reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Witam wszystkie mamy.

Serduszko- badz dobrej mysli:) moze miod, cytryna i zaleganie w lozku z bajkami synowi pomoze? :)

Mam nadzieje, ze Lilith jeszcze spi a Cocosh dostala swoja premie i po pomyslnych badaniach Marysi szaleje urzadzajac mieszkanie i szykujac wyprawke dla malej:) bynajmnjej trzymam kciuki by ten scenariusz sie spelnil.
Bursztynek zaleganie w łózku owszem, jednak u nas z tv też problem bo Kubuś z powodu padaczki nie może zbyt długo patrzec na tv... mamy ograniczenia...
Hej dziewczyny.

Ja jeszcze w dwupaku...skurcze minely okolo 3 w nocy bo jakos tak usnelam.... wzielam.dwie nospy, jak na razie cisza wiec to raczej byl falszywy alarm.
Uffff....

Bursztynek gier mamy sporo, szczerze to nawet ja w dzieciństwie tyle tego nie miałam no ale jakoś trzeba czas dziecku zając... Ostatnio przybyła nam Jenga która okazała sie hitem. Wymaga spokoju skupienia ostrożności i precyzyjnych ruchów. Dla Kubusia bardzo przydatna tym bardziej że jest on bardzo nadpobudliwym dzieckiem.
Pozatym prócz gier są książki, bloki kredki plastelina.... dla chcącego nic trudnego :)
Owszem nie było nam łatwo sie przystosowac na początku choroby... Ale gdy jeszcze potem doszedł rozrusznik serca i elektronika poszła jeszcze bardziej na dalszy plan pomysły jak tu zapełnic ten czas bez bardzo popularnej elektroniki pod każdym względem zaczeły same sie nasuwac :)
Nie taki diabeł straszny. A takie zabawy maja jeszcze jeden bardzo ważny plus. Zbliżaja do siebie ludzi :) :)

Dziś zaczynamy pierwsze pranie a kolezanka wczoraj przyniosła mi worek ciuchow część też dla dziewczynki więc dam kuzynce lub koleżance jak się dowiem co ma :)
I może na sesje męża namowie a jak nie to jutro na 100℅ :)

Bar no było ciężko tym bardziej że jest jeszcze starszy syn, zdrowy któremu nie moge zabraniac ogladac bajek z tego powodu że Kubuś nie może... Ileż razy ja słyszałam "Mamo dlaczego on może a ja nie? " ...
Ale teraz już jest dobrze.. Kubuś dużo rozumie już jak na swój młody wiek i dużo łatwiej znosi swoje chorobowe zakazy niż rok temu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry