reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam z rana. wiedzialam ze Mestwinek nie pospi cala noc wiec spalam dzis 5 godzin bo wszysy wstali o 6 rano :sorry:
Zaraz sobie zrobie kawusie a potem pewnie jakis spacerek bo zakupy trzeba zrobic.

yas- no niestety tak bywa ze kurcze duzo osob ma z takimi problemami stycznsc.

Troszke nie chce mi sie siedziec w domu juterko -- gdzie mozna sie wprosic na kawke??:happy:

reklama
doveinred przeczytałam Twoją historię dopiero teraz bo wczoraj zrobiłam reaktywację na forum. nie wiedziałam co z Twoją mamą a było tyle stron do nadrobienia, że nie znalazłam wątku;/

sprawdzałaś może czy są tutaj terapie dla dorosłych dzieci alkoholików? bo w Pl można tego dużo znaleźć. co do przymusowego leczenia nie wszysscy to wiedzą ale ono do końca takie nie jest. mianowicie, gdy Policja doprowadza pacjenta do szpitala to on ma prawo odmówić leczenia. zdarza się tak, że sami lekarze wymuszają to od pacjentów i jest wolny (np za mało łóżek). ale niewiele osób o tym...

co do tych "ciucholandów" z ubraniami dla dzieci np w Edynburgu nikt się nie orientuje???

anitha- mi ten aquaslim nie podchodzi, nie lubie słodkiej wody.
Wczoraj zalamałam sie, ledwo weszłam w sukienke slubna:wściekła/y::wściekła/y:
Cały dzień wypiłam 3 litry wody, jadłam jogurty, a wieczorem siłownia a potem aqua aerobik na glebokiej wodzie:-):-):-)
A dzis zakwasy,ale lece dalej musze ograniczyc slodycze własnie:zawstydzona/y::szok::-D i musze troche znowu popracowac nad soba...
Niewiem jak wy, ale dla mnie te kilka kilogramow starsznie duzo zmienia, poprpstu nei czuje sie atrakcyjna, nie czuje sie kobietą itp. nie akceptuje takeij siebie, a jak patrze na te moje rozstepy to juz wogole mi sie odechciewa:-:)-(

przerazona- oj ja to mialam kilka wozkow, graco-dupa, potem z pl -dupa, i wlasnie kupilam Lunę- co miala isabell i emila,doty i super wozek!!!!
Jak bede miała 2 dziecko, to dokupie tylko ta wkladke dla maluszka i jedziemy luną dalej:)

doty-suknie piekne, obie mi sie podobaja, i moj ulubiony kolor czerwony")

dovneired- strasznie ci wspolczuje, moj chrzesny zmarł przez alkohol , jego zona ciotka -teraz w lutym tez przez wodkee. jezeli mozecie pomoc mamie, to probujcie jej pomoc, ja wszystko bym oddala za zycie chrzesnego-ale juz zapozno

Wlasnie przecztalam ten watek o Calder na emito.Gwiazdeczka zal mi tej twojej kolezanki.Zjechali ja rowno.Czy to taka hanba miec mieszkanie socjalne???Boze poczulam sie jak wyrodna matka...Szok
Mozna by pomyslec ze tam calymi dniam ludzie chleja i lataja z siekierami...
Wszyscy pisza-wynajmij mieszkanie i dfostaniesz hb.Buahahahah Ewa pol roku starala sie o hb i dupa.Ciagle im czegos brakowalo.Ja na macierzynskim i Romek na najnizszej krajowej przekraczalismy dochody na hb , a mieszkanko razem z ct kosztuje nas 600.Madrale...

Emila, moim zdaniem znalazlas sie w ciezkiej sytuacji, strasznie ci wspołczuje. widze ze kazdy przypadek rozpatruja indywidulanie, ja jak mieszkalam rok w dalkeith to mieszkanie kosztowalo nas 900 Ł misiecznie!!;(, a i hb nie dostalismy bo ja mialam macierzynski, a krzys pracuje no i wiecie miliarderzy z nas:(, a tu mieszkamy od marca i mieszkanie kosztuje nas 300 bo 200mam z hb plus 150 concil tax, wiec juz jest lepiej, i w takiej sytuacji bedziemy tu czekac na socjalne:(
Emila moim zdaniem, mieszkaj tam , ale popros o transfer(nieiwem ile trzeba meiszkac by dostac tranfer) przeczekajcie teraz te trudne chwile, a pozniej pewnie dostaniecie cos lepszego.

przerazona- car boot jest w omni center kazda niedziela od 9 do 13 kolo johny lewisa, tam mozesz kupic ciuszki i inne akcesoria, ale fajen wozki trafiaja sie raczej zadko, patrz na gumtree, tam sa setki ofert.
dovneired-zapraszam na kawkę:)

azorku alkoholik nie powinien pic wogole nic zero i nic co zawiera alkohol nawet cukierka wiec to ze upila sie tylko jak to piszesz 2 razy swiadczy o tym ze tak do konca dobrze nie jest ......zreszta kazdy nie pijacy alkoholik zawsze moze do picia wrocic nawet po 10 latach zycia w trzezwosci ....
przerazona to nie jest tak ze moze odmowic jesli policja odprowadza alkoholika na leczenia nie ma szans odmowy bo wtedu juz jest wyrok sadu takze szans nie ma....

stażowałam w Niebieskiej Linii i Komitecie Ochrony Praw Dziecka, miałam staże w niejednym szpitalu psychiatrycznym i wiem jak to działa od wewnątrz. oczywiście jeśli ktoś popełnił przestępstwo, lub zagraża sobie lub innym to musi pozostać w szpitalu.

mój bliski również miał taką sytuację, że został skierowany na przymusowe leczenie a po detoksie zapytali czy wyraża zgodę na pozostanie w szpitalu i leczeniu. zgodził się i powiem Wam, że przyniosło to rezultat. raz nie pił przez rok ale nie wytrzymał na jednym z rodzinnych wesel. póżniej poszedł dobrowolnie i nie pije po dzień dzisiejszy. chodzi na spotkania AA, wraca z pracy okrężną drogą, zmienił numer telefonu. oczywiście to nie są najlepsze sposoby żeby nie pić ale jemu pomogły.

misiula dzięki za namiary na pewno się wybiorę...

strasznie lubiłam chodzić po ciuchach-sklepowych w Pl i tego teraz mi brakuje. myślałam, że w Edynburgu coś jest takiego...:-(a u mnie się nie zanosi na szybką wizytę w Pl...a tak przy okazji to do którego tygodnia dziewczyny latałyście samolotem lub jeździłyście samochodem? bo my myślimy nad wyjazdem do Pl własnym autem w 7,5miesiąca (mam wesele w rodzinie) a samolot odpada bo już teraz mam za wysokie ciśnienie...bije się z myślami przez cały czas...

przerazona nie bede sie z toba klocic wiem co pisze uwierz.oczywiscie to nie jest prosta sprawa jesli osoba sobie pije tylko nie zagraza sobie i nikomu ale jej mma mowi z epopelni samobojstwo takze zagraza swojemu zyciu...pracowalam na takim oddziale i nie raz przywiozla policja kobietki ktorre mialy wyrok sadu zgarnela je tak z ulicy okropny widok ....

reklama
Do góry