Tutaj przepisują kwas foliowy na 3 miesiace i potem już nie trzeba, ja jeszcze przez kolejne 3 brałam zestaw witamin dla kobiet w ciąży i tam też był kwas foliowy, ale były to witaminy z Polski, tutaj widziałam że też są ale nie wiem jaki skład mają, podejrzewam że podobny, potem jak byłam w polsce to mój lekarz powiedział że jest medycznie udowodnione że to czy bierzezsz witaminy czy nie nie ma wpływu na rozwój dziecka. Oczywiście jeśli masz dobre wyniki krwi. Najważniejsze jest zdrowe odżywianie. Więc po tym przestałam brać witaminy (tym bardziej że ja nie mam pamięci do tego żeby brać tabletki)
Rivanol stosowany jest w zakażeniach ropnych skóry, błon śluzowych i ran (także trudno gojące się), w stanach zapalnych zewnętrznych narządów moczowo-płciowych, zakażeniach jamy ustnej, otarciach naskórka, oparzeniach.
Rivanol stosowany jest w zakażeniach ropnych skóry, błon śluzowych i ran (także trudno gojące się), w stanach zapalnych zewnętrznych narządów moczowo-płciowych, zakażeniach jamy ustnej, otarciach naskórka, oparzeniach oraz owrzodzeni
Ja miałam problem z siusiakiem mojego Kuby. Póki był mały to pamiętałam że nalezy o niego dbać, osciągać skórkę, w razie coś przeczyścić a potem jakoś mi się zapomniało i dostal zapalenia, było to straszne. Prawda jest taka że tutaj nikt mi o tym nie powiedział, zresztą tak naprawdę przynajmniej mi się nie zdarzyło, żeby ktoś go porządnie zbadał, tak jak to w Polsce się robi. Ze szczepieniami też miałam problem, w końcu zaszczepiłam go w Polsce, bo hv w mojej przychodni nie radziła sobie z niczym. Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej.
Dziewczyny czy wiecie czy jest tutaj jakiś odpowiednik tantum rosa lub coś podobnego? Co prawda koleżanka przywiezie mi z polski ale tak na wszelki wypadek pytam
i jeszcze jedno czy można gdzieś zrobić badania hormonalne i dobrać sobie tabletki antykoncepcyjne. Ja w Polsce brałam 3 czy 4 rodzaje i zle sie po nich czulam, co prawda tutaj sa one za darmo wiec mysle ze jak pojde do lekarza i powiem ze cos jest nie tak to mi zmienia ale tylko tak mysle. Jak do tej pory mialam spirale, nie powiem z jednej strony wygoda ale z drugiej nie do konca bylam zadowolona, podejrzewam ze byla zle zalozona i tak sie zastanawiam co teraz wybrac.
U mnie znowu dzisiaj deszczowo a ja juz chyba mam depresje od tego siedzenia w domu a poza tym ostatnio hormony mi strasznie świrują.