reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Lampka wina dobrze wpływa na organizm. Dla zdrowotności. We Włoszech jest to naturalne i normalne. Nie mowie o piciu lampki codziennie, a raz/dwa w trakcie ciąży. Kawa lekka krzywdy też nie zrobi. Byle nie pić jej 5 razy dziennie, a góra raz :)
Ja kawę piję słabą. Moja mama i babcia też piły i nigdy nie słyszały od lekarzy, że przez najbliższe 9 msc mają kategoryczny zakaz.
Uczono mnie, że wszystko w nadmiarze szkodzi. Nawet sałata :)

P.S Robiłam badania na inkach :) Nawet nie wiesz jaki syf pijesz. (To samo się tyczy większości herbat zielonych) Lepiej weź wsyp małą prawdziwą,dobrej jakości kawę. Łyżeczkę z mlekiem.
Znacznie gorszym wyborem właśnie są herbaty, teina to nic dobrego.
Przykład z winem nie oznacza, że masz to robić. Mówię, co robią i na co pozwalają w krajach innych niż polska. Inaczej też myślą w Kanadzie, UK czy IR. Polska ma swój własny "styl" myślenia, często, gęsto 100 lat za murzynami.
Dzięki, człowiek uczy się przez całe życie najwyraźniej :) z teiną nie mam problemu bo nie pijam herbaty :P

Dzięki, człowiek uczy się przez całe życie najwyraźniej :) z teiną nie mam problemu bo nie pijam herbaty :p
Aby rozwiać wątpliwości. Alkoholu nie piję teraz. Piłam pierwsze 2 tygodnie jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży (3 piwa). Nigdy nie miałam jakiejś potrzeby na picie,ani fajki. Mimo,że piłam i paliłam. Za to kawa to moje uzależnienie. Tyle, że piję zmieloną świeżo kawę. Żadne neski, sreski. Maz 1 dziennie. Słabą.
Wszystko jest dla ludzi, tylko z głową :)
W Polsce co roku rodzi się około 1000 dzieci z FAS. Są to dzieci kobiet głownie patologii. Ile ich przychodzi na świat w sumie? Dużo. Ciocia położna w jednym z Trójmiastkich szpitali, mówiła mi kiedyś... że często padają przerażone pytania czy wszystko z dzieckiem jest ok... bo sobie matka pozwoliła na pół szklanki piwa w ciąży. Bez przesady :)
Szokiem dla organizmu jest dopiero nagła zmiana. Jadłaś śmieci i nagle jesz tylko sałatę. Paliłaś i nagle przestajesz. Nie wolno tego robić. Wszystko powoli i spokojnie.Z głową i umiarem.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry