reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcowe mamusie 2017

A my dziś pojechaliśmy na zakupy. Wiadomo, jutro sklepy pozamykane więc liczyliśmy się z kolejkami. Na szczęście w naszym carrefourze jest kasa pierwszeństwa między innymi dla kobiet w ciazy. A kiedy korzystać z tego jeśli nie teraz? [emoji1] i sytuacja taka, ze w kolejce stało 2 mężczyzn. Więc podeszłam i z uśmiechem grzecznie pytam czy Panowie też w ciąży [emoji6] na co oni mnie ładnie przepuscili, podziekowalam i przeszłam przed nich. A tam stała młoda dziewczyna. Bez widocznej ciąży. Mój jej pokazał ze ja w ciąży jestem a ona się obruszyla, ze "może" ona też jest w ciąży i ach i och. To mówię że ok, żeby stała przede mna. A ona dalej ze może nie widać ale "może" jest w ciąży itd itp. A okazało się ze była z tymi chłopakami którzy mnie przepuscili! To oni mieli więcej przyzwoitości niż ona! Powiem Wam ze mnie to zbulwersowalo i do tej pory mi w głowie siedzi! Ze druga kobieta zamiast być bardziej wyrozumiala to jeszcze na mnie naskakiwac zaczęła! A przecież wystarczylo powiedziec tak po prostu ze też jest w ciąży! Przecież na początku nic nie widać a czasem są takie mdłości ze się nie da wytrzymać! Nic bym nie mówiła bo przecież wiem jak to jest! Ale jak zaczęła mówić "no prosze, no prosze " to powiedziałam dziękuję i przeszłam przed nią. Co się będę kłócić! Eh. Zycie!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeszcze Wam napiszę, ze raz mi się zdarzyło nie przepuścić ciężarnej w zaawansowanej ciąży, jak czekałam w pierwszym trymestrze na pobranie krwi na czczo i myślałam ze zaraz padne! Ale nie pytała o to czy może wejść przede mną. Może widziała ze siedzę taka blada to się domyslila! Ale przecież wystarczy odrobina zyczliwosci!

A my dziś pojechaliśmy na zakupy. Wiadomo, jutro sklepy pozamykane więc liczyliśmy się z kolejkami. Na szczęście w naszym carrefourze jest kasa pierwszeństwa między innymi dla kobiet w ciazy. A kiedy korzystać z tego jeśli nie teraz? [emoji1] i sytuacja taka, ze w kolejce stało 2 mężczyzn. Więc podeszłam i z uśmiechem grzecznie pytam czy Panowie też w ciąży [emoji6] na co oni mnie ładnie przepuscili, podziekowalam i przeszłam przed nich. A tam stała młoda dziewczyna. Bez widocznej ciąży. Mój jej pokazał ze ja w ciąży jestem a ona się obruszyla, ze "może" ona też jest w ciąży i ach i och. To mówię że ok, żeby stała przede mna. A ona dalej ze może nie widać ale "może" jest w ciąży itd itp. A okazało się ze była z tymi chłopakami którzy mnie przepuscili! To oni mieli więcej przyzwoitości niż ona! Powiem Wam ze mnie to zbulwersowalo i do tej pory mi w głowie siedzi! Ze druga kobieta zamiast być bardziej wyrozumiala to jeszcze na mnie naskakiwac zaczęła! A przecież wystarczylo powiedziec tak po prostu ze też jest w ciąży! Przecież na początku nic nie widać a czasem są takie mdłości ze się nie da wytrzymać! Nic bym nie mówiła bo przecież wiem jak to jest! Ale jak zaczęła mówić "no prosze, no prosze " to powiedziałam dziękuję i przeszłam przed nią. Co się będę kłócić! Eh. Zycie!

Masakra , niektozy w kolejkach zachowuja sie jak bydlo bez kultury :)

Straszne! Oby żadna z nas na taką nie trafiła! Ja bym chyba gonila męża żeby zalatwial kogoś innego!

[emoji24] straszne babsko , niestety czytam co jakiś czas o takich sytuacjach. Ciężka, Nowa sytuacja dla przyszłej mamy bol, strach, zmęczenie, a tu jeszcze wiedźma !!![emoji22] [emoji35]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
A'gusia no widzisz to byli mężczyźni prawdziwi, a dziewczyna miała tupet :/ My wczoraj w Biedronce po mandarynki mega kolejka, ja z bolącą rwą, ale nie miałam chęci się tłumaczyć nikomu, że mają mnie puścić... bo jeszcze gotowa bym była się pokłócić :D

U nas dzisiaj skończone 21 tygodni, wskakujemy w 22 :D , ale ten czas leci :)

Dziewczyny macie już wybrane wózki? My mamy tego Xlandera Xmove i tak raczej zostanie ;)

Ja rownież nie mam siły sie kłócić i przepychać stoję w kolejkach. Wózek mam wybrany anex sport i raczej już nie zmienię zdania :) a kiedy planujecie zakup?

Ja wczoraj z siostrą byłam w sklepie i było stoisko wózków Tutek. To były pierwsze wózki na które patrzyłam. Ale nie mam zrobionego zadnego reaserchu więc wszystko przede mną! [emoji6]

reklama
Wyobrazcie sobie taka sytuacje. Z zycia wziete bo to z mojego porodu i o mojej poloznej ( zostala zwolniona po licznych skargach na jej zachowanie ).

Rodzilam z ostatniego pazdziernika na pierwszego listopada i pierwsze co mnie opierdolila ze ona nie ma ocjoty byc tu ze mna bo wolalaby sie wyspac bo z rodzina na groby jedzie.

Caly czas ogladala na dvd na wspolnej i miala mnie w dupie. Kiefy zaczelam zygac to pierwsze co chwycilam to pojemnik na narzedzia ... wyobrazcie sobie jaka bure za to zgarnelam bo przeciez trzeba bylo poprosic o nerke.

Podawala mi jakies zastrzyki ,kroplowki i nie chciala powiedziec co to i na co to ... dopiero na wypisie moglam poczytac

Bez uprzedzenia mnie zaczela mi robic masaz szyjki macicy . Ja myslalam ze mnie bada jak krowe i poprosilam grzecznie zeby byla delikatnejsza bo bardzo boli. Obrazila sie i nie przychodzila przez godzine ... moja mama musiala ja prosic i przepraszac zeby do mnie przyszla.

Ja sie tej baby balam bo czulam sie bezbronna. Co byscie zrobily na moim miejscu ?
Masakra..."Rodzic po ludzku"

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Do góry