reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Podczytuje sobie lutówki, bo niewykluczone, że sama nią będę i mnie bawi jak one tam piszą, że już im przechodzą objawy, a u mnie się nawet za bardzo nie pojawiły, a mamy raptem 3 tygodnie różnicy 😳

Też mnie korci iść do Medicover na wizytę, ale mnie mąż ochrzania i nie pozwala. I na logikę ma rację, bo jak coś będzie nie tak, to i tak muszę czekać do wizyty u prowadzącego na decyzję, a jak będzie dobrze, to w moim przypadku też właściwie nic to nie znaczy na tym etapie. Dzisiaj mam 6t+5, to jest etap, na którym moje dwie poronione ciąże zmierzały ku zatrzymaniu😥
Bardzo współczuję strat. Sama straciłam pierwszą ciążę, która defacto okazała się bliźniacza 1k1o. Aktualnie mam zdrową córę 1,5 roku, co do tej ciąży jestem zdystansowana. Niestety, przez stratę wiem, że to może się wydarzyć jeszcze raz. Tłumaczyłam w pracy dziewczynom, że zasadniczo jak poczuje ruchy to zacznę się przywiązywac a dopiero pewnie jak urodzę to już będę miała taką namacalną pewności, że jest oki 😅🙈

reklama
Mnie pokarało niskie ciśnienie, wczoraj 100/65, myślałam, że zejdę. Do tego przedwczoraj założyłam druga część aparatu orto, więc też bóle głowy i mam wrażenie, że zęby mi się ruszają 😁 dzisiaj już lepiej z ciśnieniem, bo się wyspałam i kawa wjechała. Czytałam, że po tej heparynie może się obniżać, więc to pewnie to.
Mi kawę odrzuciło totalnie xd zmusiłam sie 2x w tym tygodniu u szwagierki bo bałam się ze cos zczai bo ja z tych co kawy nie odmawiają 😅😅

Od 32 do 40 dni, wcześniej miałam od 40 do 50 ale po ciąży na szczęście się trochę skróciło.
To pewnie będziesz miała jakoś korygowany tc, przez długie cykle bo wg miesiączki właśnie wychodzi, że jesteśmy 6+1 ale owulację miałaś znacznie później niż ja. Po wizycie u lekarza pewnie wszystko będzie jasne ☺️

reklama
Do góry