reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Przerazona pociesze Ci ze od polowy grudnia mam to samo, ciagle cos. Jak juz mysle ze wychodzimy na prosta i nawet moze uda sie cos odlozyc to zaraz cos wyskakuje. Co do Polski to zdecydowalam sie. Stwierdzilam ze Kuba ma prawie 3 tyg wolnego w szkole a ja tez mam juz dosc wiec niech dziadkowie sie troche pomecza. Powiem Ci ze Kuba jest bardzo przywiazany do moich rodzicow bo od urodzenia duzo czasu z nimi spedzal, czesto z nimi zostawal a jak do nich jedzilam to oni go przejmowali na dzien i noc, tylko do karmienia go przynosili dopoki byl na cycu a potem sami go karmili. Wyjechalismy tutaj jak on mial 1,5 roku i od tej pory kazde wakacje spedza z nimi. Z Majka jest troche inaczej bo nie jest do nich az tak przyzwyczajona ale dziadka uwielbia a dziadek ma fiola na jej punkcie. No i rozmawiaja z nimi na skype przynajmniej raz w tyg.
Aga z tego co wiem to pomaga. Podawaj nurofen i paracetamol najlepiej. Nie martw sie kazdy moze czuc sie zagubiony. Ja tez tak na poczatku mialam. Przyjechalam z dzieckiem, maz pracowal od 12 do 20.30 wiec praktycznie caly czas sama ale dasz rade. A co do play grup to ja tez nie chodze. Mloda chodzila do przedszkola odkad skonczyla 9 mies wiec sie tym nie interesowalam

Ostatnia edycja:
reklama
moje dzieciaki uwielbiaja jezdzic do polski , zwlaszcza do tesciowej bo mieszka w domu i maja gdzie biegac:-) zreszta tam wszystko im wolno dziadkowie na wszystko pozwalaja, rozpieszczaja i zawsze sa w centrum uwagi :-)teraz jak bylismy w pl w zeszlym miesiacu na pogrzebie to mieslimy problem z wyjazdem bo dzieci nie chcialy wyjezdzac.. minol juz miesiac a patryk caly czas powtarza ze on chce do baci:-D tu jak jezdzimy gdzies autem to nie potrafia usiedziec na tylku 30 min a jak mowimy ze jedziemy do polski to pomimo ze to taki kawal drogi to super daja rade sa bardzo grzeczni i nie moga sie doczekac kiedy dojedziemy

Witam dziewczyny
Jak zwykle mam braki :-(
Ostatnio same problemy, wièc nic mi sie nie chce, nawet siasc i poczytac :-(

Przerazona, widze, ze pisalas o problemach z buzia u malego. Moja dziumka do tej pory ma krosty na paszczaku, a zaczelo sie jak mila jakies 3 miesiace. Pielgrzymki do lekarza nic nie daly, dopiero teraz jak pojedziemy do PL to zamierzam zabrac malà do dermatologa i zobacze, co mi tam powiedzà.
A odnosnie problemow finansowych - to witaj w klubie ;-) U mnie to tez nie nowosc. Ale nie martw sie- poczatek roku zawsze jest ciezki, pozniej wszystko sie wyprostuje :-)
Isabelll odnosnie paszportu, to jest tak jak Asia napisala, z tym, ze mi na przyklad zdjecie podpisywala menadzerka z pracy i bylo ok. Poza tym, jesli rodzice nie sa malzenstwem, ale ojciec widnieje na akcie urodzenia to licza sie tez jego lata pracy. Mi brakowalo rok do 5 lat, ale moj byl juz chyba z 7 i jakos poszlo.

Gwiazdeczka, super, gratulacje :-):-)
Widzisz, a tak sie martwilas :-) Rozumiem, ze teraz czas na coreczke?
Rosnijcie zdrowo :-)

Dziewczyny, jak duzo gadaly wasze dzieciaczki jak mialy tak z 1,5 roku? Bo moja dziumka mowi bardzo malo... Nie wymagam, zeby recytowala Pana Tadeusza z pamieci, ale jednak troche sie martwie...
Niby rozumie.wszystko, co sie do niej powie, ale sama mowi moze z 5 slow....

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, jak duzo gadaly wasze dzieciaczki jak mialy tak z 1,5 roku? Bo moja dziumka mowi bardzo malo... Nie wymagam, zeby recytowala Pana Tadeusza z pamieci, ale jednak troche sie martwie...
Niby rozumie.wszystko, co sie do niej powie, ale sama mowi moze z 5 slow....
Moja córcia ma niecałe 15 miesięcy i poza mama,baba,nie,be,da nie mówi nic. Nawet tata nie powie. Mam koleżankę co ma synka pół roku starszego i on tez tylko mama,tata i niewiele ponad to. każde dziecko rozwija się indywidualnie i nie masz się co martwić,jeszcze się rozgada :)

dziendobry :-)
moj dominik zaczol mowic jak mial 3 lata wczesniej tylko mama tata baba dom...itd takie pojedyncze slowa . po 3 roku kazdego dnia zaskakiwal nas nowym poznanym slowem a jak mial 3.5 i juz calkiem niezle sie z nim rozmawialo. Patryk natomiast uczy sie wszystkiego szybciej bo ma z kogo prac przyklad :-D i juz teraz mowi calkiem nienajgorzej tak ze moge sie z nim dogadac nawet jak cos go boli. Kazde dziecko jest inne , ale to wazje jest tez to czy chodzi do przedszkola albo ma duzo ludzi kolo siebie. U nas dominik slyszal tylko nas a patryk ma juz z kim pogadac :-)

ja wczoraj posprzatalam sobie wiec dzis mam labe :tak: jedynie pranie robie bo jak chodze do pracy to nigdy nie mam czasu...
pogoda jakas taka nie fajna wije i popaduje co chwile... no i dzien sie pomalu zydluza, cholerka dzis o 7 juz mialam jasno w pokoju ale mi sie wstawac nie chcialo :-D

Mi Kuba pozno zaczal mowic bo dopiero jak mial ok 3,5 a Majka dosc wczesnie bo zanim skonczyla 2 latka juz sporo mowila a teraz gada jak najeta i zawsze moza sie z nia dogadac.
Ja dzisiaj nie robie nic. Posprzatalam caly dom w piatek ale juz jest balagan, przy dzieciach nie da sie zachowac porzadku

niestety isabel takie zycie.. ja tez sprzatam sprzatam i efektow nie widac... tydzien temu szorowalam dywan w salonie i juz na drugi dzien wywalili mi jogurt na podloge do tego patryk wylal kubusia, gdzies tam sie zupa polala... szlak mnie juz z tym dywanem trafia , glupia wymyslilam sobie ze chce miec jasny to teraz mam:wściekła/y::szok:

Dzieki dziewczyny. Nie chodzi mi bynajmniej o niezdrowà rywalizacje, ale czasami lepiej porownac ... tym bardziej, ze jezeli chodzi o mowè itp to zawsze sie tym u Dziumki martwilam. Jak byla mlodsza nie odzywala sie prawie wcale, gaworzenie to dla mnie abstrakcja ;-) Ale uspokoilyscie mnie trochè :-)

Kwestiè sprzàtania zostawiè bez komentarza, u mnie ta czynnosc jest po prostu bezcelowa :-( Dzis troche ogarnelam, ale wiem, ze jutro nie bedzie po tym sladu :'(

reklama
Ja mam dzisiaj taki bajzel ze lepiej nie mowic ale ze sie zle czuje, jakas grypa chyba mnie bierze to nie robie nic. Tylko obiad zrobilam i gary do zmywarki zaladowalam. Jutro moze cos ogarne

Wlasnie wypelnilam 5 aplikacji do pracy, jak ja tego nie cierpie

Ostatnia edycja:
Do góry