reklama

Marcowe mamusie 2017

Hmmm ja chyba przyspieszę wizytę u ginekologa :) od wczoraj mam wrażenie nieprzyjemnego pieczenia, zwłaszcza przy wizycie w kibelku i boję się że to może być infekcja jakaś :( żadnych więcej niepokojących objawów, ale jednak lepiej sprawdzić. Może jakieś probiotyki powinnam brać? A generalnie z objawami u mnie jak w kalejdoskopie - codziennie coś nowego :/ ale samopoczucie i tak dobre :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Laski... myślicie że pójście teraz po podwyżkę, a po 2 msc oznamienie( sierpień) o ciąży to będzie nie fair? Zanim sie dowiedziałam miałam to w planach
Ja ostatnio zrobiłam w ten sposób, że powiedziałam szefowi, że mam lepszą pracę z większą podstawą. A że wiedziałam, że szef mnie nie puści, to tak zagrałam. Oczywiście naprawdę miałam też propozycję innej pracy, ale nie chciałam zmieniać. Chodziło o podwyżkę. :-) Dał mi to co chciałam, a za kilka dni zaskoczył mnie bladzioch na teście. :-)

Ja sie zapisałam do takiej przychodni Medicor na czerniakowskiej, ponoć bardzo dobre doktor i maja usg na miejscu, w czwartek sie okaże.
Mam super lekarza na Woli i jeśli nic fajnego nie znajdę to bede do niego chodzić ale on w poprzedniej ciazy dosc często chcial żebym przychodziła i troche kasy kasował.
W łomiankach tez jest fajna doktor ale zapisy dopiero od 20 lipca bo urlop..
A skąd jesteś ?

Legionowo rzut beretem ode mnie :)

Z Legionowa ten lekarz na NFZ?? Czy gdzieś indziej ? Tez chciała bym na
NFZ kogoś fajnego znaleść ale terminy sa kosmiczne.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A skąd jesteś? :-)
Mój lekarz przyjmuje w przychodni na NFZ.

Moim zdaniem próbować zawsze warto, ale do świadczenia na zwolnieniu czy na macierzyńskim to chyba niewiele zmieni, bo pod uwagę brana będzie średnia z ostatnich 12 miesięcy. Korzystniejsze chyba byłoby uzyskanie wysokiej premii, bo miałoby wpływ na średnia [emoji1] z drugiej strony podwyżka zostanie jak wrócisz po macierzyńskim/wychowawczym do pracy.
Mamy półroczne premie. Wysokość do 120% wypłaty. Moja wypadnie na wrzesień. Nastepna w miesiacu porodu :P

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

A jak będziesz pobierała niższe świadczenie to będzie ok? :) to akurat twoje i twojego dziecka pieniądze, do tego wiele może się zdarzyć, więc skoro miałaś w planach to rozmawiaj i tyle :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Idź idź co Ci szkodzi... przecież możesz nie wiedzieć, że jesteś w ciąży a, że nigdy nic nie wiadomo to zawsze lepiej iść jak miałaś takie plany, później może ci nie dać, bo raczej jak wrócisz z macierzyńskiego to nie będziesz od razu leciała po podwyżkę... :)

Dziewczyny pisałam ostatnio, że się trochę martwię brakiem objawów, że nie mam nic poza bolacymi piersiami a z synkiem na tym etapie ciąży miałam już nudności i wymioty ... no i wykrakałam ... jak tylko rano wstałam z łóżka to czułam że coś jest nie tak ... jak zjadłam śniadanie to już wiedziałam co się święci ... także poranek mam wycięty z życia. :(:unsure::hmm:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry