reklama

Mamy ze Szkocji

Czesc dziewczynki i ja spowrotem a tu tyle sie dzieje i nie poczekalyscie na mnie:-D:-D:-D
Ewcia gratuluje ogromnie w koncu sie doczekalas swojego Piotrusia,niech chowa sie dobrze i usciski dla ciebie i Piotrusia:-)
Asiek tobie rowniez ogromnie gatuluje coreczki a i ty przed terminem,duzo zdrowka i usciski dla was:-) rowniez spoznione zyczenia urodzinowe,wszystkiego NAJ NAJ,STO LAT!!!:-)
Deveinred wszystkiego najlepszego dla Barnimka,duzo duzo zdrowka niech rosnie duzy i zdrowy,troszke spoznione ale szczere:-)
My wrocilismy wczoraj w nocy lot w jedna i w druga taki sobie bo maly nie moze usiedziec w miejscu wiec byla masakra w trakcie startu jak i ladowania,urlop fajny pogoda dopisala ale zalatwic cos w polsce to tragedia godziny trzeba spedzic w urzedach a i tak d....:no: Ale ciesze sie bo dziadkowie zobaczyli Piotrusia w koncu i odkleic sie nie mogli szkoda bylo wyjeadzac:-(
Piotrek urwis niesamowity coraz lepiej stawia sam kroczki,a teraz odsypia:-D
bylam u pediatry i wszystko ok od ok miesiaca przytyl tylko 100g wiec waga juz po malu stoi tylko myslala ze stopki krzywo stawia ale on dopiero zaczyna chodzic wiec narazie jest ok no i bylam u okulisty dala krople bo ciagle mu ropieje oczko i moze jak pojedziemy w lipcu przeczyszcza mu kanalik bo moze jest przytkany
no i chcialam mocz oddac do zbadania ale trzy dni probowalam go zlapac jak w koncu juz mialam to za duze kolejki w przychodni i dalam sobie spokoj nastepnym razem.
chyba tyle bo i tak sie rozpisalam:-)
teraz najgorsze w domu balagan i biore sie za torby i pranie :szok:

reklama
Misialula nic się nie martw wagą teraz zobaczysz jak Ci spadnie po porodzie, a na razie karm maluszka.
Ja to mam problem odwrotny bardzo chciałabym żeby mi zostały teraz te kilogramy bo zawsze miałam niedowagę
Dzisiaj dzionek rozpoczęty od wizyty midwife - ostatniej teraz następne badanie po 6 tygodniach i ma przyjść jeszcze do mnie health visitor w przyszłym tyg
Najważniejsze że mały jak na razie rośnie zdrowo

witam się dziewczyny!!

misialula parę moich spostrzeżeń, bezdiesz mogła przetestować! ;-)

Najpierw o porodzie!

To co widzi się w tv te szybkie oddechy podczas skurczy!!! Totalna bzdura!!!oddychać głęboko miarowo!!! Teraz to wiem a w domu jak kretynka, bo w telewzji!! A w szpitalu rada położnej i ulga, nie mówię że przestało boleć ale pomogło!!

A te krzyki!!! Podczas bóli partych, śmiech na sali!!! Oddech wstrzymujesz podczas skurczu i przesz!!

Ach, na szkole rodzenia też mogli by coś więcej powiedzieć!!

U mnie zaczynało się delikatnie,we czwartek miałam plamienia brązową krwią,wystraszyłam się zadzwoniłam do gp,w szpitalu mnie sprawdzili.W piątek miałam bóle ''przed miesiączkowe", ok godziny 22. 32 pierwszy bolesny skurcz i wiedziałam, że to TO!! A hii mój organizm ''naprawdę się czyścił''.
O 2 w nocy byliśmy w szpitalu, masakra podróż autem!! Morfinę dostałam o 2. 55, hii nawet do ubikacji sama bym nie doszła, taka dyskoteka ;-).
Początek bóli partych o 5.55, a 6.31 Witkoria na świecie!

Cały czas mówiłam sobie ''Dam radę'', jak polecała Ewa! Mi pomogło! Dzięki!

Co do książki!

Czytaj, jak przyjdzie dzidzia, to zobaczysz ;p. Ja również czytałam, a dziś spałam z nią w łóżku ;-). ach ta konsekwencja!

Witam w ten piekny dzien:)
zero planow na dzis,no dobra troche papierow do wypelnienia, pranie i zmywnie:(ale po co psuc sobie nastroj:P
Poznalismy wczoraj Wiktorie:)sliczna kruszyna.
Gasiorek juz zaczelam sie zastanawiac czy znow nie odwolali lotuw-milo cie widziec:D
Azorek jakies plany na piatek?Moze uda nam sie zmobilizowac i wpadniemy do ciebie przed lunchem?

Witam dziewczynki pogoda dopisuje,my juz po spacerku:-)
Asiek dobrze ze juz po wszystkim i macie swoja kruszynke w domu:-)
Misialula ja bym sie wstrzymala z tym calpolem,jak bedziesz karmic piersia to prawdopodobnie ze malenstwo uniknie kolek a po co faszerowac jak nie bedzie potrzeby sama zobaczysz jak bedzie, u nas calpol jeszcze bardziej zaszkodzil.
Emila w sumie to troche chcialam zeby moze przesuneli lot bo nie chcialo sie wracac tak szybko minelo:-D dzieki za przywitanie:-)

Dziewczyny nie straszcie mnie morfiną, mi na sam słuch ciarki przechodzą, mysle ze epidiural powinien pomoc, bo przeciez kobiety w polsce rodzą na zywca i tez daja rade, tylko mu tu mamy do wyboru do koloru znieczuleń(Chwała Ci za to Panie, bo nie wyobrazam sobie rodzić tak bez niczego.) No bo w Pl , znieczulenie trzeba sobie dokupic tak??

Ostatnia edycja:
reklama
tak olu niestety w pl trzeba placic za epidural...nawet sobie nie wyobrazam grrrr
a infacol podasz dopiero jak dzidzia bedzie stekac mocno z bolu brzuszka-wtedy brzusio jest twardy i najlepiej dziala masaz i ogrzanie brzuszka np suszarka:) jak kolka ma byc to i tak bedzie niestety ale mozna probowac ulzyc maluszkowi:) mnie podali morfine jak juz mnie szyli bo na ,nie znieczulenia nie dzialaja zbytnio heheh jak poczulam igle w tylku to od razu mi podali:))i fakt bania niezla;)
Amelka rozrabia-idzie sie przyzwyczaic do bajzlu w domu hihihihi tylko sie wkurzam i klne pod nosem jak sie ppotykam o rozne rozniaste zabawki,piszczalki,grzechotki,misie fisie itp hihihi
Emilia zapraszam serdecznia.ja jestem uwieziona w domu bo czekam na dostawy z ebaya aaaa i na 9.40 rano smigam do lekarza wiec tak ok 11 rano juz w domku bede:)teraz juz chyba bedziesz wiedziec gdzie wysiasc??? hihihi po kazdego musze na przystanek smigac takie zad*pie heheheh aaaa i zrobie gofry bo juz nie wytrzymam tak mi sie chce to sobie podjemy ja do kawusi a ty do herbatki(chyba ze pijasz kawusie).
oki ja uciekam bo amelka zaraz z lozeczka wyskoczy-smoczki i herbatke juz wywalila "za burte" lozeczka;) papapaptki i milego dzionka zycze

aaaa i mam ebooka jezyk niemowlat wiec jak ktos chce to pisac na priv to na emaila wysle:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry