reklama

Mamy ze Szkocji

lullaby witam i gratuluję przyszłej mamie!!!! Fajnie że jest nas coraz więcej!!!

Dziewczyny ja jutro mam 12 godzin w pracy nie naróbcie mi zbyt dużych zaległości, z umiarem tu proszę ;-).

A we czwartek mam scan trzymajcie kciuki!!!

Czyli jednak muszę iść do GP po tę receptę. ok dzięki za odpowiedzi. Do czwartku popołudnia pewnie w tedy odpalę kompa! Już tęsknię!

tu link do wiadomości

http://www.tvn24.pl/fakty.html

o i link na radio, radiostacje od koloru do wyboru!!

http://www.radio.biz.pl/

Jak będziecie oglądać i słuchać to może...... tyle nie napiszecie :P.

Oki po edycji tekstu (GOSIEK), hiii, idę spać.

Dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Asiek nie wiem jak u ciebie w przychodni ale u mnie mozna zadzwonic rano i umowic sie na wizyte"emergency" tego samego dnia.Lekarz od skanu pewnie nie ma mozliwosci przepisania ci lekarstw.
Ja jakis czas temu pisalam Ewie jak bylo na moim skanie.
Jesli zorganizujecie kawke w pt to chetnie sie zalapie.
Dobranoc
Witam Nowa Przysla Mamuske:)

Witam z ranka. Malutki dzis troche lepiej ale ciagle katarek mu leci z noska wiec jezeli chodzi o piatek ( w tym tyg) to ja sie jeszcze nie pisze, musze poczekac az wszystkie symptomy przeziebienia mina.
Barnimek spal jak aniolek, pierwszy raz obudzil sie o 6 rano - a jest to normalna pora jego pobodki a co idzie z tym i mojej. Ale nienarzekam:-) jest dobrze bo w nocy spie od 9 do 6 rano czyli super!!!!

lullaby- witam , widzialam ze juz pisalas na szkocji wiec milo ze do nas wrocilas;-):tak: no o ile kojaze to jestes 6-sta osobka (mamusia) z Edi. :-D Jest nas coraz wiecej:-D

Hej witam w ten paskudny poranek, oj ta pogoda mnie dobija, nawet na spacer nie ma jak się wybrać choć i tak ledwo chodzę. Na dodatek mój Kuba w niedzielę zle się poczuł, gorączka i kaszel, wczoraj już było dobrze, rano wstałam, przyszykowałam mu wszystko do szkoły a on stan podgorączkowy więc znowu siedzimy razem w domu:-(:-(:-(.
Oj dziewczyny jestem tak strasznie spuchnięta że aż skóra na rękach i nogach mnie boli, oby to się już jak najszybciej skończyło. Wczoraj zabrałam się za odkurzanie, zrobiłam jeden pokój i nie umiałam ustać na nogach, normalnie myślałam, że mnie cos od środka rozerwie.
Asiek po receptę to do GP ewentualnie położną możesz poprosić ale ona i tak będzie musiała ją załatwić od GP
Rudzia to współczuję, ja z upławami też miałam problem i w pl dostałam globulki i maść i szybko przeszło, ale masz rację jedz i przebadaj się, zawsze to będziesz spokojniejsza. Mi ręce opadają do tych szkotów. Jak moja położna nie przejmowała się mną i moimi dolegliwościami praktycznie przez całą ciążę to teraz zaczęła, co prawda twierdzi że nie jestem spuchnięta i wyglądam bardzo dobrze to nie podoba jej się moje ciśnienie i te proteiny w moczu no i to że twierdzę że puchnę, to inni to olewają. Zobaczymy jak to będzie w poniedziałek bo mam powtórkę badań.
Ewa oni zawsze pytają czy chcesz te badania, ja powiedziałam że tak ale w końcu na nie nie poszłam. Super że wracasz do formy i nie jest powiedziane że w ostatnim trymestrze będziesz się zle czuła, owszem będzie Ci ciężej ale może być ok. Ja dopiero w połowie 8 miesiąca zaczęłam się zle czuć, nie licząc oczywiście wcześniejszej zgagi.
Emilia super że czujesz ruchy, wspaniałe uczucie dopóki fasolka nie zacznie na dobre szaleć, moja już mało co się rusza a jak już to niestety jest to bolesne, za mało miejsca już ma
Kravat ja odkąd Kuba się urodził a właściwie odkąd byłam z nim w ciąży to tylko raz miałam wakacje, tydzień nad Bałtykiem, w przyszłym roku raczej też nici z wakacji, co najwyżej posiedzę trochę w Polsce ale z dwójką dzieci to nie wakacje, no chyba że wygram w lotto i wybierzemy się gdzieś. Co do piesków to polecam cocer spaniela, ale podobno te czarne są łagodniejsze i co za tym idzie łatwiejsze do wychowania. ja akurat miałam złotego, kochana była. Obecnie mam labradora bo oboje z mężem chorowaliśmy na takiego psiaka i zawsze chcieliśmy mieć większego i teraz z własnego doswiadczenia powiem że jeśli ma być to pies domowy to lepsze są te mniejsze, duże jako domowe się nie sprawdzają, ja po mojej po jej 10 minutach w domu nie umiem pozbyć się sierści, jest wszędzie. Czytanie o charakterach psów, może i pomocne ale w przypadku mojego psa się nie sprawdziło. Labaradory są fajne pod warunkiem że je wytresujesz i potem tą tresurę podtrzymujesz. ja obecnie mam 9 szczeniaków w domu, uwielbiam je ale sprzątnia po nich i zajmowanie się nimi zaczyna mnie dobijać, nie mam na to siły. Ale dobrze nam idzie, już drugi dzień uczą się jeść z miski więc jeszcze 2 tyg i je oddajemy.
Jeśli chodzi o rowerek to myślę że pora roku nie jest tutaj przeszkodą.
Lullaby witam i gratulacje
Ale ja się zaczynam czuć samotna bo praktycznie wszystkie z Ed jesteście

Witam,
isabellL ja tez nie z Ediego ;)
Co do psiakow, to o charakterach sie naczytalam i nawet korespondowalam z hodowcami, ale nadal nie wiem :-p pierwszy nasz wybor to cocker, tylko koniecznie z rodowodem i suczka ;-) , no ale zobaczymy, bo znowuz mamy znajomych co choduja lhasa apso i czekaja az mala bedzie w ciazy. IsabellL rozumiem ze dopuszczaliscie swoja kobietke, czy tez przypadkowo ;], skad wzieliscie "partnera"?

Podloga w lazience zalozona, za tydzien zakladamy carpet na schody, choc w planie byly surowe i po pomalowaniu wygladaja cudownie, ale niestety odwiedzil nas sasiad, ze nie moze odpoczac, bo slyszy jak dzieci biegaja i radzi zalozyc carpet.... dla swietego spokoju ide na kompromis :-(

Jejku kobietki, czy Wy wszystkie jestescie w ciazy??? :-)
Piekna pogoda dzis, u Was tez tak?

Dzień dobry wszystkim:-) pogoda ble i fe...:dry:
lullaby- witamy:-)
Kurcze kolejna mama z Edynburga-aż zaczynam się czuć samotna w tym Glasgow:-( niby do Edynburga mam 20 minut pociągiem (wg mojej mamy, która tam na jakieś delegacje jeździła) ale z dzieckiem to i tak wyprawa prawie jak na drugi koniec kraju:-) Choć teraz jak Ala jest większa urządzamy coraz więcej i coraz dłuższe wyjścia....uch...do dziś pamiętam te pierwsze dwa miesiące po porodzie....czułam się jakby ktoś mnie w kajdany zakuł:no:
Kravat ja nie jestem w ciąży...to znaczy nie mam pewności ale chyba nie :p

Lullaby gratuluje i serdecznie witam na forum super że jesteś z Edinburgha to się pewnie spotkamy
Dziewczynki ja w tym tygodniu niestety odpadam pracuje od 12 do 3 i od 6 do zamkniecia poniewaz dwie osoby sie zwolnily od nas z pracy teraz sami wszystko ciągniemy masakra ja zapraszam w przyszłym tygodniu jak tylko będę miała rotę to ją podam i może uda się spotkać zazdroszcze Wam że możecie się spotkać wcześniej ja to zawsze mam pecha :-(
W przyszłym tygodniu za to zapraszam do siebie tak bardzo chciałabym Was poznać:-)

kravat to akurat był przypadek, przypałętały sięjakieś kundle które nam żyć nie dawały, przeskakiwały przez ogrodzenia sąsiadów, polamały nasze ogrodzenie, jeden nawet siedział tu ponad 2 dni aż w końcu właścielka się po niego pojawiła, ale na przyszłość partnera mam bo na mojej ulicy mają czarnego labradora. A skąd jesteś?
Pogoda paskudna bla ble ble :no::no::no:
Almani nie wiem jakim cudem z Glasgow do Edi 20 min, chyba ze ekspres ale i tak chyba jedzie dluzej. Do mnie masz blizej :-):-)

isabelll- zycze zdrowka dla synka.
kravat- ja tez nie jestem w ciazy

Jezeli wiekszosci pasuje wpasc do mnie w piatek to super , ja niestety z malym sie nieruszam. Do Ciebie Ewka mozemy sie wybrac w nastepnym tygodniu. Ciezko cos ustalic...:-( Chyba ze wpadniesz wprzerwie od 3-6?

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry