czesc dziewczyny, ranek pogodowo mnie udany niz 2porzednie ale nie pada wiec nie jest zle:-)
jesli chodzi o in-vitro to oni tu zapisuja ze tak powien "na wszelki wypadek" bo lista oczekujacych jest dosc dluga okolo 3lat a w tym czasie wiele par "zachodzi sama" - moim zdaniem duzo ma do tego psychika i zmeczenie, stres itp a jak ludzie odpuszczaja i wiedza ze jak cos to maja inne wyjscie - wlasnie in-vitro - to czesto sie udaje. znam osobiscie kilka takich przypadkow.
a jezeli chodzi o leczenie to nie zgadzam sie bo tez robia padania, daja lekarstwa - i to za darmo - a w polsce ludzie wydaja na to wszystko tysiace.
ludzie w polsce czesto chodza do prywatnych lekarzy i porownuja to z panstwowymi tutaj. niestety na prywatnych tutaj niewielu nas stac pewnie a opieke od nich tez dostalibysmy inna - placisz to jestes inaczej traktowany. ja uwazam ze panstwowa opieke tu powinnismy porownac do panstwowej w polsce i wcale nie jest to jakas rewelacja w polsce.
wiem ze moze wiele ze mna sie nie zgadza ale moze ja trafialam na dosc dobra opieke tutaj i dlatego mam takie zdanie.
jesli chodzi o mieszkanie socialne to bez kombinowania raczej jest ciezko dostac.
nie pamietam kto sie stara o takie mieszkanie ale ja polecam ze jesli umowa na mieszanie nie jest na ciebie to idz ktoregos ranka do nich i powiedz ze wspollokatarzy kazali ci sie wyniesc natychmiast poniewaz ciasno i dziecko im przeszkadza i nie masz gdzie isc - wez dziecko ze soba - i w ten sam dzien dostaniesz lokum tymczasowe i pozniej oni musza ci zapewnic cos stalego.wiem ze tak zagrac moze byc trudno ale jest skuteczne. powodzenia
gwiazdeczka27 powodzenia u lekarza i w staraniach - ja pewnie dolacze do ciebie niebawem:-)