reklama

Mamy ze Szkocji

Witam z rana. Kolejna noc udana. Majunia spała do 6.30.
Dziewczyny to ja chyba muszę wybrać się do was na ten sunday market bo w Glasgow nic ciekawego nie ma, byłam wiele razy i owszem jest wybór w wózkach ale nic poza tym. Dajcie mi jakis namiar to moze sie w niedziele wybiorę.
Dziewczyny czy któraś z was zdawała test IELTS???? Wiecie gdzie można kupić materiały do tego testu? Ja tak na serio zajęłam się poszukiwaniem studiów i znalazłam, ale wymagany jest poziom 7 z IELTS.Wogle to tak nie do końca rozumiem ich system ale to już chyba będę musiała bezpośrednio na uczelni się dopytać. W każdym razie szybko muszę iśćdo collegu na angielski żeby się podszkolić, zdać egzamin i wtedy studia, ale ze studiami to muszę jeszcze poczekać do następnego roku bo obawiam się że od września nie dam rady pogodzić pracy, studiów i wychowywania dzieci, ale w przyszłym roku Maja będzie już większa więc powinno się udać.
Więc mam już swój cel, nawet nie wiecie jak bardzo mnie to cieszy.:-D:-D:-D

reklama
Czesc dziewczyny mojemu malemu cos sie odwrocilo wczesniej przesypial do 6-7 teraz budzi sie o 4 albo wczesniej ale mysle ze to przez zabki,maruda ze szok juz nie moge sie doczekac jak jemu wyjda nastepne
Deveinred zdrowia zycze i oby z noga bylo lepiej,teraz wszedzie wirus panuje z kim nie rozmawiamy to chorzy cud ze mnie i malego ominelo no i na szczescie z moim Z juz lepiej i dzis poszedl do pray:-)
No to ladnie Barnimkowi ida u nas pewnie jeszcze troche:-)
Isabell fajnie,ja to tak wlasnie mysle zawsze sobie ze najwazniejsze ze ma sie jakis cel w zyciu wtedy mozna po malu sie realizowac i cos osiagnac,mam nadzieje ze kazdej znas uda sie zrealizowac swoje plany,trzymam za was kciuki dziewczynki:-)

IsabellL mam nadzieje że wiesz gdzie w Edinburghu jest J Lewis ten duży sklep po przeciwnej stronie ulicy jest parking podziemny i to właśnie tam na poziomie minus 4 odbywa się co niedziele bazarek czasem jest uboższy a czasem na prawdę wielki:-)
Ja na bazarze kupiłam nosidełko, leżaczek ciuszki i takie tam teraz chodzę i szukam łóżeczka bo jeszcze nie mam chciałam kupić używane i kupić tylko nowy materacyk dostałam matę z zabawkami i karuzele od mojej małej chrześnicy oraz pościel do łóżeczka. Więc teraz brakuje mi łóżeczka prześcieradełka tego wykończenia szczebelków od środka (chodzi mi o tą matę żeby dziecko sie nie uderzyło ) nie mam wanienki kocyków i ręczniczków więc jeszcze troszkę noi przewijaka ale to jeszcze czas mam:-)

Ewa ja kupilam na gumtree lozeczko i czasami tam sa naprawde fajne i nie drogie,ja ochraniacz kupilam w mothercare,a skusilismy sie na posciel tak mi sie podobala ze ze sklepu ciezko bylo mi wyjsc:-D:-D:-D ale narazie nie uzywam jest w lozeczku ale nie potrzebny bo maly spi w dole lozeczka tak jak tu zalecaja i u mnie sie naprawde sprawdzilo

Jak to w końcu jest z mat B1??? W pracy powiedzieli mi że trzeba to dostarczyć 11 tygodni przed terminem, a nie do 25 tygodnia ciąży, czyli do 29 tygodnia ciąży!!???? U midvife zostawiłam wiadomość na sekretarce,bo kolejna wizytę mam w 28 tygodniu. Lekarka jak, poszłam i pytałam mówiła że n ie wie czy ona może to wypisać, że zapyta i zadzwoni!! I oczywiście nie oddzwoniła!!! A ja się martwię!!! No w końcu to moja kasa! O innych benefitach czytałam, a ta podstawa mat B1,jak na złość!!!:wściekła/y: :wściekła/y:
Może midvife oddzwoni!

Asiek a nie możesz sobie zrobić dodatkowej wizyty u midwife? Ja tak robiłam jak potrzebowałam jakieś papiery, dzwoniłam że zle się czuję i muszę z nią porozmawiać. Z tego co wiem to gp też może taki papier wypisać.
U nas dzisiaj piękne słoneczko, właśnie wróciłyśmy ze spacerku. Wogle to dzisiaj biję wszelkie rekordy. Mój J pojechał na fuchę z samego rana więc ja musiałam Kube zaprowadzić do szkoły. Więc z rana wyszykowałam siebie i dwójkę dzieciaków, potem posprzątałam cały dół, pranie nastawiłam, obiad zrobiony, spacer zaliczony. jeszcze prasowanie mnie czeka a jutro góra do posprzątania.
Ewa chyba kojarzę gdzie to może być. Ja łóżeczko kupiłam nowe z polski ale potem na gumtree widziałam bardzo tanie, nawet kilka razy na emito trafiłam. Pościel mam nową, zresztą wam pokazywałam i nam się sprawdza. Droga nie była bo za 5 elemntów zapłaciłam 140zł, mate dostaliśmy ale Maja narazie nie jest zainteresowana. Teraz poluję na krzesełko, ale chyba kupie nowe na ebay bo nie ma używanych w tanich cenach.

Dzwoniłam dziś do midvife, i zostawiłam wiadomość na sekretarce, tak to działa na u mojej midfife. Nic myślałam że oddzwoni.

No nic, dzwoniła mój GP, przeprosiła że nie dzwoniła w piątek, Powiedziała że jutro będzie do odbioru w recepcji. Nic jutro się tam stawię!! (mam nadzieję iż nie zapomni jak z oddzwonieniem! :sorry2:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry