reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczyny! Zrobiłam właśnie 3 test i już w pierwszej minucie wyszła mi wyraźna druga kreska :D !!!!!! Ufam , że to jest to! Jednak mąż jedzie po drugi test dla upewnienia! :D <3

reklama
Bardzo dużo dziewczyn chodzi do dwóch lekarzy. Jeden prywatnie ( zwolnienia, lepszy sprzęt) drugi nfz, aby miec badnia za free. Informuja przeważnie tego pierwszego, ze chodza jeszcze na nfz, żeby nie płacić za badania i nie ma problemu. Sama mam taki chytry plan
Ja będę prowadziła u 2 lekarzy. Jeden NFZ a drugi z Medicover, jutro idę państwowo i powiem, że prywatnie też chodzę, bo tam mi robią mnóstwo badań z krwi i nie chce żeby mnie tu jeszxze kuli, bo się tego panicznie boję. Poza tym to ta w Medicover mnie denerwuje, nawet karty ciąży mi nie założyła chociaż wie, że w sobotę wyjeżdżam na 2 tygodnie. A Wy już macie karty ciąży?
Piękny kropek! Czemu dostałaś aż takie restrykcje? Masz jakieś problemy?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

1467747716-mftxfm.jpeg

Hej :)
Ja po pierwszej wizycie i pierwszym usg :) maleństwo ma 4mm, idealny 6 tydzień i już bije serduszko, wszystko w jak najlepszym porządku :) uff spora ulga :D
Dobrze, że przyspieszyłam wizytę bo mam początki infekcji (związane ze zmianą PH) więc od razu dostałam Clotrimazolum maść i Lactovaginal z którym zaprzyjaźniały się do końca ciąży. Kolejna wizyta za 4 tygodnie, mam też skierowania na badania.
I wykład na temat odżywiania - ufff sporo mi nie wolno (zero słodyczy, dżemów, cukrów prostych, lodów !, zero smażonego mięsa czy z grilla tego węglowego, sporo twarogów póltlustych, mleko do 1.5%, owoce i warzywa...). Doktor powiedział, że i tak przyjdzie mi do 12 kg a jak się nie przypilnuje to więcej, a przy mojej wadze szkoda żebym miała póżniej do siebie pretensje i czuła się jak smok. Zero żarcia za dwoje, do kolejnej wizyty +1kg. Oczywiście nie odchudzanie...ufff

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Cudowne wieści! Życzę nam wszystkim tylko takich. Napisz koniecznie dlaczego musisz pilnować diety.

Cudowne wieści! Życzę nam wszystkim tylko takich. Napisz koniecznie dlaczego musisz pilnować diety.

Hmmm
Po pierwsze mój ginekolog od kiedy chodzę do niego zawsze zwracał uwagę na zdrowy tryb życia ;) jakbym paliła tez zrobiłby wykład...może ma takie zboczenie? A serio to przy wzroście 174 ważę dziś 80-81kg- czyli mam nadwagę. Powiedział, że muszę zdrowo się odżywiać dla dziecka i dla siebie- bo i tak przytyję ok 12kg i to jest normalne a waga już przeskoczy 90kg. A jak się nie upilnuje to podejdę do 100kg i szkoda żebym później źle się z tym czuła i miała problemy ze zgubieniem... Do tego zaznaczył, że ma za dużo pacjentek z problemami z cukrzycą więc, z pięknym uśmiechem (chodzę do niego od 17 roku życia) powiedział: nie jest teraz ważne co lubisz czy na co masz ochotę. Teraz jest ważne co powinnaś a czego nie powinnaś jeść. I że jak się przypilnuje (bez odchudzania) to będę się lepiej czuła :)

kinia_26 gratulaje !! :)
KaLOLek piękna fasolka ! :)

Ja się od samego rana zamartwiam :( jutro mam wizytę będę dokładnie w 5tydzień i 5 dzień od OM i pewnie serduszka jeszcze nie będzie ... mam nadzieję, że to nie będzie przeszkodą żebym dostała już l4 :( ... mam pracę w szkodliwych warunkach i wolałabym juz do pracy nie wracać ... do końca tygodnia mam urlop a potem bym już musiała wracać :(

Hmmm
Po pierwsze mój ginekolog od kiedy chodzę do niego zawsze zwracał uwagę na zdrowy tryb życia ;) jakbym paliła tez zrobiłby wykład...może ma takie zboczenie? A serio to przy wzroście 174 ważę dziś 80-81kg- czyli mam nadwagę. Powiedział, że muszę zdrowo się odżywiać dla dziecka i dla siebie- bo i tak przytyję ok 12kg i to jest normalne a waga już przeskoczy 90kg. A jak się nie upilnuje to podejdę do 100kg i szkoda żebym później źle się z tym czuła i miała problemy ze zgubieniem... Do tego zaznaczył, że ma za dużo pacjentek z problemami z cukrzycą więc, z pięknym uśmiechem (chodzę do niego od 17 roku życia) powiedział: nie jest teraz ważne co lubisz czy na co masz ochotę. Teraz jest ważne co powinnaś a czego nie powinnaś jeść. I że jak się przypilnuje (bez odchudzania) to będę się lepiej czuła :)

Ok, mądry ten Twój Dr :) kurde ja puki co mam problem z dieta wczoraj w porze obiadowej zjadłam zupę pomidorowa, chipsy paprykowe - musiałam!, arbuz, chałwa i na koniec fasolka szparagowa z buleczką...

Zrobiłam kolejny test i wyszła też wyraźna druga kreska! Dziś powinnam dostać miesiączkę. Myślę, czy iść dziś na bete, co proponujecie mamusie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry