reklama

Mamy ze Szkocji

Witam z kawusia:-) chyba z powodu tej pogody znow popadam w deprecje.. nic mi sie nie chce najchetniej spedzalabym czas w lozeczku.. no coz nie moge bo mala codziennie od 6.30 na nogach.. do tego mala przeziebiona i marudna.. jesli w przeciagu kilku nastepnych dni jej nie przejdzie to musze wybrac sie do lekarza.. najgorszy jest ten kaszel..
Basienkaa to przed porodem czlowiek ma tyle energii ze sprzata cale mieszkanie.. ja rowniez b.dobrze sie czulam w piatek wrocilam z pracy. Maz mowil zebym odpoczela polozyla sie spac a ja oczywiscie ze nie bo w nocy nie bede umiala usnac i co wzielam sie za sprzatanie.. wieczorkiem odszedl mi czop plodowy i zaczely sie skurcze.. urodzilam w sobote w poludnie.. bylam jakies 35godz na nogach.. bylam strasznie wykonczona.. odpoczywaj jak najwiecej.. zbieraj sily na porod:-)
Yas09 gratulacje dla corki. Ja za swoja tez musze sie wreszcie wziac bo juz wszystko rozumie a nawet jak ma kupe to przychodzi i mowi " mama mam duza kupe" :szok:
Anitha gratki dla synka :-)

reklama
doty86 zdrowka dla corci :tak: pogodaq faktycznie depresyjna :-(

w czwartek zaczynaja u mnie remont lazienki i kuchniu musze wszytsko powynosic al ebedzie balagan nie wiem jak poradze sobie bez kucheni i bez pralki przej jakies 3 tyg

Ostatnia edycja:
cytryna już pal licho z rodzajem porodu...teraz się martwię tym, że ja ciśnienie już miałam na granicy na pierwszym spotkaniu z midwife (może to wynik nowej sytuacji) ale teraz to już są takie wartości, że się dziwią, że ja chodzę normalnie...podejrzewają stan przedrzucawkowy. czytałam na necie czym to grozi maleństwu. a przez to, że u nich ostatnie usg jest w 20 tyg to nie wiem co tam z Małym-sama rozumiesz. tylko, że ja na prawdę oprócz tego skaczącego ciśnienie nie mam innych objawów...a nie chciałabym brać leków jeśli to ciśnienie mi się tylko sytuacyjnie podnosi...

wiutam i ja :)

pogoda okropna wyszlam do sklepu a pozniej odebrac dominika z przedszkola i tak zmarzlismy z patrykiem ze szok do tego co chwile kropi..

doty zdrowka dla corci :) ja tez nie moge sobie poradzic z kaszlem u chlopakow , nic nie pomaga a wiem ze jak pojde i powiem ze dziecko mam zdrowe tylko kaszle to mnie odesla do domu..

gwiazdeczka czemu az 3 tygodnie? tak dlugo beda wam robic? u nas jak robili to mielismy plan na kazdy dzien co robia i wsumie zajelo im to 7 dni przy czym pytali mnie po 2 dniach czy potrzebuje pralke - jesli tak to by mi ja podlonczyli a dzien pozniej wynoslili znowu :) ale ja akurat porobilam cale pranie na zas i nie potrzebowalam az tak pilnie pralki. balagan byl wiadomo ale codziennie zamiatali po sobie wiec ja tylko wsumie mylam podloge na przedpokoju zeby dzieci jakos chodzic mogly.. najwiekszy problem byl z brakiem kuchni ogolnie , wszystko w pokoju jedzenie z mikrofali albo zupki.. i mycie w lazience naczyn...

przerazona pamietam z innego forum ze dziewycznie wywolywali porod wczesniej z powodu nadcisnienia.. trzymam za was kciuki zeby wszystko bylo ok

gwiazdeczka troche mnie martwi ten bol glowy bo nie jestem w stanie nic zrobic - dzis to samo a najgorsze to boli mnie non stop i w nocy spac nie moglam wstawalam zarzyc paracetamol bo nie chce mieszac z czyms mocnym ale nie pomaga:-( dziwne bo 3lata temu nie pamietam zadnych boli,najgorsze ze mam tyle do zrobienia a nie jestem w stanie:-(
a moze to pogoda???????takie skoki temperatury-mam taka nadzieje..........

przerazona jesli zdiagnozuja stan przedrzucawkowy to na pewno bedziesz wczesniej rodzic... a ty sobie sama to cisnienie mierzysz tez, ze wiesz ze ci sie tylko czasem podnosi? tzn jak mierzysz w domu to jest ok, a jak u poloznej to wysokie?

właśnie położna mi powiedziała, że kobiety u których jest problem z ciśnieniem to właśnie trzeba monitorować żeby nie dopuścić do uszkodzeń mózgu itp (nie chciała mnie straszyć;p). no właśnie nie mam cały czas wysokiego ciśnienia bo nawet w szpitalu wczoraj jak przyjechałam to było 130/100 a po 1,5h spadło 126/80. sama w domu sobie nie mierzę i dlatego tak się zastanawiam czy to aby nie wynik tego, że ktoś mi mierzy...innych objawów nie mam...

Witam Was po dłuuugiej przerwie :-)

Nie ma szans, żebym was nadrobiła, ale wieczorkiem poczytam, co tam ostatnio naskrobałyście, żeby choć trochę być na bieżąco :tak:

U mnie nastąpiło troszkę zmian, ale większość jest po staremu ;-) Dalej wojuję z counsilem i czaruję, żeby mieć na czynsz :sorry2: Jeszcze nie wiem, jak wyczaruję na ten najbliższy :-(

Z rzeczy fajniejszych- moja dziumka już chodzi :-):-D Zaczęła miesiąc temu od kilku kroków, a od jakiegoś tygodnia pokonuje już znaczne odległości, choć dalej woli poruszać się na czterech :-D Poza tym w końcu rzuciłam palenie :happy2::-D- chyba tylko dlatego, że naprawdę mnie już na to nie stać ;-)
Odezwę się wieczorkiem jak już będę mniej więcej wiedzieć, co tam słychać u każdej z was
Pa

Witam sie wieczorkiem. Siedzenie przy Majce zyby zasnela mnie dobija bo ona nie ma zamiaru spac a ja chcialabym miec chwile dla siebie. Juztro czeka mnie ciezki dzien w pracy plus wroce pozniej niz zwykle ale dobrze ze to ostatni dzien w tym tyg. Pogoda nie nastraja pozytywnie

Kto chetny na kawke w piatek?

Ostatnia edycja:
reklama
anitha u mnie to ma trwac od4 do 6 tyg ale powiedzieli ze tak w 3 tyg sie wyrabiaja u mnie robia lazienke i kuchnie w tym samym czasie i naprawde jest duzo roboty bo musza wyburzyc kabort powiekszyk kuchnie jedna siane zamorowac itd .. no ja mam w tej 3 wolnej sypialni kuchnie i lazienka juz szykuje na jutro tez martwie sie tym ze bez gotowania tyle czasu najbardziej chodzi mi o malego ale co zrobic fajnie ze wyremontuja jescze nie zaczeli a ja juz mam wszedzie balagan

yas 09 mnie tak bolala glowa pierwsze 2 dni strasznie potem jak pisalam zaczelam brac tabletke na noc no i bylo lepiej a u ciebie moze tez i pogoda a moze cie rozklada jakas grypa oby nie moja droga ja dzis dolaczam do ciebie z tabletami bo 3 dzien @ ale ja wezme jak wroce z pracy na wieczor bo nie che sie tak w pracy czuc -poz\drowionka mam nadzieje ze ci przejdzie

vampiria nareszcie hehe witaj spowrotem gratulacjie dla malej a powiedz jak tasm mowi juz cos??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry