reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Gizel Witam
Isabell Ten kaszel nocny to moze od zabkowania. Moze slina jej splywa po gardzielku i nie nadaza polykac... sama niewiem.. Czytalam juz tyle o tym ze nawet sie zastanawialam czy Nikola ma robaki albo glisde ludzka ale kaszel ustepuje na chwile a pozniej wraca. A jesli chodzi o buciki z Clarka to sa nawet w tym obuwniczym kolo matalana w Coatbridge. Ja tam przewaznie kupuje buciki albo w sklepie sportowym.

reklama
Witam nową Mamusię.
Ponadrabiałam was trochę, ale się rozbestwiacie dziewczyny

Emilia, dzięki za przesyłkę, nie wiedziała, że to będą aż dwa opakowania, super :-) Mój mi wczoraj przyniósł, o dziwo nie zapomniał :-D. Cieszę się, że Asia już lepiej się czuje.
Widzę, że ciągle ktoś choruje- trzymam za was kciuki dziewczyny, zdrówka dla was i dla chorych dzieciaczków

magdziarz,
w sumie niezły pomysł z tą herbatkąmalinową, szkoda, że ja na to nie wpadłam, może by podziałało...

Doveinred, już tylko 4 dni zostało do cesarki, więc przypuszczam, że wasze starania niewiele przyniosą efektów :-D Tym bardziej, że pierwsza dzidzia też nie miała ochoty wyjść. Ale z drugiej strony świetnie Cię rozumiem, bo gdybym ja miała wybór, też wolałabym rodzić naturalnie. Tak czy inaczej- powodzenia. Pewnie już nieźle zestresowana jesteś.

Dziewczynki, nie ma co marudzić na pogodę, w sumie jest nieźle- wczoraj po południu było w sumie ładnie, teraz też jakieś słoneczko wychodzi nieśmiało ;-) W polsce mrozy, więc i tak mamy szczęście :tak:

isabell podam ci adres do tego jd sporta co ja zawsze chodze (bywalam tez w innych ale ten jest wg mnie najlepszy)
11 Biggar st g31 4bh ( to jest adres toysrus-a ale sport jest obok) jak bys sie wybierala to daj znac bo ja tez musze sie juz rozejrzec za adidaskami dla patryka.

Ja kupilam dzis Asiuli butki w TKMAXX-ie, za 15 funtow, troche za duze, ale nawet w Pl nie znalazlam w jej rozmiarze.Mysle , ze nic sie nie stanie?
Emilia ja mam 2 pary butkow na mala nozke. najmniejsze jakiew pl znalazlam takie do chodzenia dla dzidzi. mog epozyczycz asiula i tak nie zedrze tych butkow:D

ja sie witam z kawka mezasty mnie dzis obudzil robiac mi masaz mmmmmmmmm wreszcie nie obudzilo mnie wrzeszczace dziecko :D i od razu humor lepsiejszy ;]
ja na skracanie szyjki nie pilam nic seksik byl hmm sporadycznie a mloda ktoregos dnia (ok 37tc 6d) postamowila sie wydostac z brzuszka:D i dobrze nawet sie zlozylo bo na drugi dzien juz tesciowie przyjechali wiec najwyrazniej amelkowna spieszyla sie zeby babcie i dziadka poznac:D

uciekam sie pozbierac bo siedze w pizamie:D uwielbiam soboty kiedy nic mnie nie nagli ahhhh (no moze to nieszczesne prasowanie za ktore jeszcze sie nie wzielam:O)

U moich znajomych, mieszkających w Polsce w leśniczówce, w środę było -25'C :szok: To się trochę poirytowali jak im powiedziałam, że pomykając po mieście nawet kurtki nie zapinam bo mi ciepło :-D
Doveinred, właśnie...Ty już zaraz przecież drugiego dzieciaczka masz... :happy2: Trzymam kciuki u dłoni i stóp, co by wszystko dobrze poszło :-) Zdawaj relacje na bieżąco, a na porodówce zleć to Grzesiowi :-) co byśmy były na bieżąco :-D
Azorek, a mnie dziś mój Yeti obudził tekstem: "zrobisz mi śniadanie?" :dry: I poszedł dalej spać w oczekiwaniu na żarełko :-D Swoją drogą, muszę wymyśleć jakiś dobry pretekst do tych odwiedziń jutrzejszych, bo mi zapowiedział że ze skurczami nigdzie ze mną nie idzie... :confused2: ale może jutro nie będę miała skurczy ;-)

Ostatnia edycja:
Hej mamusie:-) przemęczyłam tę noc i jakoś jeszcze żyję;-) za radą doty zgniotłam polopirynę i połknłam z wodą i o dziwo czuję się dużo lepiej.
Marlenka koniecznie pójdź do lekarza bo nie wiadomo co to po co masz się zamartwiać. Życzę zdrówka dla córeczek. Oby wszystko było ok:tak:
IzabellL bardzo Cię przepraszam, nie planowałam tego co prawda dziś czuję się znacznie lepiej właściwie to jakby w ogóle nic mi nie było ale ponieważ został lekki kaszel to dla dobra Ciebie i Twoich pociech nie będziemy ryzykować. Może uda nam się umówić w tym tyg. Albo się jakoś umówimy z dziewczynami i pojedziemy do reinforest, tam nawet twój synuś nie będzie się nudził:-)
Justysia ja bardzo chętnie. Dajcie znać tylko w jaki dzień i postaram się jakoś dopasować. Na pewno środa mi odpada. Ale resztę dni po godz 12 byłoby ok, przynajmniej taką mam nadzieję.
Doty ty torbo jedna mówiłam Ci wczoraj, że umieram a ty na forum siedzisz zamiast przyjść się pożegnać:-D a tak serio to ta twoja polopirynka mnie na nogi postawiła:-)

Ja kupilam dzis Asiuli butki w TKMAXX-ie, za 15 funtow, troche za duze, ale nawet w Pl nie znalazlam w jej rozmiarze.Mysle , ze nic sie nie stanie?

to jaki rozmiar dla niej potrzebujesz? Gdzies czytalam ze but moze byc maksymalnie wiekszy o 12 mm. A ma usztywniana pietke i miekka podeszwe? Wiem ze ja tutaj nie moglam znalezc kapci dla malej - nie ma zadnych z usztywnianym zapietkiem (a moze ja nie potrafie znalezc)a to nie dobrze jesli dopiero uczy sie chodzic bo moze skoslawic piete i musialam przywiezc z Polski. Ale i tak czesto biega po domu w skarpetkach z ABSami :)

reklama
Emilia na pewno nic się nie stanie nie martw się. Fizjoterapeuta naszego synka powiedział nam, że buty dla dziecka mogą być maksymalnie o 1 rozmiar większe. Więc jeśli te butki co kupiłaś nie są większe niż rozmiar to będzie ok:-)

Do góry