reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
witam nowa mame :)

Ja mieszkam na leith walku :)

Justaaa_ kolezanka pisala o produktach lscto-free i :
quote_icon.png
Napisał buziaczek1
wiesiu - w angielskiej tv widzialam reklame produktu LAKTO - FREE czy tak jakos dla wszystkich ktorzy nie moga mleka i produktow mlecznych mozesz sprobowac""""

To są produkty dla osób z nietolerancja laktozy a nie dla tych na diecie bezmlecznej czy z alergią na białka mleka krowiego

Czyli chyba takie produkty odpadaja Co???

tak odpadaja bo to sa dla tych ktorzy nie toleruje laktozy czyli cukru a dzieci przewaznie maja uczulenie na bialko mleka krowiego.
Ale naprawde nie martw sie dieta bo jest mnostwo produktow w supermarketach dla alergikow i nawet o takich wczesniej nie slyszalas. Dopiero jak zaczynasz sie tym interesowac to zauwazasz ile tego jest. Ja nie wyobrazalam sobie tyle czasu bez ciast i ciastek i kupowalam takie w asdzie albo pieklam sama na oleju slonecznikowym zamiast na margarynie. Jogurtow i mleka tez nie moglam sobie odmowic i kupowalam mleko owsiane a jogurty sojowe, ktore niczym sie nie roznia w smaku od tych zwyklych. Tak wiec jak sie jednak zdecydujesz karmic piersia mimo wszystko to naprawde nie bedzie tak zle. Aha sa wedliny bez dodatku mleka (nawet w lidlu) wiec to nie jest tak ze bedziesz glodowala :)

no pewnie nie bede glodowala - problem w tym ze ja mam ochote na te produkty:zawstydzona/y:. Lubie mleko strasznie , nawet do obiadu je pije zimne :) - smakowalam kozie kiedys- ochyda teraz mam sojowe - no ujdzie ale tez takie nie zabardzo dobre ( dzis jadlam z platkami - i jusz nie zjem nie dobre bylo) . Troche popatrze na produkty , prwde mowiac z dziecmi to nie ma czasu czytac etykietek :zawstydzona/y: wiec wpadasz jak po ogien.
Ogolnie oprucz tego ze Mestwin ma te gazy, czasami wodne kupki i jakis flaczek sluzu to nic wiecej nie ma. Ma lekka wysypke na twazy ale to taka drobna kaszka czasami cerwona czasami taka nie widoczna cos jak potowki male - a alergia chyba sie objawia tez na skorze i gorzej - chyba Wydaje mi sie ze chyba nie ma alergii bo by chyba byl bardziej chory co?

no chodzilo mi o to ze by mial moze wieksze plamy na ciele czy cos takiego i moze ze by co dziennie czul dyskomfort wieczorem a nie tylko czasami - o takie mi chodzi sprawy. Moze to co ma to poprostu przejdzie z czasem i nie jest to alergia. Ciezko powiedziec szkoda ze tu poprostu nie robia badan odrazu i wiadomo by bylo. Moze poprostu szukam dziury w calym? moze to poprostu nic.

reklama
Witam z samego rana:-) Kurcze przez ostatnie 3 dni meczy mnie straszny kaszel czasami kaszle az tak mocno ze zbiera mi sie na wymioty:zawstydzona/y::-(... Dzwonie wiec z rana do przychodni i mowie ze chcialabym widziec sie z lekarzem a na recepcji gosciowa mi sie pyta co mi dolega wiec jej mowie a ona na to ze moze mi wystawic recepte:szok: a ja na to po co mi recepta jak niewiem co mi dolega wiec chce sie widziec z lekarzem wiec dala mi wizyte ide dzis na 17.00 ciekawe co mi powiedza.. Pewnie PARACETAMOL masakra jakas...

Witam nowa mamusie:-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry