest grzeczny to potem musi odreagować :sorry:.

A powiedz, czy te gofry próbowałaś, bo mój m. zamówił za punkty payback gofrownicę, pewnie za kilka dni przyjdzie i też będę próbowała i ciekawa jestem czy ten przepis jest dobry.

Ostatnia edycja:
dzień dobry :cool2:

My ostatnio coś z Izą mamy skłonność do wpadania na siebie przypadkiem :-D.
Ale dziś dobrze, że dosłownie na siebie nie wpadłyśmy, choć zdziwiłam się, czemu samochód się przede mną zatrzymuję, w tym miejscu zawsze trzeba czekać aż wszystkie przejadą. Pierwszy raz mnie ktoś przepuścił :-D:-D:-D.

Ignacy śpi. Złotko malutkie.
Starszak ma dziś imieniny. Obchodzicie imieniny dzieciaczków?
My tak staramy się jakoś skromnie ten fakt, moi rodzice zawsze obchodzili nasze imieniny i to było bardzo miłe.
Na urodziny to wiadomo i rodzina pamięta a imieniny są od początku takie bardziej kameralne ;-) i tylko nasze.

Ja się zastanawiałam nad tą chustą ale w sumie Ignacy skończył już 2 miesiące i nadal głównie śpi. Za to polubił ostatnio bujaczek, który dostaliśmy od m. kolegów z pracy. Staramy się troszkę go pobujać od czasu do czasu skoro mu się podoba. Pamiętam, że z Krystianem w ciąży dużo leżałam i potem neurolog zaleciła bujanie, bo to chyba błędnik się nie rozwija prawidłowo jak dziecko nie jest kołysane w ciąży (chodzeniem mamusi). Z Igim leżałam tylko 2 miesiące i to w II trymestrze, potem już normalnie chodziłam.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Waszawianki.
Jestem nowa na Waszym wątku, dlatego liczę, że mnie nie wyrzucicie i miło przyjmiecie:sorry:
Szukam mamuś z Warszawy, co by nawiązać kontakt, zaprzyjaźnić się i może kiedyś umówić na jakąś kawkę? :sorry:
Ja mieszkam w Wawie dopiero 5ty miesiąc. Pochodzę z Tomaszowa Mazowieckiego, a do stolicy przywiodła mnie praca partnera. Mam niespełna 7 miesięcznego synka Tomusia.
Mieszkam na Woli, więc jeśli są jakieś mamusie z moich stron, to bardzo mi miło :-)
Mam nadzieję, że się zaprzyjaźnimy.
Przepraszam, że wstrzeliłam się w rozmowę.
Pozdrawiam

Do góry