Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
z@t super se poradzilas i szybciutko,fajnie ze udalo sie bez naciecia szybciej dojdziesz do siebie :-) Xenian Ja tez nie mialam zadnych takich malutkich ubranek po wyjsciu ze szpitala pojechalismy na male zakupy :-) bo wszystko praktycznie takie duze na tym moim okruszku bylo Dzialajcie czesciej to moze ruszy ;-)
Z@t gratulacje!!!!!!!! :-) fajowsko, ze wkoncu masz Gosie obok. nameczylas sie troche najpierw ja wstrzymujac przed wyjsciem a potem naklaniajac do wyjscia. ale grunt, ze jest po tej stronie co trzeba. a rozmiarow jest podobnych jak byl moj Filipek - 3000 i 48cm.
ile mialas rozwarcia jak podali Ci zoo? bo wydaje mi sie jakos bez sensu, ze dostalas je tuz przed partymi. z tego co wiem powinni je podac jak sie ma 3-4cm a pozniej nie ma sensu. mi z Filipem nie zdazyli podac.
Xenian ja wlasnie przy Filipku nie mialam za bardzo najmniejszych ubran. i po porodzie mialam problem. nawet z rozmiaru 56 Filip mi wypadal przez dekolt. a o 62 to moglam dluuugo zapomniec. na zakuoy tez za szybko nie moglam sie wybrac z kilku powodow. tym razem zaopatrzylam sie w wiecej ubranek 56. a od kuzynki dostalam zapasik jeszcze mniejszych. wiec tym razem jestem przygotowana na kazda ewentualnosc.
Co do rozmiarów to wszyscy mi wmawiali, żeby w ogóle na 56 nie kupować. Zwłaszcza, że po USG okazało się, że Franek może być "dorodny". Ale spostrzegłam się, że te 62 są często ogromne. I nie przesadzam, wszystko zależy od firmy. Zwłaszcza, że w UK jest trochę inna rozmiarówka i nie patrzą na długość tylko na kilogramy a bardziej na wiek. I te 62 są na 3-6 miesięcy;/ Wiem, że to jest względne, ale nie wydaje mi się, żebym urodziła aż takiego smoka
Trochę małych ubranek dostałam od koleżanki. Nie są może jakieś super fajowe ale najważniejsze, że czyste i wygodne- same pajacyki. No i niedawno dokupiłam sama trochę pajacyków i body na newborn i do pierwszego miesiąca, czyli takie 50- 56 na handlowisku z używanymi rzeczami za grosze. Piękne, chyba nigdy nie zakładane, bo niektóre z metkami i firmowe (Mamas & Papas, Next itd.) Nawet jeśli dziecko urodzi się większe, nie będzie mi szkoda, że wydałam pieniądze na malutkie ubranka. A nawet jeśli mam go ubrać w nie tylko kilka razy to trudno, maluszki nie wyglądają fajnie w dużo za dużych ubraniach. Kupiłam tylko kilka par nowych body zapinanych kopertowo w H&M (niby newborn, ale są bardzo duże jak na mój gust, więc powinny być ok nawet na większe dziecko) bo nigdzie takich tutaj nie widziałam, a chyba będzie nam łatwiej na początku nie przekładać ubranek przez głowę.
Xenian no mi skurcze sie nakrecily pozadnie po szalenstwie z tatusiem, w sumie to jeszcze w trakcie wiedzialam ze te " staranka" beda owocne. Najwazniejsze jest nasienie bo to ono zmiekcza szyjke no i " masaz" pomaga ale tylko kobieta w terminie, jak ktos ma nie urodzic to i calonocne " szalenstwa" nie pomoga; tutaj dziecko decyduje
Kropelka zzo dostalam jak o 21.30 wciaz mialan 3 cm w badaniu.potem wiele skurczy czekalam na anastazjologa i w efecie zaczelo dzialac tuz przed partymi; tuz po podaniu mialan 7 a kolejny skurcz to juz party i poczucie wchodzacej glowki.
Z@t gratulacje ! Bardzo Ci zazdroszczę ! I tego że nie jestes nigdzie nacięta ani nic ! ) szczesciara ...
Ja wczoraj skończyłam leczenie furaginem i zgadnijcie ... oczywiście dopoki bralam furaginum bylo ok a z ostatnia tabletka znow wszystko wraca..a tu jeszcze tydzien do wizyty zostal i podjecia decyzji..
Co ja mam robic ? Nie chce brac tylu tabletek i antybiotykow... zaraz 38 tydzien mam. Moze pogadam z lekarzem jutro o tym czy da sie przyspieszyc cesarke ?co sadzicie ? Ja sie wykoncze
Dobrze jest słyszeć ze to nie tylko moja paranoja , ja juz mam dosc szczypania i bolu nerki ...najgorsze ze moge lezec tylko na prawym boku a jak siedze musze sie klasc bo boli...
Jut ro bede dzwonic do lekarza.. a dziecko skoro mam termin na 20 marca nie bedzie musialo w inkubatorze przebywac jak za pare dni by byla cesarka ? Sterydy dostalam w pon i wtorek na płuca. I czy normalnie takie do domu mozna zabrac ?