hejka dziewczyny
Malutki mi przytyl i ma teraz 6.260 wiec super:-)
isabellL - tez pracuje jako care assistant i u mnie bylo troche inaczej, zmienili mi obowiazki na lzejsze robilam sniadanka i sie obijalam :-)
co do twego pytania to nie przeprowadza z toba planu porodu, w tym folderze niebieskim ktory zapewne posiadasz mozesz wyszczegolnic i napisac co chcesz, a racja jest taka ze w szpitalu tak czy tak nikt Ci tego nie czyta. Do szpitala musisz wziasc: przybory toaletowe, 3 pary koszul nocnych, majtki ( czasami na poczatku oni daja te net pants) picie, jedzenie, ubranka dla dzidzi, pieluchy, obcinarke do paznokci ( nie zalecaja bo kaza Ci obgrysc jak dziecko ma za dluge)recznik chyba to wszystko, jakby sie mi cos przypomnialo to napisze.
Ewa Chrupcała- masz 39 tygodni macierzynskiego platnego potem mozesz wziasc jeszcze 3 mies dodatkowo ale sa bezplatne (wsumie rok) przez pierwsze 3 mies pracodawca placi Ci 90 procent z twojej pesji potem kolejne miesiace dostajesz od rzadu 117 funtow na tydzien. mozna isc z tego co mowia 12 tyg przed terminem. ja akurat szlam 5 tyg przed terminem. Wczesniej jak pojdziesz to nie dostaniesz nic chyba ze na chorobowy okolo 70 funtow na tydz.