Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja będę prowadziła u 2 lekarzy. Jeden NFZ a drugi z Medicover, jutro idę państwowo i powiem, że prywatnie też chodzę, bo tam mi robią mnóstwo badań z krwi i nie chce żeby mnie tu jeszxze kuli, bo się tego panicznie boję. Poza tym to ta w Medicover mnie denerwuje, nawet karty ciąży mi nie założyła chociaż wie, że w sobotę wyjeżdżam na 2 tygodnie. A Wy już macie karty ciąży?Bardzo dużo dziewczyn chodzi do dwóch lekarzy. Jeden prywatnie ( zwolnienia, lepszy sprzęt) drugi nfz, aby miec badnia za free. Informuja przeważnie tego pierwszego, ze chodza jeszcze na nfz, żeby nie płacić za badania i nie ma problemu. Sama mam taki chytry plan
Piękny kropek! Czemu dostałaś aż takie restrykcje? Masz jakieś problemy?
Hej, super! Gratuluję!Dziewczyny! Zrobiłam właśnie 3 test i już w pierwszej minucie wyszła mi wyraźna druga kreska!!!!!! Ufam , że to jest to! Jednak mąż jedzie po drugi test dla upewnienia!
<3
Cudowne wieści! Życzę nam wszystkim tylko takich. Napisz koniecznie dlaczego musisz pilnować diety.![]()
Hej
Ja po pierwszej wizycie i pierwszym usgmaleństwo ma 4mm, idealny 6 tydzień i już bije serduszko, wszystko w jak najlepszym porządku
uff spora ulga
Dobrze, że przyspieszyłam wizytę bo mam początki infekcji (związane ze zmianą PH) więc od razu dostałam Clotrimazolum maść i Lactovaginal z którym zaprzyjaźniały się do końca ciąży. Kolejna wizyta za 4 tygodnie, mam też skierowania na badania.
I wykład na temat odżywiania - ufff sporo mi nie wolno (zero słodyczy, dżemów, cukrów prostych, lodów !, zero smażonego mięsa czy z grilla tego węglowego, sporo twarogów póltlustych, mleko do 1.5%, owoce i warzywa...). Doktor powiedział, że i tak przyjdzie mi do 12 kg a jak się nie przypilnuje to więcej, a przy mojej wadze szkoda żebym miała póżniej do siebie pretensje i czuła się jak smok. Zero żarcia za dwoje, do kolejnej wizyty +1kg. Oczywiście nie odchudzanie...ufff
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny! Zrobiłam właśnie 3 test i już w pierwszej minucie wyszła mi wyraźna druga kreska!!!!!! Ufam , że to jest to! Jednak mąż jedzie po drugi test dla upewnienia!
<3
Cudowne wieści! Życzę nam wszystkim tylko takich. Napisz koniecznie dlaczego musisz pilnować diety.
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ok, mądry ten Twój DrHmmm
Po pierwsze mój ginekolog od kiedy chodzę do niego zawsze zwracał uwagę na zdrowy tryb życiajakbym paliła tez zrobiłby wykład...może ma takie zboczenie? A serio to przy wzroście 174 ważę dziś 80-81kg- czyli mam nadwagę. Powiedział, że muszę zdrowo się odżywiać dla dziecka i dla siebie- bo i tak przytyję ok 12kg i to jest normalne a waga już przeskoczy 90kg. A jak się nie upilnuje to podejdę do 100kg i szkoda żebym później źle się z tym czuła i miała problemy ze zgubieniem... Do tego zaznaczył, że ma za dużo pacjentek z problemami z cukrzycą więc, z pięknym uśmiechem (chodzę do niego od 17 roku życia) powiedział: nie jest teraz ważne co lubisz czy na co masz ochotę. Teraz jest ważne co powinnaś a czego nie powinnaś jeść. I że jak się przypilnuje (bez odchudzania) to będę się lepiej czuła
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Iść! I się zaraz chwalić tu nam wynikiem!Zrobiłam kolejny test i wyszła też wyraźna druga kreska! Dziś powinnam dostać miesiączkę. Myślę, czy iść dziś na bete, co proponujecie mamusie?