reklama

Mamy ze Szkocji

IsabellL masz rację nie martw się dopóki nie wiadomo o co chodzi posprawdzają wszystko i pewnie jakąś infekcję załapałaś i skończy się na jakiś niegroźnych tabletkach.
Ja idę pooglądać jakiś filmik z mężem i spać bo jutro do pracy i tak dzień za dniem mija

reklama
Isabell - białko w moczu może pojawić się w przypadku nadciśnienia oraz także cukrzycy. Moja siostra pod koniec ciązy też dośc mocno spuchła i okazało się, że ma podwyższony poziom glukozy mimo, ze wczesniej test wyszedł prawidłowo. Miałaś robione badania w kierunku cukrzycy ciążowej?

Boze same "dobre" wiadomosci dzis!
Trzymajcie sie Laski.
Zerwanie paznokcia brzmi dosc drastycznie.Ale moze potem juz bedziesz miala spokuj?
Spodnie kupilam w H&M-tylko tam znalazlam czarne,materialowe-a takie wlasnie potrzebuje do pracy.Narazie jedna pare,jak urosnie brzuszek to kupie nastepne.
Isabell nie ma sie co martwic na zaspas.Mnie przerazalo kazde kucie ktore czulam-ale teraz mysle moj organizm tyle przechodzi ze nie ma sie czemu dziwic-dopuki lekarz mi nie powie ze jest zle to sie nie martwie.Ale warto zawsze wszystko sprawdzic.Trzymam kciuki.

Isabelll kurcze co ty za polozna masz , jakas chyba nie douczona!!!!!bagatelizowac takie sprawy, wspolczuje. Z tym skanem to bym rowniez walczyla, przepisowo jest i powinni zrobic. Moze trzeba powiedziec tej twojej midwife ze chcesz rozmawiac z jej osoba ktora jest in charge, czasami to pomaga. Daj znac pozniej co do wynikow moczu.
Matka - jak to przeczytalam to mnie az dreszcz przeszedl :shocked2: ałłł boli, niezbyt ciekawa sprawa z tym paznokciem. Spodkalam sie z tym ze jak tak sie wyrwie paznokiec to juz tam drogi nie urosnie.

Witam dziewczyny, spałam jak zabita, chyba w końcu odsypiam te 4 czy 5 nieprzespanych nocek, gdyby nie budzik to pewnie spałabym dużo dłużej ale cóż obowiązki wzywają.
jol03 jakie badania??:-D Jak do tej pory krew mialam pobierana raz na samym poczatku i to wszystko i pomimo ze na wynikach mam kilka pozycji z gwiazkami, czyli pozwyżej lub poniżej normy bo patrząc na te wyniki to sama potrafię to określić to moja położna stwierdziła że są rewelacyjne. Jakieś 2 miesiące temu jak ją widziałam, bo ja tak ją widuję to miałam za wysoki poziom cukru w moczu ale stwierdziła że to na pewno wynik tego co zjadłam lub wypiłam rano.
doveinred ja to od dawna wam pisze że z moją położna jest coś nie tak, na szczęście przechodzę tą ciążę bez większych problemów (przynajmniej tak myślę) bo tak naprawdę co się tam w moim organizmie dzieje to nie wiem, jakoś sobie z tym radzę. Z tym skanem to nie wiem, pamiętam że czytałam że robią 2 bo wyszedł taki przepis, na szczęście już nie dużo mi zostało. Martwi mnie tylko to że oni tutaj na pierwszym skanie stwierdzili że dziecko jest za małe i przesuneli mi datę porodu o 11 dni, 5 czy 6 tyg pozniej lekarz w POlsce powiedział mi że to bzdura i dziecko jest normalnej wielkości i że jak tak wogle można zmierzyć tylko główkę i przesunąć datę porodu a potem już nie zrobić kontrolnego badania, dlatego też chciałm iść na ten drugi scan bo gdyby mi się dzidzul spóznial to zaczna cos robic dopiero po 22 listopada a to bedzie juz 11 dni po terminie a moja sasiadka ma ta sama polozna i chodzi z rozwarciem na 7 juz tydzien dzisiaj i dopiero jutro idzie do szpitala i zdecyduja co dalej bo dopiero na jutro ma termin a skurcze ma codziennie, silne i regularne ale potem przechodza.
Ogolnie stram sie nie martwic, dzisiaj mam do niej dzwonic zeby podala mi date tego badania, cokolwiek to jest i zobaczymy
Makta mam nadzieje ze dadza Ci jakies znieczulenie a potem silne tabletki przeciwbolowe, uderzenie w paznokiec boli jak nie wiem co a co dopiero wyrwanie go ałłłłłłłłłłła.

No to masz niezle zawirowanie co do terminu porodu. Trzymam kciuki co do dnia jutrzejszego.
Mam pytanie: nie wiem czy jak maly skonczy 6 mies to powinnam zmienic mu mleko n no.3 teraz dostaje stage 1 bo no 2 to jest niby dle extra glodnych. No. 3 ma ponoc witamine D i zelazo.

Makta współczuje aleto musi boleć najpierw wżyna się paznokieć a każda wie jak to boli a teraz coś takiego masakra po prostu:no:
IsabellL mam nadzeje że to nic takiego i juz niewiele czasu Ci zostało na szczescie, ale wiecie co dziewczynki zaczynam sie bać bo oni tutaj na prawde bagatelizują poważe sprawy ja ide 2 listopada na pierwsze spotkanie z położną zobaczymy jaka mi się trafiła bo imę już znam, ale jak można nie zmierzyc drugi raz dziecka jak było podejrzenie że jest za małe:wściekła/y: przecież to aburd!!! Mi mierzyli wielkość od końca główki do końca ciałka i wtey pan podał mi w którym tygodniu jestem, a z tego co piszesz to ktoś zmierzył Ci tylko główkę? Nie moge w to uwierzyć, albo w dziewczynę która chodzi tydzień z rozwarciem na 7 cm z regularnymi skurczami RATUNKU, czy któraś z Was nie miała jakiś przykrych doznań podczas ciąży??

doveinred- mogę się zapytać gdzie Twoja położna przyjmuje? Bo na skanie byłam obok Lithu tam gzie Ty i pewnie mamy ten sam region. ja idę do LINKS to jest obok tego duzego parku na koncu Litha.
Pozdrawiam Was wszystkie kochane trzymajcie sie cieplutko i nie dajcie się tej słuzbie zdrowia!!
Mam jeszcze jedno pytanie myśle o tym skanie 3D w Polsce czy któraś z was to robiła?

reklama
Ewa Chrupcała wszystkie polozne stacionuja na leith w tej przychodni NHS-u tej niedaleko zakladu pogrzebowego, potem rozjezdzaja sie po praktykach i moja przyjmowala mnie na moira park niedaleko portobelo wiec musialam tam dojezdzac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry