reklama

Mamy ze Szkocji

no właśnie to drogo wychodzi, misialula ja zawsze zamawiałam z kupkwiaty.pl
suwaczek cos mi sie poprzestawial 63kg powinno byc i uwierz mi mam z czego, mam160cm wzrostu, teraz przed ciaza mialam 58 i to bylo za duzo, chcialabym chociaz do tego wrocic, a co do luny to rozkladasz ja na plasko i juz

reklama
No więc u Nas jest to samo je je i zaczyna płakać piersi mam pełne bo czuje a jak przycisnę to się leje.Mam jeszcze pytanko czy to ma być specjalny koper dla zieci taki jak z hippa czy można podać normalny zaparzony zwykły takie wiecie w torebeczce aha no i mój mały ma niecałe dwa tygodnie to co podać mu butelką??

ewa ja podawalam ten koperek: Sweet Fennel - Revive and Cleanse Infusions - Fruit, Herbal Infusions znajdziesz w kazdym tesco asda czy tym podobnych sklepach:)
i nie musisz z butli dawac-mozesz np uzyc ten dozownik co jest do nurofenu albo mala strzykawke( ja dawalam ok 5-10 ml na poczatku)
Misialula juz wysylam te ksiazeczki:) a reszta dziewczyn niech pisze swoje emaile to porozsylam dalej:)) najlepiej piszcie na pw bo szybciej sie dogrzebie do listy zyczen:)
amelka juz po wizycie u pani doktor-wizyta spozniona o 40 min!! ehhh amelkowa poderwala chyba wszystkich dziadkow siedzacych w poczekalni i pozarla 3 ulotki hihihihi na wysypke dostalysmy masc na sterydach,oskrzela i plucka czyste a goraczke to ma po pierwsze od zabkow(wyszla nam gorna 2-tak 2 a nie 1!-po lewej str) i po drugie to ze niby dziecko do 2 roku zycia moze miec takie fazy bo organizm uczy sie nauralnej ochrony przed zarazkami....interesujaca teza ale ja nie jestem lekarzem zeby z tym polemizowac hihi;)
Emilia napisz mi na pw adres i sie musze wreszcie zebrac i wybrac do was.Joasia przeslodka jest:) Amelka zasnela wlasnie po wrazeniach i waszej wizycie:))
ja uciekam troche po necie pobuszowac
milego dzinka mamuski:)

Ewa to zależy od ciebie. Ja małej najpierw podawałam wodę koperkową, kupisz na dziecięcych rzeczach np w tesco, ona jest chyba od 2 miesiąca ale ja po prostu dawałam mniej i rozcieńczałam z wodą i podawałam przez strzykawkę do nurofenu dla dzieci. A herbatkę dałam jej jak miała ponad miesiąc ale tylko dlatego ze wcześniej nie miałam no i podawałam normalnie z butelki, kupiłam aventa z tym najmniejszym smoczkiem. Herbatke koperkowa z hippa kupisz na ebay i myślę że w polskich sklepach też. Co do normalnego koperku to ci nie pomogę bo nie wiem, myślę że może być za ostre i napewno musiałabyś dosłodzić bo raczej przyjemne w smaku to to nie jest.

Dostałam bio cla i już pierwsza ture wzielam. Mój mąż dostał pracę na kontrakt, niestety na ponad miesiąc wyjeżdża do aberdeen więc będę sama, więc myślę ze zmobilizuję się do ćwizeń

Ewa w kazdym polskim sklepie maja te herbatki tylko zaznacz ze od tyg bo niektore sa od miesiaca a jesli chodzi o zwykla herbate korekowa czy koper to ty mozesz tez pic to Piotrusiowi tez dostarczysz w mleku.Ja tez podawalam w butelce
Azorek to jakbym mogla to tez poprosze tylko juz dla tych starszych typu zabawy i przepisy:-) juz wysylam ci adres
Isabell to super wiadomosc tylko szkoda ze przez tyle czasu sama bedziesz ale przy naszych dzieciaczkach czas szybko zleci:-D

gratulacje dla nowej szczesliwej mamusi :)

ja wode koperkowa (gripe water) pilam sama bo jest od pierwszego miesiaca pozniej dawalam do wody lyzeczke i podawalam malemu. tak robilam przy jednym i przy drugim dziecku i zadne nie mialo kolki :)

isaleba wazysz mniej niz ja ja waze 65 i waga ani drgnie , cwicze ,juz nawet probowalam glodowki ale tylko mi biust spadl... napewno wygladam lepiej niz po pierwszej ciazy bo mieszcze sie w spodnie tore lezaly w szafie dlugi czas ale do tego co mialam przed pierwsza ciaza to daleko.. jak bym chociaz zobaczyla 5 z przodu to byla bym w 7 niebie :)

Anitha no ja dzisiaj się ważyłam i tak jakby mi przybył kg ale jestem ok 2 dni przed okresem więc może dlatego, poza tym ta moja waga w każdym miejscu inaczej pokazuje więc sama nie wiem. Poza tym jakoś ostatnio mnie ciągnie do słodyczy, a waga nie drgnęła mi już od dlugiego czasu. Ja też byłabym szczęśliwa gdybym wróciła chociaż do wagi sprzed ciąży 58 chociaż i tak była za wysoka.
U nas kolejny straszny dzień, małej chyba zęby idą bo płacze strasznie i najlepeij jej na rękach, mój j mówi że widzi że jej się przebija ale ja nic nie widziałam. Mam nadzieję że to naprawdę zęby bo strasznie mi jej żal i już mam dość tego marudzenia.

ja to chyba nigdy nie wroce do mojej wagi 52 kg. co do wagi to u mnie jest to samo w niektorych miejscach waze nawet z 75 :P w miare normalnie pokazuje mi w lazience wiec tam sie waze zazwyczaj

isabela a smarujesz malej dziaselka jakims zelem? jesli to zabki to zawsze jej cos ulzy my juz mamy dwa zabki i idzie kolejny :) tez mam z patrykiem gorsze dni ale na ogol jest niezle ,teraz mial plesniawki i bylo strasznie ale naszczescie juz po wszystkim.

ostatnio pytalas o siadanie.. to zalezy od dziecka moj pierwszy synek nauczyl sie siadac dopiero w momecie kiedy uczyl sie stawac(mial 9 mcy) wczesniej siedzial ale tylko kiedy ja go posadzilam za to patryk juz teraz majac 6 mcy rwie sie do chodzenia ale w chodziku nie chce zabardzo siedziec, czolga sie do tylu, jak go poloze na kocyku to po chwili juz jest gdzies indziej na dywanie :) turlika sie z brzuszka na plecki itd. i juz go nie ma, i usiedzi kilka sekund jak go posadze

Hej laseczki,
pospalysmy dzis z Jaosia troche.
Amelka wyrosla :)teraz tylko sie usmiecha i tanczy -podrywaczka jedna:)
Wpadam tylko zeby przypomniec w Edim w parku leith links kolo lidla na koncu easter rd w sob i niedz jest festyn dla dzieci:)
Spadam spac dalej.Mala dzis troche marudzila dlatego jestem w 7 niebie, ze przespalysmy ostatnie 4 godz.
Gasiorek zajrze po ten cudowny lek, no i pije juz herbatke koperkowa.
Buzka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry