reklama

Mamy ze Szkocji

a coz tu taka cisza??? :) czyzby sloneczko wyszlo i wraz z nim mamusie z pociechami?? :) u nas narazie niby ladnie ale z jednej strony ida chmury i to niezbyt piekne... mam nadzieje ze sie nie rozpada... :(
ja juz ogarnelam co milam do ogarniecia - czyli lapanie kurzy :D jedno pranko zrobione i rozwieszone a drugie sie pierze :) dzieci nakarmione jeden spi a drugiego wlasnie lulkam ale cos za bardzo ciekawski jest i spanie mu nie w glowie :):):)
ja przynajmniej mam chwile na pupie i mozna odsapnac :) obiadku nie musze robic bo zostalo od wczoraj wiec jednej roboty mniej :)

reklama
i ja sie witam.Amelka ma dzien marudera:/ Rudzia ty piszesz o chmurach a u nas dzisi rano SNIEG PADAL!!!! hehehe ale juz sie wypogodzilo i znosnie jest na dworku:))
Misialula na rumianek radzila bym uwazac bo uczula:) wystarczy sama woda do podmycia pupki-na upartego nawet przegotowana jak ktos sie boi kranowa podmywac dupke:)) no i ty mi sie jeszcze trzymaj w dwupaku bo mamy sie spotkac jeszcze przed Twoim porodem:))) hehehe
aaa dziewuszki dajecie szkrabom cale jajko??? pytam bo moja Amelka wcina(w sumie to przypadek sprawil bo maz sie pomylil i zamiast zoltka to bialko z jajca jej dal;)) i moja HV mowila juz jak mala miala 7 mcy ze moge dawac a kolezanka pytala swojej HV i jej powiedziala ze ma poczekac az maly bedzie mial 12 mcy... i ja juz sama nie wiem. Amelce nic po jajeczku nie bylo i ostatnio nawet kjajecznice jadla(na parze robiona)

Czesc dziewczynki i ja sie witam,mam nadzieje ze w koncu zrobi sie cieplej:-)
Piotrus wlasnie po kapieli i dalej szaleje:-D
Jeny u nas nie ma mowy o zadnym jajku wczesniej dodawalam zoltko do obiadkow teraz nie chce i robilam jajecznice ale tez nie chcial,ja mysle ze jak nic sie nie dzieje to mozesz dawac azorek,wiem ze niektore kolezanki to daja juz jaka na miekko i inne rzeczy ktorych niby nie wolno jakby moj maly chcial tylko jes c to i ja bym dawala.

Cześć dziewczyny. Moje dni teraz to koszmar, przy małej nic nie mogę zrobić. Wszystko jest dobrze jak z nią siedzę, wtedy się śmieje i gada tak że nawet tv nie mogę pooglądać bo nic nie słyszę, ale jak już zaczynam coś robić to zaraz jest wrzask i nieważne że jestem obok, ważne że nie siedzę z nią. To samo z usypianiem, często mam tak że śpi narękach, bo tylko na rękach zasypia a jak ją odłożę to się budzi i wrzask oczywiście. Jestem wykończona. Wiem że ona wymusza bo wystarczy że wezmę ją na ręce i już jest wszystko dobrze. Porażka. Normalnie sobie nie radzę. Jeszcze ta pogoda i to ciśnienie, już drugi dzień mnie głowa boli.

Rudzia a odnośnie mleka to wg tego co jest na opakowaniu to moja mała powinna pić obecnie 210ml a ona zazwyczaj wypija 60, ostatnio coraz częściej 90 a jak wypije 120 to mówię wow:-D:tak:

Juz jestem:)
Romek mial dwa dni wolnego wiec moj weekend wypadl w pon i wt.Nadrabialismy zaleglosci:D
Pytanko co do koperku-dawac po,przed czy miedzy posilkami???
Teraz tone w papierach, ale we wtorek udalo mi soie wyrwac na basen:)suuuuper
Isabell jak szkola?
Azorek zapomnialam ci podrzucic ksiazki!!!Daj znac jak bedziesz sie wybieac do Misialuli to moze sie zabierzemy z wami:)
zmykam spac...buzka

emilia co do koperku to ja dawalam przed, szybciej dziala i nie ma problemu z podaniem, po jedzeniu mala moze juz nie chciec wypic. Szkola w koncu sie nie zaczela bo z 70 chetnych zglosilo sie 30, ale prawdopodobnie ruszy za tydz. Zobzczymy

Emilka ja tez o ksiazkach sobie dopiero wczoraj przypomnialam hehehe:-D:-Da teraz to Oli kolej na odwiedziny u nas:tak:
no a z tym jajkiem to tak jak pisalam moj sie pomylil i dal jej bialko zamiast zoltka i nawet (za porzeproszeniem) rozwolnionka nie miala wiec tez mysle ze jest ok.
Dziewczyny ja nie wiem co mi sie ostatnio porobilo...wczoraj dostalam bardzo mocnego bolu w podbrzuszu:zawstydzona/y:bolalo w odbycie i macica i jajniki( o ile macica i jajniki moga bolec) wchlonelam 2 nospy i 2 paracetamole i zwijalam sie przez 3 godziny z bolu!!!:wściekła/y: zastanawiam sie co tym razem sie porobilo...czemu sie cos ciagle mnie czepia :wściekła/y::wściekła/y::angry:bol dziwny bo taki hmmm piekaco rwacy.zaraz bede dzwonic do przychodni i umawiac sie na wizyte bo sie bardzo boje zeby to nie byl torbiel znowu:-(:zawstydzona/y: moj maz jest pod tel wrazie co i dzisiaj jak mnie tak dorwie to sie nie bede bawic tylko po karetke zadzwonie :zawstydzona/y::-( dziewuszki trzymajcie kciuki zeby to byla "tylko" jakas infekcja czy przewianie bo jak to znowu jakis parszywy torbiel to ja sie zaplacze chyba:-(:-(:sad:

Isabell to widze ze ciezko masz z ta swoja ksiezniczka ehhh ja sie zastanawiam juz nad druga dzidiza ale jeszcze poczekam az Amelka skonczy roczek i mam nadzieje ze nie bede miec takich problemow:sorry2:ale to chyba czesto tak jest ze jak pierwsze dziecko w miare spokojne itd to drugie daje w kosc i odwrotnie. a ja tez juz wiem co to znaczy nie moc noc zrobic w domku.jak amelka odkryla ze nogi sa od chodzenia i raczkowania to tez mialam przechlapane tyle ze jak moj wracal z pracy to ja szlam sie zdrzemnac albo poprostu siedzialam i nic nie robilam bo mialam dosyc ehhh trzeba przeczekac niestety i nie dac poniesc sie nerwom(a to w moim wypadku graniczy z cudem bo ja strasznie nerwowa jestem:zawstydzona/y:)
oki ja spadam,trzeba do lekarza sie dodzwonic i malej podac drugie sniadanko:-) milego dzionka

Azorek trzymam kciuki:)
A u nas jazda z mieszkaniem:(pod nami jest salon zdobienia paznokci i co kilka dni cala klatka i mieszkanie smierdza zmywaczem do paznokci:(:(:(Nie nawidze tego zapachu no i Joasie nie powinna tego wdychac.Napisalam do landlorda ale on oczywiscie olewka:(Chyba bede sie musiala bujnac do counsilu bo sama nie wiem gdzie z tym isc:(

reklama
Czesc dziewczynki:-)
Emila ja tez musze oddac ci ksiazki tej jednej na pewno juz nie przeczytam a wstyd bo tak dlugo juz trzymam,daj jakos znac to moze sie spotkamy ok:-) co do koperku to ja roznie podawalam ale najczesciej miedzy posilkami
Azorek trzymam kciuki oby wszystko bylo ok i ci przeszlo,ja mam torbiele i czasami mam ostry bol szczegolnie w prawym jajniku ale to juz chyba tak bedzie ale oby u ciebie bylo inaczej:-)
Emila wspolczuje szczegolnie ze to na prawde jest smrod,oby cos w councilu ci pomogli:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry