Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
U mnie wszystko dobrze, miałam "zwykłe" usg tylko ale serduszko bije, mamy 4,7 mm. Prenatalne za tydzień![]()
Asica, zrobią Ci pewnie jeszcze awidność. Może to stare zakażenie, ale gdyby było świeże, dadzą Ci antybiotyk i będzie dobrze. Przed toksoplazmozą da się chronić w ten sposób na szczęście. Gorzej z cytomegalią, w razie zakażenia można tylko i wyłącznie czekać na rozwój wydarzeń, nie ma ani leków, ani szczepionki, nic.
A propos, dziewczyny, ponawiam prośbę: jeśli któraś ma na dniach wizytę, zapytajcie proszę, jak mama świeżo upieczonego przedszkolaka może się chronić przed cytomegalią i czy ryzyko zakażenia jest duże. Schizuję kompletnie.
Od przedszkolaka mozna złapać cytomegalię? Chyba musze poczytac w google o tej chorobie bo zielona jestem z mój szkrab do przedszkola chodzi...
Ja po wizycie dzidzia rośnie10 tydzień 1 dzień
Ale jest jedno ale...
Wyszła mi toxoplazma z tym ze nie wiadomo czy świeże zakażenie czy juz ja przechodziłam. . Jak świeże do końca ciąży antybiotyk :/ z kotem bezpośrednio kontaktu nie miałam ale u narzeczonego jest ich z 4
Miała ktoras z Was podobna sytuacje?
U mnie wszystko dobrze, miałam "zwykłe" usg tylko ale serduszko bije, mamy 4,7 mm. Prenatalne za tydzień![]()
Kciukisuper ze maluszek rosnieco do toxo to nie pomoge bo nigdy nie mialam stycznosci ale pamietam swoja panike wobec kotow w pierwszej ciazy, nawet dotykac ich nie chcialam ze strachu przed toxo... :/
Super, gratualcje, niech dzidzia rośnie
Udalo mi sie dorwac do laptopa, na forum juz wieki w ten sposob nie zaglądałam, zawsze na telefoniejutro usg, prosze o kciuki by bylo wszystko ok
w dodatku musimy chłopaków zabrać ze sobą bo nie ma kto z nimi zostać a mój M chce być ze mną i wolałabym żeby wszystko było w porządku
a po badaniu jeśli sie okaże że jest dobrze to im powiemy, ciekawa jestem ich reakcji
![]()