reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2015

Ja na poprzednim USG dowiedziałam się, że dziecko jest bardzo duże i szybko rośnie a już na kolejnym wyraźnie było widać, że zwolniło z przybieraniem. Wstyd się przyznać, ale nawet trochę się z tego ucieszyłam bo przerażała mnie wizja rodzenia słoniątka:) Myślę, że nasze dzieciaczki są już gotowe do wyjścia i mają prawo zwolnić. A też coś mi się obiło o uszy, że ok 7-8 miesiąca ciąży następuje skok i dziecko rośnie najwięcej, a potem się to uspokaja.

Ja miałam przemiły ostatni dzień w pracy. Z balonami, confetti, prezentami i ogromną dawką życzliwości. Moje najprostsze na świecie ciasta (zrobiłam po prostu trzy różne na kruchym cieście, żeby było szybciej i łatwiej) smakowały Anglikom bardzo. Oni w ogóle wszystko zawsze kupują gotowe, więc Hasło "home made" działa na nich magicznie;)

I miał się zacząć mój zasłużony weekend w łóżku z nóżkami w górze. Taa:p Kupiliśmy wczoraj panele do salonu, żeby kiedyś je położyć (akurat była promocja). Jak dowiedzieli się o tym znajomi i bracia, natychmiast wzięli się do roboty, bo przecież "jak się dziecko urodzi to już nic w domu się nie zrobi". I mam rozgrzebany salon:D Ale nie narzekam, bardzo sprawnie im to idzie. Od razu pomalujemy ściany i wywaliliśmy paskudny kominek rodem z Adamsów;) Jestem szczęśliwa, że będzie zrobione. Wprawdzie moja pomoc polega bardziej na podawaniu i jeżdżeniu do sklepu oraz gotowaniu, ale głupio mi leżeć w łóżku jak ktoś mi z życzliwości robi remonty. Liczę tylko na to, że uda mi się złapać choć jeden dzień lenistwa przed porodem:p

Na samopoczucie narzekać nie mogę. Ogólnie bardzo dobrze się czuję. Jedynie nogi spuchnięte nie pozwalają mi się poruszać normalnie. Bolą i nie mogę się ich dotknąć. Mam też dziwne wrażenie, że kręgosłup mi się "zatrzaskuje":p Jak chwilę siedzę lub stoję to potem nie jestem w stanie się ruszyć. Muszę bardzo powolutku wykonywać pierwsze kroki, bo nogi powyskakiwały mi ze stawów:p Albo coś w tym rodzaju:p A jak już przejdę kilka kroków to idę "normalnie" (o ile ktoś jest w stanie iść normalnie w 9tym miesiącu ciąży:p) Pojawiają się też skurcze macicy, ale póki co nic konkretnego.

reklama
hej :)

Xenian... może pomoc przy remoncie przyspieszy akcję :)

Ja dzisiaj skończyłam 38tc :-)... czyli mogę rodzić :laugh2: .. w nocy wybudzały mnie skurcze i choć zmieniły nieco swój charakter - są bardziej bolesne i odczuwalne... to nadal nieregularne i bezowocne... zresztą na wizycie lekarz mi powiedział, że bywa tak, ze kobietki u których wcześnie się przepowiadające zaczęły nie raz przenosiły ciążę... więc wcale się już nie nastawiam że urodzę przed terminem...

miłego dnia dziewczęta :-D

Ja po wspaniałym wieczorze z eS. i jeszcze lepszym poranku z jeszcze wspanialszym eS. Leze zrelaksowana i nie chce mi sie wychodzić spod kołdry pachnącej moim mężczyzna ;p

Dobra trzeba zejść na ziemie jakies zakupy.. Posprzątać.. :) miłego dnia..

i jak sie czujesz po operacji ? jak sie czulas bezposrednio po ? opowiedz troszke jesli mozesz :) ja pewnie za dea tygodnie bede miala
Czuje sie dobrze a i nawet 100 razy lepiej niz np po poprzedniej cc :-) jak mialam ciecie teraz po 17 to kolo 1 juz czulam sie na tyle dobrze ze sama siadalam na lozku i wyciagalam sobie synka z kojca do karmienia,bo tutaj to zostawiaja dziecko przy mamie nawet po cc przychodza i pomagaja przy karmieniu i innych :-) a o 6 juz bylam na nogach i jak maz przyszedl synkiem do mnie to poszlam sama pod prysznic :-) planowane cc sa duzo lepsze bo kobieta sie lepiej czuje po niej i dochodzi do siebie bo przy emergency cc wiadomo organizm wykonczony procesem porodowym a potem dochodzi operacja.Ale kazda kobieta jest inna i inaczej bedzie reagowac ale nie ma regoly wszystko zalezy od organizmu.A no i juz w poniedzialek bylam w domu czyli 2 nocki tylko spedzilam w szpitalu :-)

Brzuchatki duzo cierpliwosci moje drogie i zycze wam zebyscie juz niedlugo i wy tulily swoje kruszynki ;-) :-)

A moj syncio konczy tydzien dzisiaj,jeju ale ten czas leci :-)☺️

Ostatnia edycja:
Dzieki Ssabrina , pocieszyłaś mnie :) ! Tak bym chciała już tulić to moje maleństwo i mieć Zuziè w domku :)) być już po CC i najlepiej to mieć wyjęty worek do nerki... tak sie boje , że nerka jest na tyle uszkodzona, że mimo wszystko mocz nie będzie sam leciał :( i bede musiala zostawic malenstwo z mezem a jechac na leczenie :(
Chciałabym podczas operacji mieć męża przy sobie ale wątpie , żeby w szpitalu w którym jest remont lekarze się na to zgodzili... chyba , że komuś zapłacę ? No dla mnie bedzie okropne leżenie tam bez mojego P ... chcę po tym wszystkim co przeszliśmy zobaczyć kiedy on widzi po raz pierwszy swoją córeczkę i ją kanguruje ..
Lekarz mowil ze mam brac do dzisiaj do polnocy furagine a potem przyjsc do niego 9 marca.. ale jak mnie nadal bedzie bolalo to mam dzwonic do niego ? czy przecierpiec to w domu ? jak sądzicie? na paraceramolach dam radę ale ile można ich brać... w szpitalu dostawalam co 8 godzin :/

reklama
Z@t powodzenia!

A ja mam pytanko dziewczyny, chodzi mi o szczepienie wzw b dla dzieciątka. Zdecydowałyście się na Euvax czy na Engerix a jeśli na ten drugi to dlaczego?
Ja byłam zdecydowana na Engerix a teraz już mam kompletny mętlik w głowie....

Do góry