isabelll - Co do paternity leave to jesli twoj maz wypelnil papiery i pracodawca juz o tym wie to zazwyczaj nie ma najmniejszego problemu. Nie moze go dostac poki dziecko sie nie urodzi. Tutaj pracodawcy generalnie nie robia problemu. Z tego co pamietam trzeba podac termin w jakim chce sie go wziac, ale tak czy inaczej pracodawca szybko sie dowie o porodzie jak maz bedzie sie zwalnial z pracy lub sie w niej nie pojawi i odlicza sobie te dwa tygodnie :-)
Jesli chodzi o spacery to ja z moim Kuba wyszlam na krotki spacerek juz 5dnia (wrzesien) i pozniej jak rozmawialam z HV to mi powiedziala, ze nie ma zadnych przeciwskazan nawet jak pada lub wieje. Tylko zeby malucha cieplo ubrac i oslone na wozek zalozyc. Wiec on sobie cieplutko lezal w wozku a ja marzlam, ale codziennie z nim wychodzilam i do tej pory wychodze :-) Jak masz ogrodek to mozesz wystawiac wozek do ogrodka.
Czy u was tez taka zimnica ? Ja od kilku dni juz grzeje w salonie przez caly dzien. Jak rano poszlam wystawic smietniki to myslalam ze zamarzna brrrr