reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Daj znać za jakiś czas czy pomogły małej 😉
Tylko ja kupiłam dla siebie😁bo mam łuszczycę a one są dedykowane dla takich osób więc będę na sobie testować a jak się sprawdzą to i jej kupię chociaż Vaness pisała ,że u nich mniejsze te plamy są po serii baby:)
Dziewczyny, przesyłam Wam taką moją obserwację-prywatę 😃
Tak się zamartwiałam tą tuszą Melanii, zawracałam Wam głowę i biadoliłam...
Tu mam 2 zdjęcia, to drugie z dziś.
No zgubiła brodę jak nic, a jeszcze nie czworakuje.
Karoo-kp to ty jesteś "jasnowidz" 😁
Wow jaka zmiana:)Jaka już pannica nie takie bobo:)
Cudowna jest🥰
A brodę jak nic zgubiła...super Melania:)
Żeby tak nam łatwo broda znikała to bym pół dnia czworakowała🤣 chociaż Melania tego jeszcze nie robi:)

reklama
Tylko ja kupiłam dla siebie😁bo mam łuszczycę a one są dedykowane dla takich osób więc będę na sobie testować a jak się sprawdzą to i jej kupię chociaż Vaness pisała ,że u nich mniejsze te plamy są po serii baby:)
zdecydowanie pomogły na szyi zostały tylko zaczerwienione a na pleckach przygasło i zeszło na dole stosujemy dalej bo na wysokości płuc jeszcze musi zejść oczywiście linie baby,
dla M zakupiłam szampon i żel i też widzi poprawę
zobaczymy jeszcze z tydz może dwa i będzie można coś powiedzieć 😜

Cudowna jest🥰
Żeby tak nam łatwo broda znikała to bym pół dnia czworakowała🤣 chociaż Melania tego jeszcze nie robi:)
Ja już sceptycznie podchodzę do tych wszystkich kosmetyków bo w przypadku tych naszych małych szkrabów przynajmniej u nas to nie wiadomo czy ta egzema poprostu się wycisza czy kosmetyk działa niestety u nas zawsze wychodzi to pierwsze. Ja już się cieszę że coś działa a potem się okazuje że jak jest nawrót to te kosmetyki działają wszystkie podobnie 🙈

Cudowna jest🥰
Jak już dziecko ruszyło to mama też 🙂,
wiecie, że po samym mieszkaniu, które jest małe, wyrabiam 8tyś kroków.
Tak trzeba za nią podążać.
A za czasów dziecka stacjonarnego, było to tylko ok.1 tyś.
U nas też wałeczki spadną 😃
Teraz to ja chcę być jasnowidzem 😂

Ja już sceptycznie podchodzę do tych wszystkich kosmetyków bo w przypadku tych naszych małych szkrabów przynajmniej u nas to nie wiadomo czy ta egzema poprostu się wycisza czy kosmetyk działa niestety u nas zawsze wychodzi to pierwsze. Ja już się cieszę że coś działa a potem się okazuje że jak jest nawrót to te kosmetyki działają wszystkie podobnie 🙈
Niby tak z jednej strony się zgadzam. Z drugiej takie miejsca mogą swędzieć albo sprawiać inny dyskomfort maluchom, to skoro działa, czemu nie używać.

Haha dokładnie ostatnio koleżanki syn 3 latka połknął 2 złote, co się z nim najeździła po lekarzach zanim wydalił to jej, stwierdziłam że nasza alergia to pikuś 😅😉
kiedyś w kabarecie było tak: jak pierwsze dziecko połknie pieniążka to do lekarza idziemy, jak drugie połknie to czekamy aż wydali, jak trzecie - to naliczamy odsetki do czasu odzyskania :p

Jak już dziecko ruszyło to mama też 🙂,
wiecie, że po samym mieszkaniu, które jest małe, wyrabiam 8tyś kroków.
Tak trzeba za nią podążać.
A za czasów dziecka stacjonarnego, było to tylko ok.1 tyś.
U nas też wałeczki spadną 😃
Teraz to ja chcę być jasnowidzem 😂
Gdzie Ty masz wałeczki, przecież jesteś szczupła :-)
Ciekawa jestem jak teraz dziewczyny, czy będą razem uciekać 😃

Jak ja byłam mała to Wsadziłam sobie do nosa szklaną kulkę 😂 Sąsiadka pomogła ją wydostać 😬 Ja jestem strasznie przeczulona jeżeli chodzi o gorące napoje. Niestety mój starszy syn gdy miał 11 m-cy chwycił za kubek z gorącą herbatą i oparzył sobie rączkę. Było to bardzo małe oparzenie i wypuścili nas ze szpitala, przyjeżdżaliśmy tylko na zmianę opatrunków. Niestety w naszym wspaniałym szpitalu ranka została zakażona podczas wymiany opatrunku i to powaznie i mały musiał mieć przeszczep skóry na to miejsce (wielkość 5 zł). Oczywiście to już robiliśmy w większym mieście i pożądanym szpitalu. Ale co tam się napatrzyłam na dzieci z o wiele gorszymi oparzeniami całego ciała to pamiętam do dziś....😭..Na szczęście blizna jest niewielka.....Na bank jak młody zacznie chodzić to chowam czajnik i broń boże żadnych kubków z gorącymi napojami..... Jak widzę, że ktoś pije kawę w drugiej ręce trzymając niemowlę to mi się włos jeży.....To tylko tak ku przestrodze.....
ja też jestem przeczulona na punkcie gorącego, bo sama jako taki roczniak ściągnęłam na siebie kubek gorącej wody. blizny z ciała zeszły, zostało tylko na przedramieniu, latem to kto nie wie to pyta skąd blizna. teraz jest to mój znak szczególny:) ale co się rodzice najedli strachu to szok

reklama
Do góry