reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny czy dalej stosujecie probiotyki u Waszych dzieci?Czy może nigdy nie stosowałyście albo przestałyście?Bo ja się tak zastanawiam do kiedy trzeba stosować bo może już nie ma potrzeby:)
nie stosujemy na wyjściu że szpitala przypadku mam biogaia ale
nasza pediatra powiedziała odpowiednia temp i nawilżenie pomieszczenia + odpowiednio ubrane dziecko + higiena+zdrowe jedzenie i od czego do czasu zmiana klimatu i dziecko będzie zdrowe 😜
i na 100% sztuczne probiotyki ładowane w dziecko nie pomogą
i przy zdrowym życiu trzeba czasem wirusa złapać i przechorować

I po drugim też chcę to zrobić. Koszt 1000zł ale spokoj święty.
Ja też w chyba zdecyduje się na wkładkę po drugim dziecku na tą hormonalną za 1200 zł i na 5 lat spokój z okresem ( tzn będzie ale słaby), no i żadna ciążą. Oczywiście są wyjątki, że można zajść przy wkładce, mama mojej przyjaciółki zaszła tak w ciążę z 10 lat temu.

Dziewczyny czy dalej stosujecie probiotyki u Waszych dzieci?Czy może nigdy nie stosowałyście albo przestałyście?Bo ja się tak zastanawiam do kiedy trzeba stosować bo może już nie ma potrzeby:)
Ja nigdy nie stosowałam. Tylko wit D jej podawałam i podaje, i czasami espumisan jej dawałam na kupki i tyle.

Ja też w chyba zdecyduje się na wkładkę po drugim dziecku na tą hormonalną za 1200 zł i na 5 lat spokój z okresem ( tzn będzie ale słaby), no i żadna ciążą. Oczywiście są wyjątki, że można zajść przy wkładce, mama mojej przyjaciółki zaszła tak w ciążę z 10 lat temu.
Widziałam też właśnie foto w necie że dziecko urodziło się z wkładką wplątaną we włosy 🤷‍♀️

Warto szukać po centrach planowania rodziny. Całkiem darmo nie będzie bo za samą wkładkę zapłacić trzeba 520 zeta. U nas robią i chyba właśnie pójdę, moja gin bierze 1500 za założenie z wkładką.
Mój gin mi też mówił o wkładkach. Ale mowil, że są dwa typy wkładek, jedna jest miedziana za 400 zł, przy niej okres jest silniejszy, bardziej krwawy, a druga to hormonalna właśnie ta droższa, u nas za 1200 zł. I mówił, że po założeniu robi usg i sprawdza, czy wkładka jest ułożona w dobrym miejscu 🙂

reklama
Do góry