reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2015

Charlie normalnie myj zęby tak jak zawsze, tam nie dodają trucizny i nie ma napisane ze nie wskazane dla kobiet w ciąży;-) ja już nie mogę z mdlosciami, brzuch wywaliło, ale wywaliło jelita, macica na tym etapie nie wystaje znad kości łonowej, u wielorodek szybciej rośnie ale też bez przesady, ja jestem mocno sportowa i mięśnie mi zawsze trzymały brzuch w ryzach:-)rano nie mogę się nigdy dobudzic, mam zaparcia niemilosierne i przez to chodzę taka zła, drazliwa, nie cierpię mieć uczucia napchania:'(

reklama
Ja tez mam uczucie takie ze mam duży brZuch i wywalony ... I wzdęcia ,ciagle gazy ,ciśnie mnie w dole brzucha ,od dzisiaj zaczęło mnie mdlic ;( co za masakra . Przejmuje sie wszystkim i ciagle płacze i wzruszam ;(

hej kochane marcóweczki!!!!!!:-D

Charlie... spokojnie z ta pastą do zębów.... nie popadajmy w skrajności...co ma być to i tak będzie... niestety, a ze wszystkiego zrezygnować się nie da... tak czy siak myślę, że pasta dziecku nie zaszkodzi.

mnie czeka dzisiaj wielkie porządkowanie gigantycznej szafy...:szok: na sama mysl mam gęsią skórkę.... no ale trzeba!!

Hej dziewczyny! U mnie dziś sukces, obyło się bez porcelany :)
Co do objawów to do początku 6tc też nie miałam żadnych oprócz zmęczenia, potem okropnie mi się odbijało, nawet po łyku herbaty :\, w tym tyg tak jak już pisalam zaczęły się poranne mdłości, do tego nie mogę już chodzić w jeansach bo czuje ucisk na brzuch. Na szczęście nie mam mdłości w ciągu dnia, ale z drugiej strony też nie bardzo mam apetyt od rana, za to wieczorem jestem ciągle głodna. Wczoraj o 22 musiałam wstać i coś zjeść:) Szaleństwo, bo po 18 nigdy już nie jem. Jak widać będę musiała zrewidować wszystkie swoje nawyki.
Ale się rozpisalam...
Miłego dnia! :)

dzień dobry.
obeszłam dziś wc szerokim lukiem, ale wszystko się jeszcze może zdarzyć...
ja zawsze wyobrażałam sobie ze w ciąży to bolą piersi i czesto się sika. a tu niespodzianka:baffled:. te dwa objawy są śladowe. za to odbijanie - na potęgę. po wszytskim i po niczym też.
nic mi nie smakuje, a głód czuję. zjem 1 kanapkę i ma wrażenie, że zjadłam pół słonia.
do chudości mi daaleko, ale zanim dowiedziałam sie o ciąży - chodziłam 3 razy w tyg na siłownię. a teraz - chodzę od sofy do leżaka :-D

na zatwardzenia w moim przypadku działają pomarańcze i chleb razowy
wogóle brzych jakiś wrażliwy się zrobił. najlepiej żeby nic go nie dotykało na całej jego powierzchni. i bluzka szyi nie może dotykac, bo od wtedy trzeba być bliżej wc.
ze spaniem tez jakoś nie tak. żadna pozycja nie jest dobra.

Witam ;-)
Produkujecie dziewczyny :-D
Mnie tez brzuch wywala wieczorem ale rano juz jest normalny,a mnie za to wszystko denerwuje :nerd: i meczace robi sie dla mnie to wieczne zmeczenie,moglabym spac i spac a w chacie nic nie porobione:baffled:
rurka powodzenia ze sprzataniem mi tez trzeba wziasc sie za segregacje w szafach ale mam takiego lenia ze na razie se to daruje.

Milego dnia ;-)

Hej kobitki;) a moj brzuch jak wstaje jest plaski jak deska ale po poludniu mam juz wywalony ale to chyba bardziej wlasnie te wzdecia:/ dostalam ulotke od gin ze na zaparcia dobre sa czopki eva/qu ale osobiscie nie probowalam ale dla nas napewno bezpieczne jak ktoras sprobuje czekam na recenzje:)))) a wiecie co mi pimaga na mdlosci siemie lnianie z mlekiem;)

Ja tez dziewczyny wczoraj spalam od 21 do 6 masakra jakas. Sabrina dokladnie a w chacie syf :D musze to jutro ogarnac jak dobrze ze wolne dali:) kradz no to ladnie Ci sie dzien zaczal moze mdlosci mina na dobre?

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczynki :-)

ja sie tak cieszylam ze mdlosci i wymioty mi nie dokuczaja a tu co? od wczoraj tak mnie mdli ze masakra jakas.... jedyna rzecza ktora mi pomaga jest coca cola, chociaz staram sie jej nie pic bo to nic zdrowego, ale w najgorszych momentach musze sobie łyka walnac :-)

fajnie ze nas ciagle przybywa :-)

a na zaparcia w poprzedniej ciazy bralam lactuloze syrop, nawet mi pomagal bo sliwki razowe chleby jogurty kefiry itd nie dawaly rady

Do góry