reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

U mnie dziś ta sama sytuacja, mała śpi od 18:30, ale nie spała od 13 😋 Na
15:30 bylysmy u pediatry z tym katarkiem, bo jej starsznie charczy w nosie i ten katar nie spływa tylko zalega i przy karmieniu ciężko jej się oddycha i ciągle się odrywa od piersi by złapać oddech 😞 19:15 się obudziła z zapchanym nosem, musiałam jej odciągnąć, taki płacz 😭 teraz ją ululałam i śpi. Czuję ciężką noc... Wgl przykleiłam jej plasterek Aromactive na ubranko na klatce piersiowej i tak intensywny zapach, że widziałam, że jej przeszkadza, że za mocno. Ściągnęłam jej go i przykleiłam na jej łóżeczko, które jest dostawione do naszego łóżka w którym śpię z małą.
Ale tylko te plastry Wam zalecił pediatra? A wogole wybieracie się do alergologa bo jestem ciekawa co Wam zaproponuje na azs😉

reklama
Matko, mój młody zasnął 18:30 ale nie spał od 12. Najśmieszniejsze jest to, że mi prawie w kąpieli zasnął. Patrzę na niego co on taki spokojny a mu powieki opadają więc go wyjęłam,zaczęłam śpiewać to się otrzeźwił 😂 Tak więc jutro czuję, że pobudka o 5 rano 😬😆
Co te dzieci dzisiaj 😂 moja miała drzemkę po 12 i później usnela dopiero ok 18. Oczywiście wszystko się przeciągnęło, dopiero teraz śpi, czekam czy się nie przebudzi jeszcze na cycusia 🙈

Co te dzieci dzisiaj 😂 moja miała drzemkę po 12 i później usnela dopiero ok 18. Oczywiście wszystko się przeciągnęło, dopiero teraz śpi, czekam czy się nie przebudzi jeszcze na cycusia 🙈
Moja za to całe popołudnie wyje. Zabawić można ją raptem na chwilę a tak to wścieka się jak leży na plecach, brzuchu, jak się.z nią chodzi, czy wygłupia przy lustrze. Na podłodze dzisiaj próbowała raczkować już bardzo intensywnie, tylko noga z tyłu jej zostaje. Jak ogarnie przestawianie rąk to jestesmy w domu. Oczywiście wszystko robiła wyjąc. Z cyckiem spała godzinę, zanim wypuściła. Pewnie to zęby, nie wiem, ale zmęczona jestem tak, że idę od razu spać...

A mój drzemka po 14 a potem hulaj dusza piekła nie ma😂😂😂i poszedł spać po 20
dzisiaj nic nie zrobiłam kompletnie nic nawet na obiad była pizza no cały czas za nim wszędzie włazi 🤦🏻‍♀️ dzisiaj pierwszy raz dostał od matki...🥶 drzwiami bo oczywiście poszlam do łazienki a ten jak piesek ratlerek już pod drzwiami nie no komedia😂
w ciągu dnia nie obejrzałam się a ten już u Męża w gabinecie pod biurkiem kable gryzie 😱 a mój Mąż nie no nie widziałem go ale kable same się ciągną 🤦🏻‍♀️

czy któraś z Was wozi dziecko w spacerówce na brzuchu?
ej no dzisiaj mi jedna z mam zwróciła uwagę że w spacerówce to nie wolno tak wozić 🤷🏻‍♀️ nie wiem czemu bezsens jakiś...a ona że trójkę ma i pierwsze widzi od tego jest gondola😬
ja mam taka spaverowke że mam w daszku z tyłu okno na świat, przekręcam małego jak marudzi i ma frajde oczywiście zapinam tymi w pasie pasami, na ramiona wiadomo nie 🙄
no i przecież jestem z nim co mu się stanie🤔

A mój drzemka po 14 a potem hulaj dusza piekła nie ma😂😂😂i poszedł spać po 20
dzisiaj nic nie zrobiłam kompletnie nic nawet na obiad była pizza no cały czas za nim wszędzie włazi 🤦🏻‍♀️ dzisiaj pierwszy raz dostał od matki...🥶 drzwiami bo oczywiście poszlam do łazienki a ten jak piesek ratlerek już pod drzwiami nie no komedia😂
w ciągu dnia nie obejrzałam się a ten już u Męża w gabinecie pod biurkiem kable gryzie 😱 a mój Mąż nie no nie widziałem go ale kable same się ciągną 🤦🏻‍♀️
No jak mój mąż, by nie zwrócił też uwagi że coś się dzieje. Ja dziś przestawiałam chemię w łazience, jeszcze muszę gdzieś kosmetyki swoje ulokować ale nie wiem gdzie. Chyba że kupie jakieś zamykane kuferki, pudełka, może ktoś jakiś ma pomysł. Bo chemię w koszyczku ustawiłam na pralce tak wiec juz mi więcej tam nie wejdzie 😂😂 I czekam za zabezpieczeniami do szaf.

Ja na chwile obecną dziękuję że to ząbkowanie jest jakby go nie było, i że trochę jest marudna. Żeby tak zostało, bo bym się nie zorientowała po jej zachowaniu że coś tam w buzi się dzieje.

ej no dzisiaj mi jedna z mam zwróciła uwagę że w spacerówce to nie wolno tak wozić 🤷🏻‍♀️ nie wiem czemu bezsens jakiś...a ona że trójkę ma i pierwsze widzi od tego jest gondola😬
ja mam taka spaverowke że mam w daszku z tyłu okno na świat, przekręcam małego jak marudzi i ma frajde oczywiście zapinam tymi w pasie pasami, na ramiona wiadomo nie 🙄
Ja pierdole za przeproszeniem, widzialam nie raz że dzieciaki w spacerówce nawet spały na brzuchu.
Kobiecie chyba się nudziło że musiała skomentować. Widocznie za mało jeszcze w swoim życiu widziała.

No jak mój mąż, by nie zwrócił też uwagi że coś się dzieje. Ja dziś przestawiałam chemię w łazience, jeszcze muszę gdzieś kosmetyki swoje ulokować ale nie wiem gdzie. Chyba że kupie jakieś zamykane kuferki, pudełka, może ktoś jakiś ma pomysł. Bo chemię w koszyczku ustawiłam na pralce tak wiec juz mi więcej tam nie wejdzie 😂😂 I czekam za zabezpieczeniami do szaf.

Ja na chwile obecną dziękuję że to ząbkowanie jest jakby go nie było, i że trochę jest marudna. Żeby tak zostało, bo bym się nie zorientowała po jej zachowaniu że coś tam w buzi się dzieje.
ahhh Mężowie 🥰
Ja cała chekie wywaliłam a kosmetyków prawie nie mam 😂 te co mam to w górnej półce a te od prysznic to jeszcze długo nie dosięgnie 😂
siostra miała patent porobiła kluczyki w szafkach to potem ciągle chodziła wkurzona bo szukała tych kluczy 😂 także nie polecam.
jedynie Ci zostają górne szafki 😉

no Twoja to super przechodzi będzie twardzielką🤪 zresztą wygląda na taką jakie ona ma włosy 😱 zapuszczasz jej?

Uwielbiam takie dobre rady😜 myśli że jak ma trójkę dzieci to wszytko wie. Każda mama wie co dla jej dziecka dobre. Moja córka nie lezy na brzuchu w spacerówce bo jej wystarczy jak siedzi na półleżąco i jest grzeczna cały spacer . Kiedyś każdy mi mówił ze spać dziecko w nocy nie może na brzuchu i wiem że są skrajne sytuacje że dziecko się dusi ale moja córa od samego początku spała na brzuchu. Jeżeli jej pilnujesz masz ją na oku to ja nie widzę w tym nic złego

reklama
Ja pierdole za przeproszeniem, widzialam nie raz że dzieciaki w spacerówce nawet spały na brzuchu.
Kobiecie chyba się nudziło że musiała skomentować. Widocznie za mało jeszcze w swoim życiu widziała.
nie no niby na laiciku rozmawiałyśmy bez spiny 😂ale w sumie zauważam że przeważnie kobiety uwielbiają prawic sobie kazania, oceniać i takie szpile dawać, nie wiem kurde chyba żeby się podbudować 🤔
tęsknię za pracą sami faceci i nigdy nie rozmawiają o innych facetach 😂

Do góry