reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2015

Patrycja!!!wow!!!gigancik:-) to chyba mocno owulka Ci się przesunęła na początek cyklu. No nie wiem nie wiem, ja zwykłam rodzić na dwa tygodnie przed terminem:-D
Kobita mi też zawsze twardniala macica podczas stosunku, a już nie daj Boże z orgazmem, to kilkuminutowy skurcz, i miało to mało wspólnego z przyjemnością. Teraz gin od dwóch tygodni dał nam ban na współżycie do konca 12 tygodnia:-(dzisiaj go podtrzymał:'( ale cóż. Zasadniczo ciąża to dla mnie super okres, dużo odczuwam, wszystko mocniej, intensywniej, pełniej dlatego żałuję że chwilowo jest to zabronione. Ale dla malucha wszystko można znieść

reklama
A mnie bolą cycki , budze sie o 5 i idę siku i mam takie mdłości w nocy i tano do 10 ze nie moge wyrobić i mąż mi juz tydzień przynosi śniadania do łóżka , robi obiady i kolacje ! Dopiero jak to napisałam teraz to zdałam sobie sprawę jakie szczęście mam ! Co prawda pomarudzi ale nie odmówi bo mowi ze to dla jego kochanej żonki i naszego dzidziulka ;) uwielbiam jak to mowi ;)

Z@t czyli to normalne.... wrrr generalnie moj gin nam nie zabronil wspolzyc ale nie mowilam mu jeszze o twardnieniu,kurcze musze spytac,troche mi przykro bedzie bez milosci z M no ale jak piszesz dla dzidziulki trzeba bedzie zniesc wszystko....
Charlie jestes w ciazy;)takie uroki ciazy,tez wstaje kolo 4-5 czasem nawet z dwa razy, mdlosci sa minimalne ale tez sie pojawiaja,cyce mniej bola ale sa wrazliwe... II trymestr coraz blizej wiec damy rade!

Patryca to chyba teraz masz jako s pozniejszy tydzien heh bo ja mam z kalkulatora 10 tyg i 1 dzien a termin z kalk na 1-3 marca ]:
Ssabrinaa ajakna imie ma Twoj synek? Samuel moze??
Wiem dziewczyny ze macie racje ale nie moge tego opanowac zaczelam pozno bo urodzilam mala majac 33 lata a wczesniej nie myslalam o dzieciach, teraz mam poczucie braku czasu gdyby nie wypalilo, zadna frajda miec stara mame ;) ehhh no i stresuje sie tym wiekiem, mlodo wygladam ale nie mam super kondycji i jeszcze jakis gowniany helicobakter

aaa na usg ide 19 wczesniej nie ma szans bo to i tak jest prywatne :-) mieszkam w kraju gdzie usg jest jedno w 22 ok tygodniu ;-) sa odchyly ale wadomo staraja sie jak najmniej, acha i polecam kazdej z Was badanie na streptokoka kazda moze to miec a mozna sie nabawic niezlego bigosu

Salomii u nas w UK sa niby planowane 2 usg ale czasem robia 3-4 jesli jest taka potrzeba Ja to juz sie nie moge doczekac tego pierwszego a na razie czekam na list ze szpitala z terminem ale mysle ze koncem sierpnia a poczatkiem wrzesnia dopiero :nerd: a synus ma na imie Sami ;-) a co to jest za badaniw?? Ja to nawet nie wiem czy takiwe tutaj robia Oo

Mnie tez cyce mniej bola sa wieksze ale nie jakies giganty :-)

Kobita z tego co wiem współżycie w ciąży jest dobre dla dludzi bo wtedy wydzielają się endorfiny a mama się rrelaksuje, podczas orgazmu natomiast dzidzia odczuwa fajne fale. Dla mnie jednak nie jest to przyjemne, bo mój brzuch zamienial się na kilka minut w jeden wielki kamień, do tego ból jakbym miała zakwasy na macicy. Ale nie da się inacZej wspolzyc, orgazm fizjologicznie to skurcze narządów rodnych.

reklama
Hej :) dzieki dziewczyny dobrze ze zdaze w takim razie :)

Pieknie,ze z wizytami wszystko ok!!Patrycja a Twoje to ogromniaste malenstwo juz!!

Salomi bedzie dobrze tylko szkoda ze tak rzadko usg robia...moja mama tez mnie urodzila dosc pozno 34 lata I nie jest zle ;)

Sealpup idziemy leb w leb ciekawe ktora pierwsza ;)

Do góry