reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Wołomina

Brejka, ale fajnie!:-)J a mam zamiar zaliczyć Zegrze jeszcze przed porodem-na jakiś weekend pojechałabym sobie:) Ale jeszcze 3 tygodnie sie pomecze i poleżakuje glownie, a potem hulaj dusza, piekla nie ma;-)

Moja mama twierdzi podobnie w kwestii lozeczka...w koncu bedzie tam spalo dziecko a nie Pudzianowski!
A monitor oddechu to pewnie kupie, tak czy siak, dla spokoju wlasnej glowy. Boje sie pomyslec, co to bedzie po narodzinach, jak ja w ciazy mam takie napady paniki:szok:

Brejeczko, a powiedz ile masz pieluch tetrowych i co zabierasz do szpitala (mam na mysli ilosci)?

No i juz zaczynam sie martwic o Duralex...czyzby dzidzia sie pospieszyla za bardzo...oby nie!

reklama
Witam dziewczynki!
Tylko w nocy mam chwilke by zajrzeć. Dzis moja starsza córcia pojechała z dziadkami nad morze na tydzień więc troszkę odsapnę i nabiorę może werwy ;-)!
Jak waze maluszki...mam nadzieje że wszystko u was dobrze!

Sylwusia, bardzo dziekuje za info o dr Lipie-slyszalam duzo dobrych rzeczy na jego temat! To on Ci prowadzil ciaze?
Mieszkasz w Duczkach, czyli my to naprawde już prawie jak bliskie sasiadki.:-) Kto Ci odbieral porod?

Już kiedys pytałam na forum o dobrego pediatre w Wolominie i starałam się wyszukac w necie jakas fajna przychodnie, gdzie mogłabym się zapisac. Czy ktoras z Was jest zapisana na Prądzyńskiego? Wolalabym zapisac sie do sprawdzonej, a nie bazowac na necie...z gory dzieki i przepraszam, jesli juz byla o tym mowa, a ja zapomnialam! Brejka, chyba Ty cos pisalas...
To fakt , mieszkamy tuż, tuż..:tak:!
Ten poród odbierał dr Lipa ( mój prowadzący ) i jestem z tego bardzo zadowolona - byłam spokojniejsza , bo chodzę do niego już 5 lat. Ale poprawdzie to położna odwala całą robotkę - a one są w szpitalu rewelacyjne!
Jeśłi chodzi o przychodnie to już pisałyśmy ale... mój mąż chodził na prądzyńskiego i się przeniósł...jakoś usług pożal się Boże.
My chodzimy na Kościelną do nowej przychodni, warunki bardzo dobre i obecnie 2 panie doktor od maluszków są ok - jedna dr Sidor dla mnie rewelacyjna z bardzo fajnym podejściem do dzidziolów! Chyba jednak nie ma idealnych przychodni bo zawsze może być coś...

Sylwusia fajnie że się odezwałaś :) Wiesz mam do Ciebie pytanie, Twoje dzieciaczki tzn starsza chodzi gdzieś do przedszkola ? Co będziesz robiła po macierzyńskim ? idziesz na wychowawczy czy wracasz do pracy ? Ja mam zamiar wrócić do pracy i tak się zaczynam orientować troszkę w żłobkach :) Szkoda mi małej będzie zostawić no ale siłą wyższa :(
Starsza chodziła do Czerwonego Kapturka na ul Fieldorfa ale od tego wrezśnia idzie do Baśniowej Krainy na Orwida ( integracyjne z grupą maluszków od 2 lat )
HYm ja mam zamiar posiedzieć do końca roku w domu.... zaraz zacznę urlop wypoczynkowy a potem krótki wychowawczy.... ale wyjdzie w praniu...ze starszą siedziałam 1,5 roku- udało się jakos pogodzić!
Dobranoc !

Pasek ja już Duralex kiedyś pisałam co spakowałam, trzy pieluszki tetrowe, dwie flanelowe, i po trzy : body na długi rękaw, body na krótki rękaw ( roz 56 i 62 ), pajacyki (56,62) śpiochy ( 56,62), kaftaniki (56,62 ), kocyk, czapeczki, łapki, skarpetki. Chusteczki nawilżane, pampersy, krem do buzi i ciała, bepanthen, sól fizjologiczną i płatki kosmetyczne. I to chyba wszystko jak zabraknie czegoś to M dowiezie albo zabierze to co niepotrzebne :)

Sylwusia dziękuję za info, to ja muszę poszukać żlobka takiego od 6 miesięcy, ciekawe ile może kosztować. Gdzieś w internecie wyczytałam info że ok 700 zł ale nie wiem czy to nie są stare ceny :/ Oj to troszke odsapniesz bo z dwójką dzieciaczków to ciężko mimo wszystko jest. A dzieciaczek mój przynajmniej ma się dobrze:) Tylko coraz mniej się rusza ale to chyba dlatego że nie ma miejsca, już mogłaby się szykować na ten świat w końcu zaczął mi się 37 tydzień, ale już bliżej jak dalej :)

Hej!
Mała śpi , starsza juz nad morzem, małż ogląda mecz.... mam chwilkę.
Co do żłobka to u nas w Wołominie jest kilka prywatnych "ala"żłobków, ceny jak mówiła znajoma zbliżone do prywatnych przedszkoli. ALe to napewno będzie trudne zostawic takiego malca, ja w zeszłym roku jak moja starsza miała już 3 lata nie mogłam do końca poradzić sobie z rozstaniami w przedszkolu ( strasznie płakała i to 3 miesiące, czyli tyle ile chodziła).
Brejka nie zapomnij dla siebie podkładów na łóżko, bo to przez pierwszy dzień totalna rewelacja i nie musisz się prosić o zmiane tego z materiału który leży na łóżku!:tak:
Milego dnia !!

Hej dziewczyny!

Brejka dziekuje za przypomnienie o ubrankach, ten post o nich widocznie gdzies mi umknal...

Sylusia fajnie, ze mala pojechala nad morze-na pewno bedzie miala super frajde przy tak pieknej pogodzie!:-)

Co do przychodni, to mowicie, ze Marwit na Koscielnej...pewnie sie tam zapisze:-)
Sylusia a czy dr Sidor jest pediatra czy tylko lekarzem rodzinnym?

Wlasciwie to chcialabym wybrac przychodnie pod kontem wlasnie dobrego pediatry:-)
Milego wieczorku drogie mamusie!!!:-)

Jestem zadowolona z przychodni Marwit i z lekarzy, a to chyba ok. Dr Sidor zdaje mi się że jest lekarzem rodzinnym ale przyjmuje głównie dzieciaczki. To jest i tak , że trafiasz raz do jedej doktor raz do drugiej , no chyba że nie ma nic bardzo pilnego to wtedy celuje na dr Sidor. Świetna jest też dr Geniusz - Pękalska - to lekarz rodzinny, przyjmuje głównie dorosłych ale jak coś pilnego a nie ma pediatry to ona jest w zastępstwie.

O to ja właśnie do tej Geniusz Pękalskiej jestem zapisana tylko nie mogłam sobie przypomnieć ale nigdy u niej nie byłam :) Co do podkładów to mówisz ze lepiej wziąć, no ja chciałam a położna powiedziała że nie trzeba ze zmienią jak taka potrzeba no ale może jednak jedną paczkę sobie zakupię . Tych majtek poporodowych też nie wolno ale ja biorę ,położna powiedziała że nikt pod koszule nie zagląda tylko na obchód trzeba zdjąć.

Ja właśnie wróciłam z grilla, ale jestem obżarta brzuch mam dwa razy większy :D

Witam i ja,
Nie było mnie, bo pojechałam na Mazury... :) byłam ciekawa, czy przypadkiem już się któraś nie rozpakowała :)... ale jak widzę wszystkie jeszcze w dwupaku...

Uffff...Duralex my to juz od zmyslow odchodzilysmy:tak:
No to piknie, ze Mazurki udalo Ci sie przed porodem zaliczyc, no i temperatura byla przewspaniala!!! Ja to chcialabym chociaz Zegrze przed porodem zaliczyc!!:-)

Sylusia, Brejka, a nie bedziecie szukaly stricte pediatry...wiem, ze Ty Brejka masz znajomego pediatre, to u Ciebie problem z glowy, ale mi wszyscy radza, aby koniecznie byl specjalista pediatra dla noworodka, a nie lakarz rodzinny. Kurcze, no i nie wiem nadak co począć?

Dziewczynki przemilej niedzieli zycze i nie zapomnijcie zaglosowac...wlaczyl mi sie duch obywatelski i wszystkich upominam;-) Ja po socjologii jestem i wbijano nam na studiach do glow, ze nie isc glosowac, to największe przestepstwo:-)

reklama
No Duralex już myślałam że nie zaczekałaś na mnie i poszłaś rodzić :D Fajnie że pobyt się udał :) teraz prędko to żadna z nas na mazurki nie pojedzie :( A gdzie dokładnie byłaś? Ja kiedyś to dwa razy do roku jeździłam.

Pasek no my z M idziemy zagłosować mimo że nie ma na kogo ale się śmiejemy że ja zagłosuję na męża a on na mnie :). Ja będę do pediatry zapisywała ale do takiego jaki jest w tej przychodni. Ja mam dziś nalot moich rodziców i teściów a do tego koszmarnie boli mnie krzyż i chce mi się poleżeć tyłkiem do góry :/

Też życzę wszystkim miłej niedzieli :)

Do góry