reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamy ze Szkocji

Dla mnie poród to był koszmar. Był jeszcze tyle czasu a nagle się dowiaduje, że urodzę. Nawet lekarza mi dali ale kobieta była tak nieuprzejma, że zwyzywałam ją po polsku (jak już bardzo mnie bolało). A za nim trafiłam do szpitala pojechałam jeszcze do mojej położnej, która stwierdziła, że nie słyszy bicia jednego serduszka. Do szpitala jechałam ze swoim sercem w gardle. I choć nie mogę powiedzieć, żeby chłopcy mieli w czasie pobytu po urodzeniu w szpitalu złą opiekę o tyle później było już tylko gorzej. Całe mnóstwo badań kontroli serio ze 2 razy w tyg przez pierwsze 6 miesięcy byliśmy w Wishaw hospital. Przeoczyli nawet zapalenie oskrzeli, które wykryła lekarka w Polsce i Aleks trafił do szpitala w PL. I chrzciny dzieci moje miały w kaplicy szpitalnej. Więc po tych wszystkich doświadczeniach nie potrafię myśleć inaczej. I każdą ich diagnozę sprawdzam w PL.
Co do tych smoczków to chłopcy tak do 1,5 roku tak jak Twoja mała IsabellL ssali smoka jak tylko go widzieli. Więc jak bawili się w livingu to smoczki zostawiałam w ich sypialni. I nawet się nie dopominali dostawali tylko jak szli spać. No a teraz już całkiem zlikwidowałam. Trochę marudzą przy usypianiu ale i z tym sobie poradzimy:)

reklama
Cześć Marlenka :-D. Widzę, że grono mam ze Szkocji powiększa się z dnia na dzień :tak: Dobrze trafiłaś, tu same miłe dziewczyny są :-D A skąd dokładnie jesteś?

Dziewczyny- pewnie macie rację- mnóstwo jeszcze przede mną nowych doświadczeń. Póki co, jak tak was czytam, to najbardziej boję się ząbkowania i tego, że moje słodkie, urocze, spokojne i niepłaczące dziecko zmieni się w rozwrzeszczaną bestyjkę :-D
No, u mnie też nie widzieli powodów do cesarki, a potem nagle w 10 sekund polecieli ze mną na stól, bo się dziecko dusiło... Ech. Ale i tak na opiekę nad po porodzie małą nie mogę narzekać Gdzieś tu na bb czytałam historię matki, której dzieciaczek też urodził się tak chory jak moja mała i niestety nie przeżył :-( Więc miałam szczęście...

Witamy:-)
A dziewczynki w jakim wieku??I skad jesli mozna zapytac??

Co do lekarzy to rooznie bywa.Ja polozna prowadzaca mialam bardzo kiepska, za to polozna na basenie(prowadzaca cw dla ciezarowek)bardzo fajna i to dzieki niej wyladowalam w szpitalu w odpowiednim momencie.To byla naprawde wielki przypadek, ale byla w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie:tak:
Podczas porodu(wywolywany od pt wieczorem , Asiula ur sie w niedz wieczorem) polozne byly suuper(jedna taka do d, ale tylko przez kilka godz.).Za to ta ktora odbierala(starala sie hahahah) rewelacyjna.Nawet mielismy praktykantke:-D
Na oddziale rewelacyjne polozne, babki majace po 20 lat doswiadczenia.
Lekarze?Raz tak , raz inaczej.W swojej przychodni juz mam rozpracowane do kogo chodzic, a kogo sobie odpuscic.W szpitalu bylysmy kilka razy-nigdy nie narzekalam na obsluge.

To taka loteria.A szkoda, bo zdrowie dzidzki jest najwazniejsze...

Vampira - twoje szczęście teraz pewnie słodko śpi i to jest najważniejsze:-) opowiadam troszkę o swoich doświadczeniach ale na co dzień staram się nie myśleć o tym co było złe. Nie ma sensu lepiej na tym co dobre. Moje Bobki ( tak ich nazywamy z mężem) mają tyle energii, że dla wojska by starczyło:-)

hey
dziewczyny jak czytam historie o lekarach to glowa peka:wściekła/y::wściekła/y:
my takze jestesmy tu traktowani jak kroliki doswiadczalne, i paracetamol na wszystko!!!

Witam nowa mamusie:-)

Isabell wytrzymasz kochana , bedziemy cie wspierac:tak:

azorek- ty tam nie pokeruj, bo jeszcze amelke komus sprzedasz:-D:-D

Emilka-widzimy sie jutro o 10:-)

reklama
Do góry