• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy ze Szkocji

Witam po południowo. Barnimek juz połozony spać ale coś tam sobie jeszcze gada.
Nadal czuje sie podgrypowo ale o wiele lepiej.

No a ciaza przy 2-gim dziecku to juz jest wyzwanie . Nie to co pierwsza ciaza. Ja w tej nie ma czasu zabardzo na odpoczynek jak juz usiade to malemu sie nie podoba i albo skacze po mnie lub przy mnie albo wynajduje inne sposoby by mnie zajac: typu: wieczne podnoszenie z podlogi wszystkiego co lezy albo co zostanie wysypane:no:.
Wszystko ciezej jest juz robic : chodzi o zajmowanie sie Barnimem i jego potrzebami- bo wiadomo na drodze stoi brzusio!!!
No i to juz pewnie sprawa indywidualna ale ja nie mam cirpliwosci juz przez to wszystko bo ile mozna , nie chce sie gadac pokazywac itp. Jak cos zbroi to juz wrzeszcze na niego. Poprostu bardziej poirytowana jestem.

A co do wypraw samolotowych emilkaqq no stres zawsze jest no a jak lecisz sama to naprawde masz duzo na glowie a i samemu z dzieckiem sobie trzeba poradzic. Ja sama naszczescie nie mialam okazji leciec bo zawsze z moim G. ae nie wyobrazalam sobie samotnej podrozy . Ja nie jestem z trojmiasta. Mieszkam 99 km od Gda w Czersku to na tej berlince tras do Malborka. A w Gda to studiowalam i mieszkalam .

Ewa- no jak sie chodzi do pracy to juz nie to samo i jest sie bardziej zabieganym niz zwykle. Zdroweczka dla syneczka mam nadzieje ze bedzie dobrze. Wiem jak takie dzieci no i mamy przezywaja zwracanie maluszkow.

vampiria- to najadlas sie strachu dobrze ze sie wszystko dobrze skonczylo. A co do maty to tez zamiezam kupic i moze polecisz jakas??

reklama
ehhh...no juz prawie spakowana jestem tzn jestesmy ;-) troche tego jest. Ja juz chyba 3 raz lece sama z Nadka - z tego wzgledu,ze mam wiecej "urlopu" heheh niz moj - on musi trzymac swoj ostatni tydzien wolnego na kwiecien-wtedy polecimy razem na uroczystosci (chrzest i urodziny chrzesniakow:)
Wczesniej bylo spoko,bo Nadka potrafila dlugo usiedzien na miejscu, a teraz nie wiem jak dlugo wytrzyma,zwlaszcza ze zabawki na dlugo nie starcza - ale wezme jej jeszcze jakies przekaski(uwielbia jesc) jakies kredki i kartki-bedzie malowac wiec powinno byc ok. Troche uciazliwe jest proszenie kogos o pomoc w zniesieniu wozka-bo oczywiscie aby dostac sie do samolotu nie ma zadnej windy,a ze polacy czesto sie spiesza-jakby nie mialo strczyc dla nich miejsca w samolocie to nie kazdy chetny do pomocy.Ale zawsze jakas dobra dusza sie trafi na szczescie;) no i potem jeszcze przy samolocie trzeba zlozyc wozek-wiec kolejna pomoc potrzebna bedzie;)
jakos trzeba sobie radzic;-)

no to jeszcze raz- tym razem w skrócie :-D
Doveinred, moja mata jest z johnson&johnson (swoją drogą, jedyny produkt ten firmy, który się u mnie sprawdza), ale w sklepach to już raczej nie występuje, bo nie jest pierwszej młodości, znalazłam ją na ebay'u. Matę polecam każdej młodej mamie, bo naprawdę daje duże poczucie komfortu, tak w nocy, jak i w ciągu dnia. Nie tylko wiem, że dzidzia śpi, wiem też, że oddycha i mogę się czymś zająć, a nie latać na górę co 5 min i sprawdzać, czy na pewno wszystko gra. A w nocy śpię spokojnie, bo w razie czego alarm mnie obudzi- tak jak dziś. Fakt, jest to wydatek ( nowe od 50 funtów w górę), ale naprawdę się opłaca. Poza tym na aukcjach można kupić za grosze ( moja kosztowała 4.95 + koszty wysyłki) A jak tam zdrówko? Lepiej już?

emilkaqq, powodzenia jutro na lotnisku, mam nadzieję, że znajdzie się ktoś chętny do pomocy. Sama z dzieckiem to musi być naprawdę wyprawa...
Swoją drogą, mój dobry znajomy jest z Tczewa, ciekawe, czy się znacie...

Moja Mała już lepiej dziś, więc wizyta u lekarza nas ominęła. Odsypia teraz wczorajszą niedyspozycję, a ja też już doszłam do siebie po porannym incydencie, choć faktycznie postawiło mnie na nogi w dwie sekundy ;-)
Pozdrawiam wszystkie mamusie

P.S to która w końcu chętna na kawę?? Zaproszenie wciąż aktualne :-)

Troche uciazliwe jest proszenie kogos o pomoc w zniesieniu wozka-bo oczywiscie aby dostac sie do samolotu nie ma zadnej windy,a ze polacy czesto sie spiesza-jakby nie mialo strczyc dla nich miejsca w samolocie to nie kazdy chetny do pomocy.Ale zawsze jakas dobra dusza sie trafi na szczescie;) no i potem jeszcze przy samolocie trzeba zlozyc wozek-wiec kolejna pomoc potrzebna bedzie;)
jakos trzeba sobie radzic;-)
a nie da rady wozka oddac z bagazem?? chyba latwiej troszke zwlaszcza ze mloda juz chodzi :D no tylko ta poranna godzina:/ ale moze w samolocie mloda ci odespi i nie bedzie tak zle?? ja sie wlasnie zastanawiam jak teraz bedzie lot z amelkowna wygladal heheheh na kolankach to nie usiedzi ;)

a ja jutro postaram sie wybrac na 10 rano do tej biblioteki na mcdonald rd ale dla mnie to oznacza ze o 9 rano musze wyjsc z domku:(( a jestem tzw przedokresowa i starsznie sie slabo czuje dzisiaj wiec nie wiem czy podniose sie z lozka tak wczesnie :( a chcialam pojechac bo od babki w jobcentre dostalam kontakt wlasnie na to miejsce bo tam udziela mi np porad o poworcie do pracy,moga pomagac w szukaniu pracy i powiedza jaka pomoc moge miec jak nie stac mnie na zlobek. ehhh zawsze cos mi sie poknoci:/ czemu faceci nie maja miesiaczek?? ;)

No to mala juz spi - polozylam ja szybciej,bo szybko tez pobudka bedzie.
Azorek wlasnie problem w tym,ze moja mimo,ze ma rok i 3 m-ce dopiero stawia pierwsze kroki-sama dlugo nie chce chodzic (len po tacie;) wiec nie wyobrazam sobie nosic jej na rekach-bo swoje wazy;) a w samolocie jeszcze nigdy mi nie spala -chociaz kto wie...moze tym razem jak padnie to zasnie....
Dzieki Ejdzejka napewno urlpo bedzie udany-mmmniammm juz nie moge sie doczekac wypiekow mojej mamy ;-)
Vampiria kto wie moze i mamy wspolnych znajomych...:) napisz na priva jak sie nazywa to sie okaze ;)

reklama
zalapalm mega dola:sad:pochwalilam sie za wczesnie szkola:zawstydzona/y::-( nic z tego nie bedzie. podliczylam dzisiaj co mam jeszcze do zaplaty (mieszkanie council rachunki itp) i **uj jeszcze musze gdzies sie isc puscic albo co,bo mi zabraknie:no::hmm: jak widac maz zmienia prace z banku na calkiem wygodne stanowisko gdzie sie nie narobi-on sie spelnia poniekad a ja gnije w miejscu!!:no::sad:mam dosc.takiego dola jak dzisiaj to juz od dawna nie mialam no siedze i rycze od 20 min:-(:-(:frown:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry